Connect with us

ΕΚΕ

PRAKSIS: 15η Πανελλήνια Γιορτή για τον Εθελοντισμό

Με το μήνυμα “Εθελοντισμός: το + που λείπει!”, 40 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν μέσω της PRAKSIS για 15η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο: το Σάββατο 12 Μαΐου, 2018 από τις 10.00 έως τις 19.00, στην Πλατεία Συντάγματος.

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή προς όλους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από την ανοιχτή έκθεση, το έργο των εθελοντικών οργανισμών και να μιλήσουν με τους εθελοντές σε μια ιδανική ευκαιρία για να μάθουν για τον εθελοντισμό στην πράξη.

Επίσης, τη Γιορτή Εθελοντισμού στηρίζουν με συναυλία οι γνωστοί καλλιτέχνες NISIGMA, Κώστας Παρίσης, Ερωφίλη και Δημήτρης Υφαντής, ενώ παρουσιάσεις, διαδραστικά παιχνίδια και παραστατικά δρώμενα θα γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια την πλατεία Συντάγματος.

Για τη διοργάνωση συμπράττουν: «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, AIESEC, AEGEE Αθήνα, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA»

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13# Δράση για το κλίμα

Κλιματική Αλλαγή: Είναι οι άνθρωποι κύριοι υπαίτιοι;

Ενόψει της Δευτέρας, 23 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, παραθέτουμε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Κλιματική Αλλαγή είναι μια απειλή αλλά οι επιπτώσεις της μπορούν να περιοριστούν με τη συντονισμένη δράση και κινητοποίηση όλων, από τις κυβερνήσεις και τον επιχειρηματικό κόσμο, μέχρι τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Γης.

Της Σοφίας Εμμανουήλ semmanouil@gmail.com

Στις μέρες μας έχει εδραιωθεί η άποψη ότι η αλλαγή του κλίματος είναι μια πραγματική κατάσταση που εξελίσσεται αλλά αυτό στο οποίο υπάρχει ακόμη διχογνωμία είναι η κύρια αιτία που προκαλεί αυτή την κατάσταση. Διότι κόντρα στις κατηγορηματικές δηλώσεις επιστημόνων από όλο τον κόσμο ότι οι άνθρωποι ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την ταχύτητα και την ένταση της Κλιματικής Αλλαγής, οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν δείχνουν να συμφωνούν απόλυτα.

Έρευνα του YouGov έδειξε ότι η Ινδία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που πιστεύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι κυρίως υπεύθυνη για την αλλαγή του κλίματος (71%) ενώ στον αντίποδα (με 35%), στη Νορβηγία και στη Σαουδική Αραβία επικρατεί η άποψη ότι οι άνθρωποι δεν έχουν το μερίδιο του λέοντος στην ευθύνη αλλά είναι κι άλλοι παράγοντες, πέρα από την ανθρώπινη δραστηριότητα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Όταν μιλάμε δε για απόψεις που αμφισβητούν ότι υπάρχει αλλαγή του κλίματος οι ΗΠΑ πρωταγωνιστούν, με το 6% να λέει ότι το κλίμα δεν αλλάζει και το 9% ότι αλλάζει αλλά δεν οφείλεται καθόλου σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, υπολογίζεται ότι 120 εκατομμύρια άνθρωποι θα εξωθηθούν στη φτώχεια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτό είναι μια κρίση που θα επηρεάσει όλους τους ανθρώπους, όπου κι αν ζούνε.

Ιστορικά η βόρεια Αμερική και η Ευρώπη είναι αυτές που μόλυναν την ατμόσφαιρα με το 50% του συνόλου του διοξειδίου του άνθρακα από την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης. Όλες οι υπόλοιπες χώρες μαζί ευθύνονται για το άλλο μισό, ενώ οι πιο φτωχές χώρες ευθύνονται το λιγότερο από όλες. Όμως, είναι οι άνθρωποι που μένουν σε αυτές τις χώρες που θα υποστούν πιο έντονα τις συνέπειες.

Τα ιστορικά δεδομένα δείχνουν ότι η υπερθέρμανση είναι πρωτοφανής τα τελευταία 2.000 χρόνια και σε επιστημονικό επίπεδο υπάρχει συναίνεση, που πιθανόν υπερβαίνει το 99%, ότι οι άνθρωποι προκαλούν το φαινόμενο. Και υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο Nature και στο Nature Geoscience που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Με ιστορικά δεδομένα για την εξέλιξη της θερμοκρασίας, από δέντρα, πάγο, ιζήματα κ.ο.κ., σε όλες τις ηπείρους, διαπιστώνεται ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν καταγραφεί ακραίες συνθήκες σε πάνω από τον μισό πλανήτη.

Ιστορικά δεδομένα και έρευνα

Η μικρή Εποχή των Παγετώνων, για παράδειγμα, με έντονα καιρικά φαινόμενα, έφθασε στο ακραίο σημείο της τον 15ο αιώνα στον Ειρηνικό Ωκεανό, τον 17ο αιώνα αυτό συνέβη στην Ευρώπη και τον 19ο αιώνα σε άλλες περιοχές. Αυτές οι καταγραφές είναι σημαντικά διαφορετικές από την τάση που διαπιστώνεται από τα τέλη του 20ου αιώνα. Οι σημαντικές μεταβολές θερμοκρασίας στο μακρινό παρελθόν πιθανότατα προκλήθηκαν από ηφαιστειακές εκρήξεις. Τις τελευταίες δεκαετίες όμως σημειώνεται ασυνήθιστη αύξηση της θερμοκρασίας ως αποτέλεσμα των βιομηχανικών εκπομπών. Ανθρώπινοι παράγοντες, όπως η εξατμήσεις των αυτοκινήτων, οι καμινάδες των εργοστασίων, η αποψίλωση των δασών και άλλες πηγές αερίων του θερμοκηπίου, ευθύνονται για το υψηλό επίπεδο υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Παρόλαυτά έρευνα του YouGov σε 30.000 άτομα από 28 χώρες αποκαλύπτει αξιοσημείωτες διαφορές στις πεποιθήσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Οι Ινδοί, όπως αναφέρθηκε, είναι πιο σίγουροι, με ποσοστό 71%, ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι ο κύριος λόγος που το κλίμα αλλάζει. Στο 35%, οι Νορβηγοί και οι Σαουδάραβες είναι το λιγότερο πιθανό να το σκεφτούν, αν και 36% και 48% αντίστοιχα σε κάθε χώρα πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα είναι εν μέρει υπεύθυνη για το μεταβαλλόμενο κλίμα.

Ανάλογα με τη χώρα, ένα ποσοστό από 0% έως 6% των ανθρώπων πιστεύουν ότι δεν συμβαίνει καμία αλλαγή του κλίματος και επίσης μεταξύ 1% και 9% λένε ότι συμβαίνουν οι κλιματικές αλλαγές, αλλά ότι δεν έχουν καμία σχέση με ανθρώπινη δραστηριότητα. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι ΗΠΑ εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά. Οι περισσότεροι αναμένουν ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει μεγάλο ή μέτριο αντίκτυπο στη ζωή τους.

Οι άνθρωποι στις χώρες της Μέσης Ανατολής πιστεύουν περισσότερο από τους πολίτες της Δύσης ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωής τους. Για παράδειγμα, ενώ το 75% των Φιλιππινέζων και το 65% των Καταριανών προβλέπουν αλλαγές στη ζωή τους, στην Ευρώπη πιο ανήσυχοι είναι οι Ισπανοί, σε ένα ποσοστό μόλις 32%. Τα σκανδιναβικά κράτη από την άλλη μεριά δείχνουν να ανησυχούν ελάχιστα για την διατάραξη της ζωής τους από την κλιματική αλλαγή, με ποσοστά που κυμαίνονται από 10% έως 14%.

Διαβάστε επίσης: 5 προσωπικότητες μιλούν για την διοίκηση της Βιωσιμότητας

Στην πραγματικότητα, πολλοί πιστεύουν ότι ορισμένα από τα χειρότερα σενάρια είναι πλέον πιθανά. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι η αλλαγή του κλίματος θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές ζημίες στην παγκόσμια οικονομία, άνοδο της στάθμης της θάλασσας, μαζική μετακίνηση ανθρώπων από ορισμένα μέρη του κόσμου σε άλλα και πολέμους.

Τα αποτελέσματα είναι μικτά όταν πρόκειται για το ενδεχόμενο η αλλαγή του κλίματος να οδηγήσει σε έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο ή σε μια ανθρώπινη εξαφάνιση. Και πάλι όμως τα δυτικά κράτη είναι λιγότερο πιθανό να προβλέψουν έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο ή μια ανθρώπινη εξαφάνιση. Το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι πιστεύουν πως δεν είναι αργά για να τα σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή αρκεί να υπάρξει συστηματική δράση. Αυτό λέει η πλειοψηφία, από το χαμηλό 50% στις ΗΠΑ έως το υψηλό 82% στην Ισπανία. Οι Φινλανδοί και οι Σουηδοί πάντως πιστεύουν ότι οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορούν να αποφευχθούν απλώς διατηρώντας την τρέχουσα πορεία (21%), ενώ οι Ινδοί εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό (22%) όταν εξετάζεται η πιθανότητα να μην μπορεί να γίνει τίποτα για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο.

Σε 24 από τις 28 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η επιβράδυνση του ρυθμού με τον οποίο καταναλώνουμε πόρους προκρίνεται ως το καλύτερο μέσο με το οποίο μπορούμε να καταπολεμήσουμε την αλλαγή του κλίματος, σε αντίθεση με την αξιοποίηση της τεχνολογικής καινοτομίας, που εκτιμάται ότι μπορεί να συνεισφέρει λιγότερο. Επίσης στις περισσότερες χώρες υπάρχει η πεποίθηση ότι “το κράτος θα μπορούσε να κάνει περισσότερα” για να αντιμετωπίσει την αλλαγή του κλίματος.

Η εκστρατεία της Greta Thunberg

Εν κατακλείδι, η αλλαγή του κλίματος δεν ήταν ποτέ τόσο ξεκάθαρη στη δημόσια συνείδηση όπως είναι σήμερα. Ενδεικτική είναι η εκστρατεία της Greta Thunberg, η οποία θα μιλήσει στη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. Πρόκειται για την 16χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία η οποία πέρυσι τον Αύγουστο, σε ηλικία 15 ετών, άφηνε κάθε Παρασκευή το σχολείο για να διαδηλώνει έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο πιέζοντας για ισχυρότερη δράση για το κλίμα. Σύντομα, άλλοι μαθητές ακολούθησαν με παρόμοιες διαμαρτυρίες και σήμερα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Έτσι αναπτύχθηκε ένα απεργιακό κίνημα για την κλιματική αλλαγή με την ονομασία Fridays for Future (Παρασκευές για το Μέλλον).

Η Διεθνής Αμνηστία επέλεξε φέτος να δώσει το Βραβείο Πρέσβειρας Συνείδησης, την κορυφαία τιμητική διάκριση της οργάνωσης για ανθρώπους που έχουν επιδείξει ηγετικά προσόντα και θάρρος να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, στην Greta Thunberg, και το μαθητικό κίνημα Fridays for Future, το οποίο έχει οπαδούς και στην Ελλάδα.

Η χώρα μας συμμετέχει στην εβδομάδα των μαθητικών κινητοποιήσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019, με σημείο αναφοράς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα οι 31 οργανώσεις της “Συμμαχίας για το κλίμα”, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των μαθητριών/ών σε γενική απεργία στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 μμ στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα συμμετέχουν μαζικά για να ενώσουν δυνάμεις με το παγκόσμιο κίνημα μαθητριών/ών, πολιτών, σωματείων και λοιπών ομάδων που απαιτούν από τις κυβερνήσεις τους να αναλάβουν άμεση δράση για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης και την υιοθέτηση πολιτικών που θα διατηρήσουν την πλανητική θερμοκρασία στα πιο βιώσιμα επίπεδα του +1,5°C.

Περισσότερα

ΕΚΕ

Έκθεση Φωτογραφίας από ωφελούμενους του SolidarityNow

Την αξιοποίηση μέσων όπως ραδιόφωνο, δημιουργία podcasts και φωτογραφία, διάλεξε το SolidarityNow για να δώσει την ευκαιρία σε ωφελούμενους της οργάνωσης να εκφραστούν, να δημιουργήσουν αλλά και να ασκήσουν κριτική στην ίδια την οργάνωση, με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Μέσα από φωτογραφίες και podcasts, οι 60 ωφελούμενοι διηγούνται είτε τη δική τους ιστορία είτε μια ιστορία που τους τράβηξε την προσοχή. Αυτές τις φωτογραφίες και τα podcasts είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν, οι επισκέπτες της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε 17 Σεπτεμβρίου, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Π.Ράλλη, Αθήνα). Ο Άμπντο, ο Ομάρ, ο Καρίμ και οι άλλοι ωφελούμενοι-δημιουργοί υποδέχθηκαν τους επισκέπτες, τους δασκάλους τους και τους υπόλοιπους καλεσμένους με χαρά, συνομιλώντας για την εμπειρία τους στο πλαίσιο του προγράμματος.

«Οι ίδιοι ωφελούμενοι είναι οι καταλληλότεροι να εκφράζουν τις ανάγκες τους. Εμείς απλώς τους δείξαμε ότι υπάρχουν μέσα να το κάνουν, που έχουν να κάνουν τόσο με την τέχνη όσο και με την ανάπτυξη δεξιοτήτων», σημειώνει η Δανάη Καπράλου, συντονίστρια του προγράμματος, προσθέτοντας την έννοια της λογοδοσίας ως κάτι που στόχευε το πρόγραμμα και κάτι που, εμφανώς, λείπει στην Ελλάδα. «Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που προσπαθούν να χτίσουν τη ζωή τους εδώ, να μάθουν πως μόνο οι ίδιοι μπορούν να μιλήσουν για το πρόβλημά τους τόσο καλά».

Η εμπειρία των συμμετεχόντων σε αριθμούς

  • Το 83,8% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ήταν άνδρες και το 16,2% γυναίκες, από έξι διαφορετικές χώρες του κόσμου
  • Το 76% των συμμετεχόντων χαρακτηρίζει από πάρα πολύ καλά έως άριστα το εργαστήρια φωτογραφίας και ραδιοφώνου και
  • Το 82% αυτών πιστεύει ότι η γνώση που απέκτησε στο πλαίσιο των εργαστηρίων θα του φανεί χρήσιμη στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τη λογοδοσία, σχεδόν το 80% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα απέκτησε πληρέστερη γνώση και κατανόηση του έργου του SolidarityNow.

Τα εργαστήρια φωτογραφίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν οι Γιώργος Μουτάφης και Αλέξανδρος Αδαμίδης αντίστοιχα και τα εργαστήρια ραδιοφώνου (δημιουργία podcast) οι Κατερίνα Καφεντζή (Kafka) και Χρήστος Κιούσης.

 

Περισσότερα

ΕΚΕ

H&M Conscious Exclusive AW19 – Αίγλη και Καινοτομία

Η H&M Conscious Exclusive επιστρέφει με μια επετειακή συλλογή για τα 10 της χρόνια που αποπνέει τη μεθυστική αίγλη και το μυστήριο των χορών μασκέ και των λαμπερών πάρτι μιας άλλης εποχή.

Η συλλογή συνδυάζει βραδινά κομμάτια με ευκολοφόρετα, καθημερινά looks – πάντα μέσα από το πρίσμα μιας πιο αειφόρου μόδας. Για πρώτη φορά βλέπουμε ανακυκλωμένο μέταλλο και TENCELTM X REFIBRATM – μια ίνα lyocell που αποτελεί εμπορικό σήμα και παράγεται εν μέρει από απορρίμματα βαμβακιού. Η συλλογή Conscious Exclusive AW19 θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο hm.com από τις 26 Σεπτεμβρίου.

Τα ρομαντικά φορέματα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτήν τη δεύτερη έκδοση της συλλογής Conscious Exclusive για το 2019: το βραδινό ζακάρ φόρεμα με τα γαλάζια τριαντάφυλλα και το μακρύ, φόρεμα από τούλι σε απαλή ροζ απόχρωση αποτελούν εμβληματικά κομμάτια που θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα, όπως και το μίνι φόρεμα από πούλιες με μοτίβο ρόμβων, που δένει κομψά στους ώμους με κορδέλα. Όλα αυτά τα κομμάτια είναι φτιαγμένα από μίγματα ανακυκλωμένου πολυεστέρα. Παράλληλα, το πολυτελές βελούδινο κοστούμι από ανακυκλωμένο πολυεστέρα με τη διακοσμημένη ζώνη, είναι πραγματικά τόσο ευκολοφόρετο όσο και τα όμορφα, ανάλαφρα πλεκτά από μίγμα ινών lyocell TENCELTM και μαλλιού.

Η κεντημένη κάπα που έχει φτιαχτεί μερικώς από χάντρες ανακυκλωμένου γυαλιού, το βελούδινο τοπ με βολάν από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και τα εντυπωσιακά τσιμπιδάκια για τα μαλλιά που είναι κατασκευασμένα από μείγμα ανακυκλωμένων μετάλλων υπόσχονται ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα κλέψει την παράσταση.

«Οι συλλογές Conscious Exclusive της H&M είναι πάντα πρωτοποριακές, η κάθε μία με τον δικό της τρόπο. Για εμάς είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό που παρουσιάζουμε φέτος τη δέκατη συλλογή μας, αποδεικνύοντας ότι η καινοτομία συνεχίζεται: αυτή τη σεζόν παρουσιάζουμε για πρώτη φορά κόμματια από ανακυκλωμένο μέταλλο και lyocell TENCELTM X REFIBRA TM , μια πρωτοποριακή ίνα lyocell φτιαγμένη εν μέρει από απορρίματα βαμβακιού. Είμαστε, επίσης, ενθουσιασμένοι που πολλές από τις καινοτομίες που παρουσιάσαμε μέσα από την πιο αειφόρα συλλογή μας έχουν έκτοτε ενσωματωθεί και σε άλλες σειρές της εταιρείας. Είναι πολύ σημαντικό για την H&M να συνεχίσει να διευρύνει τα όρια της μόδας του μέλλοντος, αποδεικνύοντας στον κόσμο ότι το λαμπερό στυλ μπορεί να συμβαδίσει με την αειφορία», λέει η Ann-Sofie Johansson, Δημιουργική Σύμβουλος στην H&M.

«Πηγή έμπνευσης για τη συλλογή Conscious Exclusive Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 ήταν οι μυστηριώδεις χοροί μασκέ που διοργανώνονταν τη δεκαετία του 1960. Είχαμε κατά νου λαμπερές, μοναδικές εκδηλώσεις, όπου η προσμονή κατά την περίοδο αμέσως πριν απλώς αυξάνει την επιθυμία. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ξεχωριστά κομμάτια που θα μείνουν στην γκαρνταρόμπα για πολλά χρόνια, καθώς μπορούν να φορεθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι πελάτες μας θα διαπιστώσουν ότι κάθε κομμάτι μπορεί να συνδυαστεί ανάλογα με την προσωπικότητα και τη διάθεσή τους. Ελπίζουμε ότι οι φίλοι της Η&Μ θα λατρέψουν τη συλλογή και θα τη συνδέσουν με πολλές ευτυχισμένες αναμνήσεις από υπέροχες βραδιές γεμάτες διασκέδαση», δηλώνει η Ella Soccorsi, Σχεδιάστρια στην H&M.

Η συλλογή Conscious Exclusive AW19 θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο hm.com από τις 26 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ