Connect with us

10# Λιγότερες Ανισότητες

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων, «Walk For Freedom»

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου για έκτη διαδοχική χρονιά -και για πρώτη φορά ταυτόχρονα σε δώδεκα ελληνικές πόλεις- διοργανώνεται η πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων «Walk For Freedom», με στόχο να στείλει ένα μήνυμα ενάντια στο τράφικινγκ.

Η πορεία πραγματοποιείται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων και εκτός από την Ελλάδα θα γίνει και σε άλλες 50 χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από τις οργανώσεις Α21 και «Fashion Revolution Greece», με την υποστήριξη του Γραφείου του εθνικού εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην Αθήνα η πορεία θα ξεκινήσει στις 5.00 μ.μ. από την πλατεία Μοναστηρακίου και αφού περάσει από την Ερμού και τη Βουλή των Ελλήνων θα καταλήξει στην Πλατεία Συντάγματος.

«Πρόκειται για μια δράση ευαισθητοποίησης του κόσμου προκειμένου να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι η εμπορία ανθρώπων υπάρχει γύρω μας και να του δώσουμε τα εργαλεία για να αντιδράσει. Θέλουμε να φέρουμε στην επιφάνεια αυτό το έγκλημα που είναι αόρατο», παρατήρησε σε σχετική συνέντευξη τύπου η Λητώ Καραγκούνη από την οργάνωση Α21.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Estimates of Modern Slavery, σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται ότι ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας 40,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους πάνω από ένα εκατομμύριο βρίσκονται στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Global Slavery Index, ο αριθμός των ανθρώπων που υφίστανται σύγχρονη δουλεία υπολογίζεται σε 89.000.

Όπως εξήγησε ο εθνικός εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, Ηρακλής Μοσκώφ, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σήμερα είναι το λεγόμενο «low level exploitation», δηλαδή η εκμετάλλευση σε χαμηλό επίπεδο, ακόμα και μέσα στην οικογένεια, όπου συχνά ο εκμεταλλευτής αποκτά τη συναίνεση του θύματος. Επίσης, ο κ. Μοσκώφ υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο που παίζει ο ιδιωτικός τομέας, που θα πρέπει να εφαρμόζει τη δέουσα επιμέλεια (due diligence) στην εφοδιαστική του αλυσίδα, δηλαδή έλεγχο για να εντοπίζει φαινόμενα τράφικινγκ.

Η κ. Καραγκούνη πρόσθεσε ότι έχουν εκλεπτυνθεί οι μέθοδοι με τις οποίες οι εκμεταλλευτές προσεγγίζουν τα θύματα, με το πρόσχημα της μόδας ή της συνοδείας και μέσω των social media, και αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία πέντε χρόνια έρχονται στο φως όλο και περισσότερα περιστατικά Ελληνίδων θυμάτων εμπορίας.

Σημειώνεται ότι η καμπάνια κατά της εμπορίας ανθρώπων θα κορυφωθεί στις 24-26 Απριλίου 2020 με το φεστιβάλ «Raise your voice» στην Τεχνόπολη, στο οποίο θα ενώσουν τις φωνές τους 52 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών με κεντρικό μήνυμα «Κάνε τη Σύνδεση: εμπορία ανθρώπων». Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά και πανελλήνιος καλλιτεχνικός διαγωνισμός με θέμα το human trafficking. Τα έργα που θα κατατεθούν θα παρουσιαστούν στην Τεχνόπολη.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

Δήμος Διονύσου: Συνεργασία με τα dyslexia centers

Την Πέμπτη 24/10 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των ιατρών του πολυϊατρείου εθελοντών Δήμου Διονύσου στο ΚΑΠΗ Σταμάτας ενώ πέραν τούτου ο Δήμος ανακοίνωσε συνεργασία με τα dyslexia centers.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη των εθελοντών γιατρών έχει προγραμματιστεί κατά τις ώρες 09:30-11:00 για μετρήσεις σαγχάρου και αρτηριακής πίεσης στους δημότες ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πολυϊατρείου Εθελοντών Δήμου Διονύσου εγκαινιάζεται η συνεργασία του με τα dyslexia centers (pavlidis method) και προσφέρεται ένας κύκλο τριών συναντήσεων που θα διεξαχθεί στο χώρο του Πολυϊατρείου με θέμα :

«Οι μαθησιακές δυσκολίες :τρόποι ανίχνευσης και αντιμετώπισης τους»

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Δημοτικού Πολυϊατρείου (Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28, Άγιος Στέφανος, τηλ. 2106217830) ενώ μετά το τέλος των συναντήσεων θα ακολουθεί συζήτηση του κοινού με τους ειδικούς των κέντρων για τυχόν επίλυση αποριών.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και σκοπό έχουν την καλύτερη ενημέρωση τους σε θέματα που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες όπως:

– ποια είναι τα βασικά συμπτώματα ορισμένων μαθησιακών δυσκολιών όπως δυσλεξία, ΔΕΠΥ κ.α.

– ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης τους

– πότε πρέπει να απευθυνθώ σε έναν ειδικό – τι προσφέρει η λογοθεραπεία και η εργοθεραπεία

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

ΝΝ ΗΕLLAS: Με την ΜDA Runner στον Μαραθώνιο Αθήνας

H NN Ηellas στηρίζει έμπρακτα το ΜDA Eλλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις και τρέχει για καλό σκοπό μαζί με την ομάδα ΜDA Runner, στον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της ΝΝ Ηellas θα συνοδεύσουν μέλη του ΜDA Ελλάς με τα ειδικά αμαξίδια στη διαδρομή των 10 χλμ. και 5 χλμ., το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου η συνάντηση γνωριμίας των εθελοντών της ΝΝ Ηellas και της ομάδας ΜDA Runner, που θα αγωνιστούν μαζί, με στόχο τη συγκέντρωση των απαραίτητων πόρων για τη δημιουργία της πρώτης Ειδικής Μονάδας Nευρομυϊκών Παθήσεων Ενηλίκων στην Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες γνωρίστηκαν από κοντά και συνομίλησαν σε ένα εγκάρδιο κλίμα, παρουσία της Μαριάννας Πολιτοπούλου, Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της NN Hellas και της Βάνας Λαβίδα, Προέδρου του ΜDA Eλλάς. Η ΝΝ Hellas, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στέκεται δίπλα στο έργο του MDA Ελλάς για ισότιμη ένταξη των μελών του στην Ελληνική κοινωνία, με γνώμονα τις αξίες της εταιρίας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε» και το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

“Unlimited Abilities Days” στις 26 Οκτωβρίου

Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή μη, άνθρωποι με ικανότητες μπορούν να φέρουν την αλλαγή για ζωή χωρίς περιορισμούς.

Τα παραπάνω αποτελούν κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης «Unlimited Abilities Days» που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και στο Gazi Hall.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Επιδιώκει να αναδείξει τις ικανότητες των ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία καθώς και πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ενδυνάμωσή τους με σκοπό να ενεργοποιήσει τον κάθε πολίτη. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικοί επιχειρηματίες και θεσμικοί φορείς:

#ABILITIES TALKS || 10.00-19.30

(Προπώληση εισιτηρίων μέσω του viva.gr ή www.abilitiesdays.com)

*GAZI HALL- ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 11 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

#ΤΗΙΝΚ & CARE CHALLENGE || 11:00 – 20.30 (Ελεύθερη είσοδος)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις “HUMANE” με στρατηγικούς εταίρους την ASHOKA, την AIESEC, το The People’s Trust, το HIGGS, την Ομάδα Σύμπραξις, και το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας και The Impact Hub Athens υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΣΦΕΕ.

Κατά την διάρκεια του #ABILITIES TALKS θα υπάρχει διερμηνεία στην νοηματική, πρόγραμμα σε κώδικα braille, ενώ θα επιτρέπεται η είσοδος σε σκύλους οδηγούς.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ