PwC Ελλάδας: Πρώτος Απολογισμός Βιωσιμότητας

Date:

Share post:

Τον πρώτο της Απολογισμό Βιωσιμότητας για τη χρήση 2016, ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η PwC Ελλάδας παρουσιάζοντας τη στρατηγική και τις δράσεις της, καθώς και την προσέγγισή της για την εταιρική υπευθυνότητα που εστιάζεται σε τέσσερις πυλώνες: υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, ενίσχυση της διαφορετικότητας, περιβαλλοντική διαχείριση και υποστήριξη της κοινωνίας.

Ο απολογισμός έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα πρότυπα GRI G4 content index και συντάχθηκε από την Επιτροπή Βιωσιμότητας της PwC Ελλάδας, η οποία αποτελείται από τα έμπειρα στελέχη του τμήματος Sustainability Centre, την ομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας καθώς και αντιπροσώπους από εννέα τμήματα όλης της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Ελλάδας, Μάριος Ψάλτης, σχολιάζει σχετικά: «Στην PwC Ελλάδας βλέπουμε ως σημαντικό ρόλο μας να βοηθάμε ενδιαφερόμενους να δραστηριοποιηθούν βιώσιμα μέσα στις πολύπλοκες δομές που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και κατά συνέπεια τις κοινωνίες μας. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε να πετύχουμε το σκοπό μας: να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης στην κοινωνία και να δίνουμε λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της PwC Ελλάδας, είναι σημαντικό μέρος μιας συνεχούς βελτίωσης της καθημερινής μας δραστηριότητας και της ευθύνης μας να συνεισφέρουμε στην κοινωνία».

«Το πολυτιμότερο μας στοιχείο είναι οι δεξιότητες, οι γνώσεις και το ταλέντο των ανθρώπων μας, που πιστεύουμε ότι μπορούν να κάνουν θετική διαφορά στην κοινωνία. Το 2016 αφιερώθηκαν περισσότερες από 5.000 ώρες σε υπηρεσίες pro bono καθώς και συμβουλές και καθοδήγηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), εκκολαπτήρια (incubators) και ΜΚΟ. Η κουλτούρα μας – που βασίζεται στις κοινές μας αξίες – εμπνέει τους εργαζομένους μας να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό», σχολιάζει η Γιολάντα Κουρασμενάκη, Επικεφαλής Ανθρωπίνου Κεφαλαίου της PwC Ελλάδας.

«Οι άνθρωποί μας, εκτός από την καθημερινή τους δραστηριότητα που συμβάλλει στη δημιουργία αξίας για την κοινωνία μας, διαθέτουν επίσης σημαντικό χρόνο για να είναι κοντά σε νέους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν βιώσιμες και επιτυχημένες επιχειρήσεις, καθώς και ΜΚΟ που με το έργο τους βοηθούν την κοινωνία αλλά και την οικονομία. Είμαστε πολύ περήφανοι οι άνθρωποί μας συμβάλλουν στο να κάνουν τη διαφορά για την κοινωνία μας», προσθέτει ο Μάριος Ψάλτης.

Σοφία Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).

Η Βίκος στήριξε το Athens Throwdown

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες περισσότεροι από 1.280 αθλητές από όλο τον κόσμο διαγωνίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες αρένες.
Skip to content