Σ.Ε.Σ.Α.Ε.: Τα στελέχη των ασφαλιστικών μαγειρεύουν για ΜΚΟ

Date:

Share post:

Το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, 100 εθελοντές – μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών έδωσαν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ραντεβού στο «Κέντρο της Γης» στο Πάρκο Τρίτση για να γιορτάσουν την Ημέρα Ασφάλισης με μία ξεχωριστή δράση εθελοντισμού και παροχής στο κοινωνικό σύνολο.

Οι εθελοντές του Συνδέσμου με τα παιδιά τους και φέτος, με μεγάλο ενθουσιασμό, κέφι και διάθεση για προσφορά, ανέλαβαν δράση και προετοίμασαν, μαγείρεψαν, συσκεύασαν και παρέδωσαν 1.000 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας.

Παραλήπτες των εδεσμάτων, ήταν οι ακόλουθοι φορείς :

Οργανισμός «Ο Πλησίον», ο οποίος στηρίζει άστεγους και ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο και έχουν ανάγκη από βοήθεια. Παρέλαβε 300 μερίδες φαγητό.

Κοινωνικό Συσσίτιο Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, το οποίο στηρίζει 3.000 άτομα μέσω συσσιτίου και κοινωνικού παντοπωλείου. Παρέλαβε 300 μερίδες φαγητό.

Δίκτυο ‘Αμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικής Αθήνας, το οποίο στηρίζει καθημερινά 150 άτομα με συσσίτιο και το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Περιστερίου. Παρέλαβε 400 μερίδες.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής και κοινωνικής νοημοσύνης «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ», η οποία είχε το συντονισμό των εθελοντών σε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας και παρασκευής των γευμάτων και του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» – της μη κερδοσκοπικής εταιρίας κατά της σπατάλης του περισσευούμενου φαγητού- που είχε την ευθύνη της οργάνωσης της διανομής του φαγητού στους προαναφερθέντες παραλήπτες.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στη συνεργασία, αυτή τη χρονιά, με τον διακεκριμένο σεφ Γιάννη Λουκάκο, ο οποίος συνεισέφερε προσφέροντας τις θρεπτικές και εξαιρετικά νόστιμες συνταγές των φαγητών που ετοιμάστηκαν, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία.

Ο Σ.Ε.Σ.Α.Ε. με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της συγκεκριμένης διοργάνωσης ενώ οι εθελοντές του Συνδέσμου, έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά, προσβλέποντας σε μεγαλύτερο στόχο αριθμού μερίδων φαγητού και σε μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, έτσι ώστε να αποδειχθεί, για άλλη μια φορά, ότι τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς έχουν κοινωνική ευαισθησία και με την εθελοντική τους εργασία, μπορούν και πάνε τον κλάδο ακόμη πιο ψηλά.

Σημειώνεται ότι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρίες: “CARPENTER TURNER” – Πλατινένιος Χορηγός, “INTER PARTNER ASSISTANCE” & “MATRIX BROKERS S.A.” – Χρυσοί Χορηγοί και “GENERALI” – Χορηγός.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.