ΠΣΦ: Προστατεύει και στηρίζει τους φοιτητές φυσικοθεραπείας

Date:

Share post:

Σε δωρεά μασκών για την προστασία των φοιτητών των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, προχώρησε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ, που ενημερώθηκε για την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να πραγματοποιήσει δια ζώσης κλινική άσκηση των φοιτητών, μεταξύ των οποίων και των φοιτητών φυσικοθεραπείας.

Ο Π.Σ.Φ. είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT) από το 1978 και τονίζει την μεγάλη σημασία της κλινικής εκπαίδευσης, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προπτυχιακής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT), ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών θα πρέπει να παρέχει τουλάχιστον 1000 ώρες κλινικής εκπαίδευσης.

Πρόθεση του Π.Σ.Φ. είναι να παράσχει προστατευτικό υλικό και στα υπόλοιπα τμήματα φυσικοθεραπείας. Επίσης, με επιστολή που προτίθεται να αποστείλει προς τα πέντε ακαδημαϊκά Τμήματα Φυσικοθεραπείας της χώρας, θα ζητά να πληροφορηθεί πόσο έχει επηρεαστεί η παροχή των προγραμμάτων εκπαίδευσης στους φοιτητές, κυρίως όσον αφορά το κομμάτι των εργαστηρίων, όπου η εκμάθηση και εφαρμογή των τεχνικών και μεθόδων απαιτεί σωματική επαφή και επίσης της κλινικής εκπαίδευσης (κλινική άσκηση και πρακτική άσκηση), η οποία γίνεται σε πραγματικές συνθήκες.

Ο Π.Σ.Φ. ως Ν.Π.Δ.Δ., είναι η επαγγελματική ένωση-σύλλογος, που είναι υπεύθυνος για την άσκηση του επαγγέλματος, την ποιοτική και ασφαλή παροχή υπηρεσιών στους Έλληνες Πολίτες και αποτελεί άμεσο συνεργάτη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη διαδικασία πιστοποίησης των προγραμμάτων σπουδών φυσικοθεραπείας, καθώς, σύμφωνα και με τις επιταγές της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ-πρώην ΑΔΙΠ), «…Οι επαγγελματικές ενώσεις και τα επιμελητήρια χρησιμοποιούν την πιστοποίηση ως απόδειξη της σύνδεσης ενός προγράμματος σπουδών με τον οικείο επαγγελματικό κλάδο και τα απαιτούμενα επαγγελματικά προσόντα…».

Ο πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά: «Είναι σαφέστατο λοιπόν ότι, ο Π.Σ.Φ., σε συνεργασία με τα ΑΕΙ της χώρας, ενδιαφέρεται τόσο για την διασφάλιση της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών φυσικοθεραπείας και του τίτλου που απονέμουν, όσο και για την ολοκλήρωση και αποπεράτωση των προγραμμάτων αυτών με ασφάλεια για το εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και για τα μελλοντικά μέλη του. Για τους παραπάνω λόγους, θα είναι πάντα παρών και αρωγός σε κάθε προσπάθεια ποιοτικής εκπαίδευσης και αναβάθμισης του επιστημονικού χώρου της Φυσικοθεραπείας».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.