Πρωτοβουλίες ΕΚΕ με …ελληνική σφραγίδα

Οι ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις έχουν την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο DNA τους, κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη όταν συμβαίνουν έκτακτα γεγονότα κι όταν οι αλλεπάλληλες κρίσεις κλιμακώνουν τις ανάγκες της κοινωνίας και διευρύνουν τις ανισότητες. 

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

Ένα καλό παράδειγμα που επιβεβαιώνει την άυλη αξία των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων είναι η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μια Κοινότητα αμιγώς ελληνικών παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων που διατηρούν στη χώρα την Έδρα, την Παραγωγή και την Ιδιοκτησία τους κι έχουν ως όραμα την ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού του τόπου μας. 

Στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο αποτελεί οικειοθελή δέσμευση για αυτό και τα μέλη της εκφράζουν ομαδικά και έγκαιρα την αμέριστη συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Στελέχη της πρωτοβουλίας σημειώνουν στο csrindex ότι από την αρχή της πανδημίας, τα μέλη του δικτύου υποστήριξαν με την αποστολή προϊόντων τους τις Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο, συνέδραμαν στο έργο των διεπιστημονικών ομάδων του Δήμου Αθηναίων, συνεργάστηκαν με την Κ.Ε.Δ.Ε, ενίσχυσαν την πολυσήμαντη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λαό του Λιβάνου, συνεισφέροντας σε αυτόν 24 τόνους προϊόντων. 

Επιπλέον, πολλά μέλη είναι σταθεροί αρωγοί στην Τράπεζα Τροφίμων. Στο τέλος του 2020, η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ “εγκαινίασε” και με την υπογραφή Συμφώνου μια νέα στρατηγική, διαχρονική συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού” μέσω της οποίας τα μέλη καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος από τις ανάγκες των 11 Σπιτιών του Οργανισμού πανελλαδικά ετησίως. Συνεχίζοντας με την ίδια διάθεση για προσφορά πολλά μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑΣ ΜΑΣ υλοποίησαν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και κατά τη διάρκεια του Πάσχα. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Βιολάντα στήριξε παιδιά και αδύνατες οικονομικά ευπαθείς ομάδες, σε συνεργασία με τους οργανισμούς Χαμόγελο του Παιδιού και Solidarity Days – “Καλάθι Αλληλεγγύης” στο πλαίσιο της δράσης “Μια αγκαλιά για όλους”. Το Κτήμα Γεροβασιλείου συνεργάστηκε με τη “βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου Θερμαϊκού – όπου και δραστηριοποιείται – παρέχοντας στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι. Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company ενόψει του Πάσχα απέστειλε προϊόντα της για τα πακέτα αλληλεγγύης που συγκεντρώνονταν για συμπολίτες μας από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης και τους Κατασκηνωτές Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης για λογαριασμό του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου. 

Επίσης, προσφέρθηκαν προϊόντα της Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company για τις ανάγκες των εορταστικών γευμάτων των φιλοξενούμενων του Γηροκομείου “Άγιος Παντελεήμων” της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης & Περιθεωρίου. Η εταιρεία Χιών προσέφερε 2.000 κιλά αλάτι στην Κοινωνική οργάνωση “Αγάπη”, στον Γυναικείο Φιλ. Όμιλο Δήμου Κιλελέρ, στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Νίκαιας-Κορυδαλλού, στο Κοιν. Επιχ. Δήμου Ζήρου (Θεσπρωτικό), στο Χαμόγελο Παιδιού Πάτρας, στον Ερυθρό Σταυρό Πάτρας και στη “Φωλιά του Παιδιού” Πάτρας. Στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που λαμβάνει συνεχώς η SABO S.A., στήριξε ενεργά το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, “Φλογα”, με την αγορά λαμπάδων τις οποίες κατασκεύασαν εθελοντές του συλλόγου. Οι εν λόγω λαμπάδες διανεμήθηκαν σε παιδιά που νοσηλεύονται στην “Ελπίδα” Ογκολογική Μονάδα Παίδων, με την προσδοκία ότι η εταιρία θα προσφέρει στα περισσότερα από αυτά χαρά και αισιοδοξία ώστε να συνεχίζουν να χαμογελούν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έργο της Κοινωνικής Οργάνωσης Αγάπη συνεισέφεραν επίσης η ΕΨΑ, η Λουξ, η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, η Endless-Ευρωχαρτική και η εταιρία Αυγά Βλαχάκη

Όπως σημειώνουν στελέχη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, τα μέλη του δικτύου που έχει αναπτύξει είναι πάντα πρόθυμα να ανταποκριθούν στην κάλυψη αναγκών που προκύπτουν στους συμπολίτες μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφή στο Newsletter

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!

τα πιο πρόσφατα νέα της ΕΚΕ

το Εβδομαδιαίο Newsletter του CSR

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!