Την πρώτη τους έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης παρουσίασαν τα καταστήματα Public, η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα καταστημάτων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας με 54 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, 100% θυγατρική του Ομίλου Olympia.
Η έκθεση, που δημοσιεύεται ενώ η εταιρεία συμπληρώνει 12 χρόνια δραστηριοποίησης στην αγορά του λιανικού εμπορίου, έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις βασικές προδιαγραφές της Αναφοράς Προόδου ως προς την τήρηση των Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Η εταιρεία δηλώνει τη δέσμευσή της στην τήρηση των Αρχών του ΟΗΕ ως προϋπόθεση για το σύγχρονο τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας. Οι Αρχές αυτές περιλαμβάνουν τους τομείς των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Συνθηκών Εργασίας, της καταπολέμησης της διαφθοράς, της προστασίας του περιβάλλοντος και της προάσπισης της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Μεταξύ άλλων η εταιρεία αναφέρει στην έκθεσή της για το 2016 ότι προέβη σε 94 νέες προσλήψεις και 75 προαγωγές εκ των έσω ενώ μέσω του Public School of Retail, πρόσφερε 18.500 ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους εργαζόμενους, δημιουργώντας παράλληλα την πλατφόρμα mypublic.gr προσφέροντας Χριστουγεννιάτικα Δώρα για όλο το προσωπικό και δημιουργώντας Τράπεζα Αίματος.
Τα Public υλοποίησαν επίσης πρωτοβουλίες όπως η αποστολή προμηθειών σε πρόσφυγες, οι εκδηλώσεις ενημέρωσης για το σχολικό εκφοβισμό και η ενίσχυση της καμπάνιας «ένα στα πέντε» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Η εταιρεία στο εξεταζόμενο διάστημα προχώρησε επίσης στην ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της με 3 νέα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ απέσπασε 15 διακρίσεις και απολαμβάνει υψηλά ποσοστά ικανοποίησης από τους πελάτες της.
Η Διευθύντρια Επικοινωνίας των Public, μέλους του Ομίλου Olympia, Ανθή Τροκούδη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με κεντρικό άξονα την εξέλιξη των ανθρώπων μας, την ικανοποίηση του πελάτη μας και το κοινωνικό μας αποτύπωμα, ο πρώτος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης των Public αναδεικνύει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της μάρκας και υπογραμμίζει την αξία που προσφέρει η εταιρεία στην επιχειρηματικότητα και στην κοινωνία».