Connect with us

Περιβάλλον

Πλαστική ή Χάρτινη σακούλα;

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Το We Insurance στηρίζει το “Andros on Foot Festival ”

Η We Insurance στηρίζει για δεύτερη χρονιά το “Andros on Foot Festival”, που διεξάγεται από τις 5 έως 20 Οκτωβρίου στο νησί της Άνδρου και αποτελεί εναλλακτική μορφή τουρισμού στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της υπευθυνότητας και της συμβολής της στην τοπική κοινωνία της Άνδρου η We Insurance προσέφερε για τις ανάγκες του φεστιβάλ την κάλυψη Αστικής Ευθύνης της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άνδρος είναι το πρώτο, και μέχρι τώρα το μόνο νησί της Ευρώπης, που κατέχει τη διακεκριμένη πιστοποίηση πεζοπορίας «Leading Quality Trails – Best of Europe». Περιλαμβάνει απολαυστικές δράσεις κατά μήκος του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών με τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού και σημαντικές διευκολύνσεις και κίνητρα συμμετοχής στους κατοίκους και επισκέπτες.

Από το γραφείο We Insurance της Άνδρου στο “Andros on Foot Festival” συμμετείχαν η επικεφαλής του τοπικού γραφείου κ. Μαρίκα Βικτωράτου και η κ. Ευαγγελία Τεντόμα.

Περισσότερα

13# Δράση για το κλίμα

Greta Thunberg: Μου κλέψατε την παιδική μου ηλικία. Πως τολμάτε;

Φορτισμένη ήταν η ομιλία της 16χρονης ακτιβίστριας Γκρέτα Τουνμπεργκ χτες στην συνδιάσκεψη του  ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. “Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ σήμερα αλλά στο σχολείο μου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Όλοι όμως βασίζεστε σε μας τους νέους για να αντλήσετε ελπίδα. Κλέψατε τα όνειρα, την παιδική ηλικία μου με τα κούφια λόγια σας και εγώ είμαι από τα τυχερά παιδιά. Οι άνθρωποι υποφέρουν πεθαίνουν, τα οικοσυστήματα καταρρέουν και εσείς συζητάτε μόνο για τα λεφτά και τα παραμύθια της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Πώς τολμάτε;”

Η 16χρονη καταδίκασε την ολιγωρία των ηγετών της διεθνούς κοινότητας στη λήψη αποδοτικών μέτρων για την κλιματική αλλαγή. Όπως τόνισε για περισσότερα από τριάντα χρόνια οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι. Λέτε ότι μας ακούτε. Εμείς πρέπει να ζήσουμε με τις συνέπειες. Δεν σας συγχωρούμε. Ο κόσμος αφυπνίζεται και η αλλαγή έρχεται είτε το θέλετε είτε όχι.

Διαβάστε επίσης: «Είναι οι άνθρωποι υπεύθυνοι για την κλιματική αλλαγή;»

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

WWF Impact Ventures Greece: 7 καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες

Tο παγκόσμιο πρόγραμμα επιτάχυνσης του WWF που έχει ως στόχο να υποστηρίζει επιχειρηματικές ομάδες που φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην προστασία σημαντικών οικοσυστημάτων μέσα από την δραστηριότητα ή το προϊόν που παράγουν ολοκληρώθηκε.
Την περασμένη εβδομάδα, 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για το πρόγραμμα “WWF Impact Ventures” στην Ελλάδα, στο Impact Hub Athens, για την ανάδειξη των νικητών του προγράμματος. Συγκεκριμένα, νικητές αναδείχθηκαν από τη Δαδιά:
1. Resilk: είναι μια εταιρεία παραγωγής μεταξιού, με δεκαετή παράδοση, που δημιουργεί καινοτόμα μεταξωτά υφάσματα με φυσικές χρωστικές και μηδενικά απόβλητα, ενώ παράλληλα αυξάνει τις θέσεις εργασίας και μειώνει την τοξικότητα, αναβιώνοντας τις παραδόσεις στην περιοχή της Δαδιάς.
2. Open farm: μια φάρμα που προμηθεύει την αγορά με ποιοτικό βόειο κρέας, από ζώα που εκτρέφονται στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου, υποστηρίζοντας τους απειλούμενους με εξαφάνιση γύπες διατηρώντας ανοίγματα στο δάσος, σημαντικά για την εξεύρεση τροφής.
3. Forest on the GO: μια εταιρεία που πουλά καρπούς σε ολόκληρη την Ευρώπη και σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα σειρά από θρεπτικά φρούτα του δάσους, τα οποία θα καλλιεργηθούν στην περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Πάρκου του Δάσους της Δαδιάς.
Και από τη Γυάρο:
1. Geopedia: Η Geopedia οργανώνει εκπαιδευτικές εκδρομές για σχολεία, μεμονωμένους επισκέπτες, οικογένειες και ομάδες, που σκοπό έχουν την κατανόηση του φυσικού, ιστορικού, πολιτιστικού και κοινωνικού πλαισίου του τόπου, στοχεύοντας στην υποστήριξη της προστασίας των σημαντικών οικοσυστημάτων και την ανάπτυξη της περιοχής.
2. Cyclades Allios: Ένα ηλεκτρονικό και έντυπο περιοδικό, το οποίο παρέχει πληροφορίες για όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις που αφορούν τη φύση και τον πολιτισμό στις Κυκλάδες, προσφέροντας στις επιχειρήσεις τουρισμού ήπιου αντίκτυπου ένα μέσο για την προώθηση των υπηρεσιών τους.
Για την ταχύτατη εξέλιξη και ανοδική του πορεία βραβεύτηκε, επίσης, από τους κριτές το Svoura Travel, ένα τουριστικό πρακτορείο που με τη χρήση βιώσιμων πρακτικών, προσφέρει ταξιδιωτικές εμπειρίες σε προστατευόμενες περιοχές της Θράκης και συμβάλλει στην υποστήριξη των εξόδων προστασίας και διαχείρισης των περιοχών. Το κοινό επιβράβευσε με το Βραβείο Κοινού το Beelab, μια εταιρεία που πουλά υψηλής ποιότητας μελισσοκομικά προϊόντα και βότανα από την περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, διατηρώντας ανοίγματα στο δάσος που είναι σημαντικά για την εξεύρεση τροφής των απειλούμενων αρπακτικών.
Από το 2014, το WWF έχει δημιουργήσει το διεθνές πρόγραμμα “WWF Impact Ventures“ – μία πλατφόρμα επώασης επιχειρηματικών ιδεών και έναν επιταχυντή ομάδων και επιχειρήσεων με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος με επίκεντρο δύο ιδιαίτερα σημαντικές περιοχές φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας: στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, και στη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Γυάρου.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ