Public Group: “Green Commerce” με νέες πρωτοβουλίες 

Date:

Share post:

Τo Public Group στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητας που αναπτύσσει υλοποιεί το πρόγραμμα “Love Earth”, ένα σύνολο δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον, που αντανακλούν τη στόχευση του Public Group να μετασχηματίσει το retail σε ένα κορυφαίο πρότυπο “Green Commerce”. Μέσα από «πράσινες» υπηρεσίες και λειτουργίες τα Public ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να υιοθετήσουν αρχές της κυκλικής οικονομίας. 

  • Green Home με Οικιακές Συσκευές χαμηλής ενεργειακής κλάσης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα Public διαθέτουν πλέον μία μεγάλη γκάμα οικιακών συσκευών υψηλής ενεργειακής κλάσης και στηρίζουν τις επιλογές των πελατών για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τη διαμόρφωση ενός πράσινου σπιτιού. 

  • Green Tech με Refurbished Συσκευές

Τα Public προσφέρουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράσουν ανακατασκευασμένες (refurbished) συσκευές, μειώνοντας έτσι το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον. Mε την εγγύηση της πιστοποιημένης ομάδας τεχνικών της iRepair, η διάρκεια ζωής των συσκευών παρατείνεται, συμβάλλοντας στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας για έναν πιο πράσινο και βιώσιμο πλανήτη.

  • Green Delivery με Locker Pick Up 24/7

Η νέα υπηρεσία locker pick up 24/7 που υλοποιείται μέσω της BOX NOW, υποστηρίζει την δέσμευση των Public για “Green Commerce”. Η υπηρεσία 24ωρης παραλαβής από locker σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά προσφέρει ακόμη μία «πράσινη» λύση στους καταναλωτές, καθώς με τη χρήση των lockers, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε αποστολής μειώνεται για τους αφενός επειδή τα lockers αξιοποιούν ηλιακή ενέργεια για τη λειτουργία τους, αφετέρου καθώς αποφεύγονται τυχόν περιττές διαδρομές που μπορεί να προκύψουν από την απουσία του παραλήπτη. 

  • Green Stores με πρώτο Zero Waste κατάστημα, το Public Συντάγματος 

Σε συνεργασία με την Polygreen, τα Public μετέτρεψαν το flagship κατάστημα στο Σύνταγμα στο πρώτο zero-waste στη χώρα, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένα ρεύματα μείωσης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης. Αυτό σημαίνει πως η επίσκεψη των πελατών στο κατάστημα συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια για μια πιο πράσινη πόλη και ένα καλύτερο μέλλον χωρίς απορρίμματα. Επιπλέον, περισσότερα από 55 καταστήματα της εταιρείας αξιοποιούν πλέον ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, σε συνεργασία με την Protergia, μειώνοντας έτσι σημαντικά τις εκπομπές CO2 στη λειτουργία τους.

  • Green Payments με ηλεκτρονικές αποδείξεις

Στα καταστήματα Public εφαρμόζεται συνειδητά η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικής απόδειξης για όσους το επιθυμούν, ξεπερνώντας ήδη το 50% των συνολικών συναλλαγών και έχοντας εξοικονομήσει 10 τόνους χαρτί. Η έκδοση ηλεκτρονικής απόδειξης πραγματοποιείται μέσω της λύσης e-INVOICING. Η παραλαβή της απόδειξης γίνεται με ένα e-mail, προσφέροντας διττό όφελος στον πελάτη: επιταχύνει τη διαδικασία εξυπηρέτησης με δυνατότητα check-out εκτός ουράς και διευκολύνει την προσωπική ψηφιακή αρχειοθέτηση των αποδείξεων. 

  • Green Offices με μοναδικό σχεδιασμό

Τα κεντρικά γραφεία των Public στεγάζονται σε ένα μοναδικής αισθητικής κτήριο, κατασκευασμένο με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά προσφέροντας ένα σύγχρονο, βιώσιμο και αναβαθμισμένο περιβάλλον εργασίας. Οι εγκαταστάσεις της Terra Nord επιτρέπουν τον φυσικό φωτισμό και αερισμό, ενώ εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Στο κτήριο λειτουργούν 9 σταθμοί ανακύκλωσης καθώς και βιολογικός καθαρισμός, ενώ γίνεται εκτενής χρήση φυσικού αερίου.

  • Green Donations στηρίζοντας κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Τα Public διοργανώνουν ειδικές δράσεις συλλογής μεταχειρισμένων βιβλίων ή gadgets, δίνοντας δεύτερη ζωή σε προϊόντα και συμβάλλοντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο στο έργο κοινωνικών φορέων για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων.

  •   Green Fleet και υποδομές για το προσωπικό

Στα κεντρικά γραφεία των Public  διατίθενται θέσεις για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θέσεις στάθμευσης και φύλαξης ποδηλάτων, προσφέροντας στα μέλη της εταιρείας τη δυνατότητα να περιορίζουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Τα Public, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεχίζουν να προσφέρουν περισσότερα στους καταναλωτές, διαθέτοντας προϊόντα και υπηρεσίες που σέβονται το περιβάλλον και στηρίζοντας τις επιλογές τους για ένα βιώσιμο μέλλον. Με έμφαση στο ταλέντο, στην τεχνολογία και στους ανθρώπους, τα Public δημιουργούν ένα Green οικοσύστημα αγορών.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.