Polygreen: Τα αποτελέσματα του Just Go Zero στον Αυθεντικό Μαραθώνιο 

Date:

Share post:

Στα 12.470 kg ανήλθε η συνολική ποσότητα των υλικών που συλλέχθηκαν από όλες τις ροές αποβλήτων στον πρώτο «πράσινο» Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στον οποίο η Polygreen συμμετείχε με το πρόγραμμα Just Go Zero ως Αποκλειστικός Υποστηρικτής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος. 

Η Polygreen ανέλαβε τη διαχείριση και την ορθολογική συλλογή υλικών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Just Go Zero ανέλαβε τη διαχείριση των υλικών της Marathon Expo που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως και τις 12 Νοεμβρίου, καθώς και τα ρούχα και τα πλαστικά απόβλητα από τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού του κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου. 

Ανακυκλώσιμα υλικά:

Σημαντική ήταν η ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών που συγκεντρώθηκαν τόσο στους Just Go Zero κάδους που είχαν τοποθετηθεί στην έκθεση, όσο στα ενδεδειγμένα σημεία της εκκίνησης και του τερματισμού του Μαραθωνίου δρόμου.

Το βάρος των επιμέρους ανακυκλώσιμων υλικών διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Πλαστικό: 7.897 kg
  • Χαρτί: 2190 kg
  • Ξυλεία: 1352 kg
  • Αλουμίνιο: 34 kg

Τα παραπάνω υλικά μεταφέρθηκαν προς ανακύκλωση στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της Polygreen στον Ασπρόπυργο, με στόχο να αποτραπεί η απόρριψη τους σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής, εξοικονομώντας ενέργεια αντίστοιχη με 54.833 kWh και μείωση των εκπομπών CO2 κατά 59,13 kg.

Οργανικά Απόβλητα:

Τα οργανικά απόβλητα που προέκυψαν από τα υπολείμματα τροφίμων των επισκεπτών της Marathon Expo και των αγωνιζόμενων, καθώς επίσης και από την προεργασία του catering είχαν συνολικό βάρος 351 kg, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων δοχείων που απορρίφθηκαν και τα οποία έφεραν χυμούς. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις ΜέγαECO της Polygreen, για την μετατροπή τους σε εδαφοβελτιωτικό. H συνολική ποσότητα που θα προκύψει μετά την επεξεργασία θα αντιστοιχεί σε περίπου 193 kg.

Η χρήση του εδαφοβελτιωτικού περιορίζει το φαινόμενο του ευτροφισμού λιμνών, ποταμιών και ρεμάτων, καθώς αποτρέπεται όχι μόνο η τελική απόθεση των οργανικών υπολειμμάτων σε χώρους υγειονομικής ταφής, αλλά και περιβαλλοντικές επιπτώσεις όπως η μόλυνση υδάτων και οι εκπομπές μεθανίου. Επιπλέον, η χρήση του παραγόμενου εδαφοβελτιωτικού συμβάλλει στη μείωση της χρήσης των επιζήμιων ορυκτών λιπασμάτων.

Συλλογή ρούχων:

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και επισκεπτών της διοργάνωσης για τη συλλογή ρούχων και παπουτσιών. 

Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • 33,4 kg ρούχων 
  • 72,5 kg παπουτσιών

Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν προορίζονται για επαναχρησιμοποίηση, βοηθώντας το περιβάλλον μέσω της αξιοποίησης ήδη υπαρχόντων πόρων.

Σε δήλωσή του ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen ανέφερε: «Με τη συμμετοχή της Polygreen και του Just Go Zero στον 39o Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ξεκινάει μια νέα ημέρα για την κυκλική οικονομία στην Ελλάδα. Το Just Go Zeroήρθε για να αλλάξει τη φιλοσοφία και τις συνήθειες μας, σε σχέση με τη μέριμνα γύρω από περιβαλλοντικά θέματα. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δράσης μας αποδεικνύουν ότι κάθε υλικό έχει μοναδική αξία και η ανακύκλωσή του μπορεί να συμβάλλει θετικά στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες των συλλεχθέντων υλικών, καθώς και τον συσχετισμό των ποσοτήτων που ανακυκλώθηκαν με την αντίστοιχη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εκδήλωσης, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Just Go Zero – Athens Authentic Marathon 2022

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content