PwC Ελλάδας: Δύο διακρίσεις στα Hellenic Responsible Business Awards 2018

Date:

Share post:

Με Χρυσό βραβείο για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και Ασημένιο βραβείο για την υποστήριξη των Finish Liners του Muscle Dystrophy Association (MDA) στο Μαραθώνιο της Αθήνας τιμήθηκε η PwC Ελλάδας στα Hellenic Responsible Business Awards 2018.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέκτησε το χρυσό βραβείο για την υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» (Social Entrepreneur) και το ασημένιο για την «Υποστήριξη των Finish Liners του MDA Hellas στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας».

Το πρόγραμμα Social Entrepreneur της PwC έχει στόχο να συμβάλει στη δημιουργία βιώσιμων νεοφυών επιχειρήσεων και Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕπ) προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, η PwC υποστήριξε με pro bono επαγγελματικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, mentoring καθώς και επαγγελματική εκπαίδευση τρία εκκολαπτήρια και πάνω από 70 νεοφυείς επιχειρήσεις και ΚΟΙΣΕπ. Βασικός παράγοντας επιτυχίας του προγράμματος είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας που συμμετέχουν παρέχοντας εθελοντικές pro bono υπηρεσίες διάρκειας πάνω από 5.000 ωρών ετησίως.

«Με τον τρόπο αυτό, οι άνθρωποί μας συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του σκοπού της εταιρείας που είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην κοινωνία και η επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν τις επαγγελματικές δεξιότητές τους, προσφέροντας ταυτόχρονα κοινωνικό έργο.», σχολιάζει η Γιολάντα Κουρασμενάκη, Επικεφαλής του τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού της PwC Ελλάδας.

Η «Υποστήριξη των Finish Liners» εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα πολύπλευρης ενίσχυσης του MDA, που έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας στους ασθενείς με αναπηρίες ώστε να μην αποκλείονται από κοινωνικές δραστηριότητες και τη συμβολή στην ανάπτυξη των δυνατότητων τους. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος, 14 δρομείς από την PwC συμμετείχαν στην ομάδα Finish Liners, η οποία αποτελείται από τους ασθενείς του MDA και δρομείς οι οποίοι τους βοηθάνε να συμμετέχουν στο Μαραθώνιο της Αθήνας σπρώχνοντας εναλλάξ τα αμαξίδιά τους. Επιπλέον, οι εθελοντές της PwC ενίσχυσαν δυναμικά, ως αποτέλεσμα μιας δημιουργικής καμπάνιας εσωτερικής επικοινωνίας, το fundraising που διοργάνωσε το MDA με αφορμή τους Finish Liners συμβάλλοντας στην οικονομική ενίσχυση των ασθενών του. Επιπλέον των παραπάνω, η PwC υποστηρίζει το MDA, με την παροχή pro bono ελεγκτικών υπηρεσιών που συνεισφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία του.

Η Βίβιαν Τσαμαδού, Επικεφαλής του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της PwC Ελλάδας, ανέφερε κατά την απονομή του βραβείου:

«Η χαρά των ασθενών του MDA, των εργαζομένων μας, αλλά και όλου του κόσμου που παρακολουθεί τον Μαραθώνιο και τους χειροκροτεί είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η υποστήριξή μας στο MDA έχει διάρκεια και ουσία γιατί πηγάζει από τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή των ανθρώπων μας. Η διάκριση αυτή μας κάνει περήφανους και θέτει τον πήχη υψηλότερα για εμάς».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content