PRIORITY: Αναβάθμιση Συστήματος για την KONECRANES HELLAS S.A.

Date:

Share post:

H PRIORITY ΑΕ (www.priority.com.gr), εταιρεία συμβούλων οργάνωσης, πληροφορικής και εκπαίδευσης, ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης του Συστήματος Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία για την KONECRANES HELLAS S.A,  σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου προτύπου ISO 45001:2018 που σχετίζονται με την υγεία και ασφάλεια στην εργασία στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας.

H KONECRANES HELLAS S.A., όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, αποτελεί την ελληνική θυγατρική του παγκοσμίως κορυφαίου ομίλου στον ανυψωτικό εξοπλισμό KONECRANES και εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα πελατών, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανιών παραγωγής και επεξεργασίας, ναυπηγείων, λιμένων και τερματικών σταθμών. Μέσα από την εφαρμογή του προτύπου EN ISO 45001:2018, αναζητούσε να εξασφαλίσει τη συνεχή βελτίωση της επίδοσής της σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία, την εκπλήρωση των νομοθετικών απαιτήσεων, την δημιουργία ενός ασφαλούς και υγιεινού περιβάλλοντος εργασίας και την εμπέδωση κουλτούρας ασφάλειας στην καθημερινή λειτουργία της.

Η PRIORITY διαθέτοντας  πολυετή  εμπειρία  στην υποστήριξη φορέων που έχουν πιστοποιηθεί, ή βρίσκονται σε διαδικασία πιστοποίησης κατά ISO 45001:2018, με πλειάδα επιτυχημένων έργων αναφοράς, καθοδήγησε την  KONECRANES HELLAS να αναλάβει μια σειρά δεσμεύσεων που, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνουν:

  • τον απόλυτο σεβασμό στις νομοθετικές και άλλες απαιτήσεις, καθώς και στις απαιτήσεις της μητρικής εταιρείας
  • τη συνεχή αναγνώριση και αξιολόγηση των κινδύνων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία και τη λήψη απαιτούμενων μέτρων για την μείωση της επικινδυνότητας
  • τη συμμετοχή των εργαζομένων σε κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα, με στόχο την βελτίωση της επίδοσης 
  • την ανοικτή και διαφανή επικοινωνία της εταιρείας με τα ενδιαφερόμενα μέρη, πάνω σε θέματα υγείας και ασφάλειας
  • την συμμετοχή και διαβούλευση των εργαζομένων για την επίλυση θεμάτων που άπτονται της υγείας και ασφάλειας

Η διάρκεια του έργου ήταν τρεις μήνες και ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Δεκέμβριο 2021, με την πιστοποίηση της εταιρείας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 45001:2018. 

Όπως ανέφερε σχετικά, ο κ. Γεράσιμος Κουτσουβέλης, Country Director της KONECRANES HELLAS: «Με την εμπειρία και καθοδήγηση της PRIORITY είμαστε σε θέση να λειτουργούμε σε ένα πλαίσιο που μας επιτρέπει να μειώνουμε με ενεργό τρόπο τον κίνδυνο στον χώρο εργασίας και να βελτιώνουμε εμφανώς την υγεία και την ευημερία στην εργασία, για όλο μας το προσωπικό. Η εφαρμογή πρακτικών υπεύθυνης λειτουργίας αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εστιάζοντας διαχρονικά σε ουσιαστικά θέματα και κρίσιμους πυλώνες της επιχειρηματικής υπευθυνότητας. Στόχος μας παραμένουν τα μηδενικά ατυχήματα με συνεχή αναβάθμιση του εργασιακού μας περιβάλλοντος, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα». 

Το διεθνές πρότυπο ΕΝ ISO 45001:2018, ορίζει τις προδιαγραφές που πρέπει να πληροί ένα Σύστημα Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία (ΣΔΥΑΕ), το οποίο παρέχει ένα πλαίσιο για τη διαχείριση των σχετικών θεμάτων, για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και ασθενειών και τη διατήρηση ασφαλών και υγιεινών συνθηκών εργασίας σε έναν οργανισμό. Η εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του προτύπου EN ISO 45001:2018, συμβάλλει στη συνεχή βελτίωση της επίδοσης ενός οργανισμού σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία, στην εκπλήρωση των νομοθετικών απαιτήσεων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία και στην επίτευξη των αντίστοιχων στόχων.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content