Polygreen: Η κυκλική οικονομία χρειάζεται την παιδεία και τον πολιτισμό 

Date:

Share post:

Πολυεπίπεδη ήταν η παρουσία της Polygreen στο VII Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με συμμετοχή της ηγεσίας της σε σημαντικές δημόσιες συζητήσεις για την κυκλική οικονομία και έντονη παράλληλη δραστηριότητα στο «π», το Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού, που η εταιρεία εγκαινίασε πρόσφατα στους Δελφούς. 

Όπως υπενθυμίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα την υιοθέτηση κυκλικών πρακτικών σε όλο το μήκος της παραγωγικής και εφοδιαστικής αλυσίδας, τονίζοντας ότι η μετάβαση αυτή προϋποθέτει αλλαγή κουλτούρας. Όπως ανέφερε: «Οι τρεις βασικοί πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί ένα καινοτόμο μοντέλο κυκλικής οικονομίας είναι η ψηφιοποίηση, η απρόσκοπτη λειτουργία των συστημάτων εφοδιασμού και οι τεχνολογίες ανακύκλωσης για κάθε ρεύμα αποβλήτων. Στην Polygreen θεωρούμε ότι η μετάβαση σε ένα τέτοιο μοντέλο προϋποθέτει συλλογική προσπάθεια και αλλαγή κουλτούρας των καταναλωτών και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την παιδεία και τον πολιτισμό».

Σε άλλη συζήτηση που φιλοξενήθηκε στο φόρουμ με θέμα τη μετάβαση της ελληνικής βιομηχανίας σε ένα «4.0» και, ταυτόχρονα, κυκλικό μοντέλο παραγωγής, ο Γενικός Διευθυντής της Polygreen, Λαυρέντης Αλβέρτης τόνισε την ανάγκη ανάκτησης υλικών και επαναχρησιμοποίησης των πόρων με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος της βιομηχανίας στο περιβάλλον. Ο κ. Αλβέρτης μίλησε και για το Just Go Zero Tilos, το πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιεί η Polygreen στην Τήλο με στόχο να τη μετασχηματίσει στο 1ο Νησί μηδενικών Αποβλήτων στην Ευρώπη. Όπως ανέφερε,  το πρόγραμμα διαχειρίζεται, ήδη, κυκλικά το 75% των αποβλήτων που παράγονται στο νησί. 

Σημειώνεται ότι η Polygreen, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, διοργάνωσε παράλληλες εκδηλώσεις στο «π», το Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού όπου υποδέχθηκε κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του Φόρουμ. Το «π» βρίσκεται στο ιστορικό «Τουριστικό Περίπτερο Πικιώνη», που η εταιρεία ανακαίνισε και μετέτρεψε πρόσφατα σε σημείο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης όπου το μήνυμα για κυκλικότητα και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μεταφέρεται μέσα από την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό. 

Ειδικότερα, η Polygreen φιλοξένησε στο «π» μία μοναδική εκδήλωση συζήτησης και πολιτισμού φέρνοντας στο επίκεντρο την κλασσική ελληνική σκέψη, που ανέδειξε την αρμονία και τον κανόνα του μέτρου, ως έμπνευση για μια νέα στάση ζωής με σεβασμό στους φυσικούς πόρους. Στη συζήτηση, που άνοιξε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, συμμετείχαν ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης και οι διεθνείς ομιλητές, Jeffrey Sachs, Διευθυντής του Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, Columbia και Nik Gowing, Ιδρυτής του «Thinking the Unthinkable». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία των καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της υψίφωνου Cellia Kostea και του πιανίστα Φρίξου Μόρτζου, οι οποίοι ερμήνευσαν επιλεγμένα κομμάτια του κλασσικού ρεπερτορίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες και διεθνείς καλεσμένους να απολαύσουν τη λυρική τέχνη σε συνδυασμό με το μοναδικό Δελφικό τοπίο.

Η παρουσία της Polygreen στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έκλεισε το Σάββατο 9/4 στο «π» με μια υβριδική παράσταση από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και τη θρυλική ομάδα χορού OKTANA Dancetheatre, που εστίασε στον άνθρωπο – χορευτή ενσωματωμένο στο φυσικό περιβάλλον. 

Τέλος, από την αρχή του Φόρουμ μέχρι και τις 17 Απριλίου, στο «π» φιλοξενούνται οι «Βίδες του Αρχιμήδη», τα δύο εμβληματικά έργα από τα Σινιάλα του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Τάκη (Takis) ενός εκ των κυριότερων εκφραστών της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 11πμ μέχρι τις 7μμ δωρεάν.

Στη φωτογραφία ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen, Αθανάσιος
Πολυχρονόπουλος στην παρέμβασή του στο VII Οικονομικό Φόρουμ των
Δελφών.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.