Πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»

Date:

Share post:

Μια ιδιαίτερη γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι λάτρεις του ζύθου σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μία νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό, να γνωρίσει καλύτερα το ζύθο, και να μοιραστεί μαζί του μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα γεμάτο με δράσεις Σαββατοκύριακο, όπου οι λάτρεις της μπύρας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ότι πραγματικά θέλουν γύρω από την αγαπημένη τους απόλαυση.

Τα μέλη που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία είναι τα εξής:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
  • ΒΑΠ Π. Κούγιος ΑΒΕΕ
  • Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE
  • Ζυθοποιία Χίου
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
  • Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE
  • Μικροζυθοποιία Septem OE
  • Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνει την ευκαιρία της επίσκεψης με δωρεάν είσοδο σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες της χώρας με διαδραστικά προγράμματα όπως:

  • Σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης
  • Ξενάγηση στους χώρους της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες και μικροζυθοποιείες της χώρας
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα
  • Περιήγηση και παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή τύπων μπύρας και ταίριασμα (food pairing) με κατάλληλα εδέσματα, διαφορετικές γεύσεις αλμυρού και γλυκού ανάλογα με το γευστικό προφίλ της μπύρας
  • Γνωριμία με καταξιωμένους ζυθοποιούς και direct επικοινωνία μαζί τους
  • Γευστική δοκιμή σε ακυκλοφόρητες αλλά και αγαπημένες ετικέτες της αγοράς
  • Γευστικό προφίλ διαφορετικών τύπων μπύρας και αφορμή για δοκιμή φρέσκιας μπύρας κατευθείαν από την παραγωγή.
Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.