Connect with us

Τεχνολογία

Quest: Με την Εθνική Πληροφορικής Νέων στην Ευρώπη

Για μία ακόμη φορά, οι εταιρείες του Ομίλου Quest, Info Quest Technologies, Uni Systems και iSquare, στήριξαν την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής Νέων, κάνοντας εφικτή τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων, που πραγματοποιήθηκε 27 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου στο Ιννόπολις της Ρωσίας.

H διασύνδεση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών με την εκπαίδευση, τόσο ως παρότρυνση προς τα νέα παιδιά για την ενασχόλησή τους και την ανάπτυξη γνώσεων και ψηφιακών δεξιοτήτων, όσο και ως μέσο για τη βελτίωση των μεθόδων διδασκαλίας, είναι διαχρονική, στρατηγική προτεραιότητα των εταιρειών του Ομίλου Quest, οι οποίες υλοποιούν συστηματικά δράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και ενθαρρύνουν την αριστεία. Μεταξύ αυτών των δράσεων συγκαταλέγονται το πρόγραμμα «Καινοτομία στην Εκπαίδευση», η Ψηφιοποίηση και εμπλουτισμός των Σχολικών Βιβλίων για το λειτουργικό σύστημα iOS, το σύνολο των εκπαιδευτικών εφαρμογών www.edupad.gr, το πρόγραμμα «Συναρμολογώντας τον Υπολογιστή Quest» και άλλα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη φετινή διοργάνωση η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής Νέων, μαζί με την αντίστοιχη ομάδα της Κύπρου, ξεχώρισαν μεταξύ 20 Ευρωπαϊκών ομάδων για την ενεργή προώθηση του θεσμού μέσω των Κοινωνικών Δικτύων. Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής Νέων επιλέγονται μέσα από τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πληροφορικής  που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και εκπροσωπούν τη

χώρα μας τόσο στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής, όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχοντας αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1# Μηδενική Φτώχεια

LG: Οι εργαζόμενοι στήριξαν την πρωτοβουλία Ithaca

Από την ίδρυσή του, το 2016, το Ithaca Laundry Van χαίρει της στήριξης της LG Electronics (LG), που είναι Υπερήφανος Χορηγός της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Ithaca.

Ενισχύοντας αυτή την πρωτοβουλία οι εργαζόμενοι της εταιρείας έγιναν εθελοντές της Ithaca και συμμετείχαν στην καθημερινή δράση και λειτουργία της οργάνωσης προσφέροντας κοινωνικό έργο στο πλαίσιο της δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Είναι Ωραίο να Συμμετέχεις». Με τον τρόπο αυτό η LG συμβάλλει για ακόμα μία φορά στην επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας των αστέγων της Αθήνας με σεβασμό στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, οι εθελοντές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για τη λειτουργία της Ithaca και η συνεισφορά και βοήθειά τους είναι πολύτιμες για την εύρυθμη λειτουργία της οργάνωσης. Οι LG εθελοντές απασχολήθηκαν μία ημέρα κάθε εβδομάδα του Ιουνίου στη Στέγη ΣυνΑθηνά στο κέντρο της Αθήνας και συμμετείχαν στην υποδοχή και εξυπηρέτηση των ωφελούμενων βοηθώντας συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, προσφέροντας και αυτοί κοινωνικό έργο με αμείωτο ενδιαφέρον.

Μέχρι σήμερα, η Ithaca, με τη βοήθεια της LG, έχει εξυπηρετήσει πάνω από 2.400 ωφελούμενους και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 10.300 πλύσεις με τα LG πλυντήρια και στεγνωτήρια πλένοντας πάνω από 70 τόνους ρούχων. Παράλληλα, η εταιρεία έχει επεκτείνει τη χορηγία της, υποστηρίζοντας τη δημιουργία των 2 πρώτων θέσεων εργασίας στην οργάνωση, μια εκ των οποίων δόθηκε σε πρώην ωφελούμενο της δράσης που προερχόταν από κοινωνικά ευπαθή ομάδα.

Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε άλλες δράσεις της Ithaca μοιράζοντας κουβέρτες στους άστεγους και ωφελούμενους της δράσης με τη βοήθεια εθελοντών και εργαζομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Περισσότερα

Δράσεις

Οι “LG Αθλητές του Αύριο” στο NBA Basketball School Camp

Η LG Electronics (LG) συμμετείχε ως χορηγός στο NBA Basketball School Camp στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε σε δύο περιόδους τον Ιούνιο και Ιούλιο στο Deree – The American College of Greece στην Αθήνα. Μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “LG Αθλητές του Αύριο”, 20 τυχερά παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του NBA κερδίζοντας μία υποτροφία για συμμετοχή στο camp.

Στόχος της LG μέσω της συνεργασίας με το NBA Basketball School είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στους νέους να αναπτύξουν το ταλέντο τους στο μπάσκετ και να προωθήσει τις θετικές αξίες του NBA, της ακεραιότητας, της ομαδικότητας, του σεβασμού και της καινοτομίας. Το NBA Basketball School είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης μπάσκετ, απευθύνεται σε νέους αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 6-15 ετών και περιλαμβάνει έναν εκρηκτικό και αθλητικό τύπο εμπειρίας.

Κατά τη διάρκεια των camp τα παιδιά έζησαν τη χαρά του αθλητισμού, της ομαδικότητας και της συνεργασίας και γνώρισαν σπουδαίους Έλληνες και διεθνείς καταξιωμένους μπασκετμπολίστες, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και έδωσαν πολύτιμες συμβουλές στους νεαρούς αθλητές.

Περισσότερα

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

Όμιλος Quest: iSquare “10 Υears in charge”

Tα 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της γιόρτασε η iSquare, μέλος του Ομίλου Quest και επίσημος διανομέας της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη, με μία εορταστική εκδήλωση που είχε και κοινωνικό χαρακτήρα. Όπως ανέφεραν σελέχη του ομίλου, στόχος της iSquare είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας συμβάλλοντας στη διάδοση της φιλοσοφίας, των αξιών, καθώς και της συνολικής εμπειρίας της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο. Επιφορτισμένη με τη διανομή των προϊόντων και υπηρεσιών της Apple, η iSquare επεκτείνει διαρκώς το δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων λιανικής, δημιουργεί, σε συνεργασία με την Apple, Apple shop-in-shop σε καταστήματα retail, ενώ παράλληλα υλοποιεί ολοκληρωμένες λύσεις και προσφέρει υπηρεσίες προστιθεμένης αξίας στους πελάτες της και στην αγορά. Ο κομβικός ρόλος της iSquare στην ενσωμάτωση της καινοτομίας στην καθημερινή ζωή, ολοκληρώνεται μέσω σημαντικών προγραμμάτων που αναπτύσσει η εταιρεία σε τομείς, όπως ο χώρος της εκπαίδευσης. Με το πρόγραμμα «iPad 1:1 – Καινοτομία στην Εκπαίδευση» που υλοποιεί πιστά από το 2010, η iSquare συμβάλλει στην προετοιμασία των παιδιών για την κοινωνία του 21ου αιώνα. Κατά την ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωστής Σταυρόπουλος, αναφερόμενος στην επιτυχημένη πορεία της iSquare δήλωσε σχετικά: «Χάρη σε όλους εσάς, που βρίσκεστε σήμερα εδώ μαζί μας, πετύχαμε αυτή τη θετική πορεία. Το κανάλι μας, οι συνεργάτες μας, εσείς, μας φέρατε τόσο ψηλά και σας ευχαριστούμε θερμά!». Τέλος, ανέφερε ότι: «Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της iSquare αυτά τα 10 χρόνια είναι οι άνθρωποι μας. Οι άνθρωποι που την στήριξαν στα δύσκολα και έβαλαν «πλάτη» για να ξεπεραστούν εμπόδια, δυσκολίες και προκλήσεις. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για τα επόμενα 10 χρόνια της εταιρείας». Η βραδιά ολοκληρώθηκε με διαδραστικά παιχνίδια και έξυπνες εφαρμογές, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα δέκα χρόνια της iSquare. Επίσης, με τη συμμετοχή τους οι παρευρισκόμενοι συνέβαλλαν, εκτός των άλλων και στην υποστήριξη του «ΕΛΕΠΑΠ» και συγκεκριμένα του Προγράμματος Υποστηρικτικής Τεχνολογίας, μέσω του οποίου τα παιδιά μαθαίνουν να ξεπερνούν τα «εμπόδια» και να εξελιχθούν, το οποίο η iSquare στηρίζει συστηματικά. Επιπρόσθετα, ο πολυβραβευμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος designer, Χάρης Τσέβης τίμησε την iSquare, δημιουργώντας ένα εμπνευσμένο αποκλειστικό του έργο, «ένα 10χρονο …παιδί από λευκά και χρωματιστά καλώδια. Ένα χαμόγελο γνώσης κι επικοινωνίας», όπως αναφέρει, ειδικά για τα δέκα χρόνια της, σε 500 αριθμημένα αντίτυπα, τα οποία δόθηκαν ως δώρο στους καλεσμένους.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ