Connect with us

ΕΚΕ

Σ.Κ.Ε.Π.: «Οριοθετώ και χτίζω τον εαυτό μου στο σχολείο»


Στις 11 Δεκεμβρίου 2019, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους διοργάνωσε έναν Ανοιχτό Διάλογο με θέμα: «Οριοθετώ και χτίζω τον εαυτό μου στο σχολείο», υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην UNESCO.

Μέσω της UNESCO, ο Σ.Κ.Ε.Π. συνεισφέρει στον δημόσιο ευρωπαϊκό διάλογο, προτείνοντας τη θέσπιση καινοτόμων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία που θα προετοιμάζουν τον μαθητή/τρια στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. Αθηνά Κρητικού, στην ομιλία της:
«H Παιδεία είναι η απάντηση στην κοινωνική αναλγησία και αδιαφορία και το βασικό όχημα για να αναπτυχθούν αντανακλαστικά κοινωνικής συνείδησης, που θα οδηγήσουν στην άρση των προκαταλήψεων και του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία. Τα προτεινόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα θα αποτελέσουν το έναυσμα για τη δημιουργία ενός σχολείου ως πλαισίου ισότητας ευκαιριών και ένταξης σε ένα κοινωνικό σύνολο. Ένα σχολείο που θα προωθεί την ενσυναίσθηση, το διάλογο, τη συνύπαρξη, την αποδοχή, την αλληλεγγύη και το σεβασμό στη μοναδικότητα του καθενός».

Κατά την Ημερίδα πραγματοποιήθηκε μια εκτεταμένη τοποθέτηση ειδικών της εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων των ΑμεΑ γύρω από τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και τις καλές πρακτικές, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας καθιέρωσης νέων εκπαιδευτικών εργαλείων που θα επιδιώκουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις έτσι ώστε οι μαθητές/τριες να:
  ενισχύσουν την ικανότητα τους να εντοπίσουν & να αποδομήσουν κακές πρακτικές, στερεότυπα, προκαταλήψεις
  αλλάξουν το βλέμμα και τη στάση τους ως προς τη διαφορετικότητα
  εισαχθούν στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας
  λειτουργήσουν μελλοντικά ως δυναμικός μοχλός αλλαγής μέσα στο κοινωνικό σύνολο

Την Ημερίδα χαιρέτισαν οι:
Μαρία Διαμαντοπούλου – Πρέσβης – Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO
Florence Migeon – Συντονίστρια του Προγράμματος Ένταξης στην Εκπαίδευση Τομέας Εκπαίδευσης της UNESCO
Christophe Chantepy – Σύμβουλος Επικρατείας – τέως Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα. 

Η Νάνα Μούσχουρη απηύθυνε γραπτό χαιρετισμό μέσω επιστολής που διαβάστηκε από τον κ. Chantepy. 

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος με εισηγήσεις οι: 
Αθηνά Κρητικού: Ιδρύτρια και Πρόεδρος Δ.Σ. του Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, Ελλάδα
Δημήτρης Νικόλσκυ: – Προϊστάμενος «Ενίσχυσης Παιδιού με Αναπηρία», Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Ελλάδα – τέως Πρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, Συμβούλιο της Ευρώπης
Dr Ολυμπία Παληκαρά Ph.D.: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Κέντρο Εκπαιδευτικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Warwick, Ηνωμένο Βασίλειο
Dr Έλενα Π. Σουκάκου Ph.D.: Επίτιμos Εταίρος Έρευνας, Πανεπιστήμιο του Roehampton, Σχολή Παιδαγωγικών Επιστημών, Ηνωμένο Βασίλειο

Την Ημερίδα συντόνισε η Μαρία Κοραντή – Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος – Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην UNESCO. 

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων: Εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Γαλλία, Εκπρόσωποι των κρατών μελών της UNESCO, Εκπρόσωποι της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας της UNESCO, Καθηγητές, Εκπαιδευτικοί και Μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στο Παρίσι.

Η εκδήλωση παρείχε διερμηνεία στα γαλλικά/αγγλικά και αγγλικά/γαλλικά & ταυτόχρονη διερμηνεία στη γαλλική νοηματική γλώσσα.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13# Δράση για το κλίμα

Μηχανισμό συνοριακής προσαρμογής άνθρακα προτείνει το ΕΚ

Tο ΕΚ επιθυμεί να συμπεριληφθούν στον επικείμενο «Ευρωπαϊκό Νόμο για το Κλίμα» πιο φιλόδοξοι στόχοι για τη μείωση των εκπομπών στην ΕΕ μέχρι το 2030 (στο 55% έως το 2030 σε σύγκριση με το 1990, αντί «τουλάχιστον στο 50% με 55%» όπως προτείνει η Επιτροπή).

Η ΕΕ πρέπει να υιοθετήσει αυτούς τους στόχους πολύ πριν από τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος το Νοέμβριο, λένε οι ευρωβουλευτές. Επιθυμούν επίσης έναν ενδιάμεσο στόχο για το 2040 ώστε να εξασφαλίσουν ότι η ΕΕ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Προκειμένου να αποφευχθεί η διαρροή άνθρακα λόγω των διαφορετικών περιβαλλοντικών φιλοδοξιών σε παγκόσμιο επίπεδο, το Κοινοβούλιο ζητά έναν μηχανισμό συνοριακής προσαρμογής άνθρακα με βάση τους κανόνες του ΠΟΕ.

Οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι θα τροποποιήσουν τις όποιες νομοθετικές προτάσεις υποβληθούν στην κατεύθυνση της ευθυγράμμισης με τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας. Προσθέτουν δε ότι, μέχρι τον Ιούνιο του 2021, χρειάζονται πιο φιλόδοξοι στόχοι για την ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται δεσμευτικοί στόχοι για κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, καθώς και αναθεώρηση άλλων νομικών πλαισίων της ΕΕ στον τομέα του κλίματος και της ενέργειας.

Tο σχετικό ψήφισμα υιοθετήθηκε με 482 ψήφους υπέρ, 136 κατά και 95 αποχές.

«Το Κοινοβούλιο υποστήριξε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση της Επιτροπής για την Πράσινη Συμφωνία και χαιρετίζει την συνοχή μεταξύ των διαφόρων πολιτικών της Ένωσης και των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας. Η αγροτική, η εμπορική και η οικονομική πολιτική της ΕΕ και άλλοι τομείς πρέπει τώρα να εξεταστούν και να αναλυθούν στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας.», είπε ο Pascal Canfin (RE, Γαλλία), Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΕΚ..

Περισσότερα

Ευρώπη

ΕΕ: Οι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν το σχέδιο για κλιματική ουδετερότητα

Απαιτείται υψηλότερος στόχος μείωσης των εκπομπών κατά 55% μέχρι το 2030 και στήριξη για ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για να πετύχει η Πράσινη Συμφωνία.

Στο πλείσιο αυτό τo EK στηρίζει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τονίζοντας τις προκλήσεις συμπεριλαμβανομένης μίας δίκαιης και συμμετοχικής μετάβασης καθώς και την ανάγκη για φιλόδοξους ενδιάμεσους στόχους.

Την Τετάρτη, το ΕΚ υιοθέτησε ψήφισμα με τις θέσεις του σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την οποία παρουσίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Von der Leyen σε συζήτηση στην ολομέλεια τον Δεκέμβριο. Οι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν την Πράσινη Συμφωνία και στηρίζουν ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης που θα συμβάλει στην εξάλειψη του χρηματοδοτικού κενού στον τομέα των επενδύσεων. Ζητούν επίσης έναν επαρκώς χρηματοδοτούμενο μηχανισμό δίκαιης μετάβασης

Επιτάχυνση της μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

Το ΕΚ επιθυμεί να συμπεριληφθούν στον επικείμενο «Ευρωπαϊκό Νόμο για το Κλίμα» πιο φιλόδοξοι στόχοι για τη μείωση των εκπομπών στην ΕΕ μέχρι το 2030 (στο 55% έως το 2030 σε σύγκριση με το 1990, αντί «τουλάχιστον στο 50% με 55%» όπως προτείνει η Επιτροπή). Η ΕΕ πρέπει να υιοθετήσει αυτούς τους στόχους πολύ πριν από τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος το Νοέμβριο, λένε οι ευρωβουλευτές. Επιθυμούν επίσης έναν ενδιάμεσο στόχο για το 2040 ώστε να εξασφαλίσουν ότι η ΕΕ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Προκειμένου να αποφευχθεί η διαρροή άνθρακα λόγω των διαφορετικών περιβαλλοντικών φιλοδοξιών σε παγκόσμιο επίπεδο, το Κοινοβούλιο ζητά έναν μηχανισμό συνοριακής προσαρμογής άνθρακα με βάση τους κανόνες του ΠΟΕ.

Οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι θα τροποποιήσουν τις όποιες νομοθετικές προτάσεις υποβληθούν στην κατεύθυνση της ευθυγράμμισης με τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας. Προσθέτουν δε ότι, μέχρι τον Ιούνιο του 2021, χρειάζονται πιο φιλόδοξοι στόχοι για την ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται δεσμευτικοί στόχοι για κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, καθώς και αναθεώρηση άλλων νομικών πλαισίων της ΕΕ στον τομέα του κλίματος και της ενέργειας.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 482 ψήφους υπέρ, 136 κατά και 95 αποχές

Δηλώσεις

«Το Κοινοβούλιο υποστήριξε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση της Επιτροπής για την Πράσινη Συμφωνία και χαιρετίζει την συνοχή μεταξύ των διαφόρων πολιτικών της Ένωσης και των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας. Η αγροτική, η εμπορική και η οικονομική πολιτική της ΕΕ και άλλοι τομείς πρέπει τώρα να εξεταστούν και να αναλυθούν στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας.», είπε ο Pascal Canfin (RE, Γαλλία), Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΕΚ.

Περισσότερα

ΕΚΕ

Daikin: Νέα προϊόντα φυλικά στο περιβάλλον

Με νέες αντλίες θερμότητας αέρα-νερού με ψυκτικό μέσο R-32 και με πλήρη γκάμα ισχύος από 80 έως 700KW η Daikin έρχεται να ολοκληρώσει το portfolio των νέων μονάδων με scroll συμπιεστές, επεκτείνοντας την υφιστάμενη κάμα μηχανημάτων μόνο ψύξης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το R-32, (με χημική ονομασία διφθορομεθάνιο ή HFC-32) είναι ένα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό με χαμηλό δείκτη δυναμικού υπερθέρμανσης του πλανήτη (Global Warming Potential) 675, δηλαδή μόλις το ένα τρίτο από την τωρινή λύση R-410a.

Επιπλέον, είναι ένα ψυκτικό μέσο με ένα μόνο συστατικό και δεν αποτελεί μείγμα, συνεπώς είναι εφικτή η ανάκτηση και επαναχρησιμοποίησή του βοηθώντας έτσι στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της μονάδας.

Η Dainkin είναι πρωτοπόρος στη χρήση του R-32 σε εφαρμογές θέρμανσης και κλιματισμού καθώς είναι η πρώτη εταιρία που το παρουσίασε σε κλιματιστικά split από το 2012 και στη συνέχεια το ενσωμάτωσε σε σχεδόν όλα τα προϊόντα οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού της γκάμας της.

Το R-32, με το χαμηλό GWP του και σε συνδυασμό με τους ειδικά σχεδιασμένους νέους υπερ-αποδοτικούς συμπιεστές scroll, επιτρέπει στην εταιρεία να κατασκευάζει προϊόντα που εξοικονομούν ενέργεια και βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθιστώντας την έτσι μία εξαιρετική λύση για εφαρμογές κλιματισμού και βιομηχανικής ψύξης. 

Η Daikin διατηρεί μία μακρά ιστορία στη μάχη για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων ψύξης, θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού. Η εξειδίκευση που διαθέτει χάρη στο ότι είναι η ίδια κατασκευάστρια, τόσο εξοπλισμού όσο και ψυκτικών μέσων με δικά της εργοστάσια χημικών, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Η Daikin διαθέτει μια σειρά από εναλλακτικά ψυκτικά μέσα ώστε να επιλέγει κάθε φορά αυτό που ταιριάζει στην κάθε τεχνολογία μηχανήματος και εφαρμογή με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη κάλυψη των αναγκών του πελάτη παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ