«Προσφυγικό: Προκλήσεις και καλές πρακτικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Date:

Share post:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), η ΣΟΛ CROWE σε συνεργασία με την HumanRights360, διοργανώνουν, ως Διαχειριστής Επιχορήγησης των προγραμμάτων των EEA Grants «Τοπική ανάπτυξη και Μείωση της φτώχειας» και «Άσυλο και Μετανάστευση», διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Προσφυγικό: Προκλήσεις και καλές πρακτικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19», σήμερα Τρίτη, 22 Ιουνίου, στις 2 το μεσημέρι

Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη κοινή ενέργεια του Διαχειριστή Επιχορήγησης με τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που έχουν χρηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής από τα EEA Grants, στο πλαίσιο των δύο προγραμμάτων, εγκαινιάζοντας έτσι μια σειρά από δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τη λήξη των προγραμμάτων, το 2024. 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι οργανώσεις ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, International Rescue Committee Hellas, Médecins du Monde Greece – Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, ΜΕΤΑδραση, Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων, SolidarityNow, NORCAP/ NRC, και The European Wergeland Centre (EWC)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι οργανώσεις θα μοιραστούν τις προκλήσεις που συνάντησαν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ωφελούμενοι των έργων εν μέσω πανδημίας COVID-19 και θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές και πρόσφατα στοιχεία από τις ανοιχτές δομές φιλοξενίας και τα διαμερίσματα υποστηριζόμενης αυτόνομης διαβίωσης για ασυνόδευτους ανήλικους και ευάλωτες γυναίκες αιτούσες άσυλο. Έμφαση θα δοθεί στον ρόλο του σχολείου και την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τα παιδιά πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ακόμη, θα συμμετέχουν δύο ωφελούμενοι, που θα μοιραστούν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στα έργα.  Μετά τις ομιλίες, θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Νέοι με αναπηρία ιδρύουν στο δικό τους σχολικό κυλικείο

Το 20023 το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και το Junior Achievement Greece ανέλαβαν την υποστήριξη ενός Κυλικείου, όπου θα εργάζονταν νέοι/ες με αναπηρία, στο χώρο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου.

Σύμπραξη ναυτιλιακών εταιρειών για μείωση εκπομπών ρύπων κατά 20%

Οι κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες φιλοδοξούν να υιοθετήσουν στρατηγικές μείωσης της ετήσιας κατανάλωσης καυσίμων των στόλων τους κατά 20%.

Νέα ψηφιακά εργαλεία για τους αγρότες

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος CAMA (PRIMA) της Ε.Ε με σκοπό την ενημέρωση κυρίως των αγροτών σε θέματα εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

Iατρικό Αθηνών: Κάρτα Προνομίων για τους εργαζομένους μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Με πρωτοβουλία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών η συνεργασία περιλαμβάνει προνόμια για 6.000 εργαζόμενους σε 70 και πλέον ελληνικές, παραγωγικές εταιρείες.
Skip to content