Connect with us

ΕΚΕ

Σ.Κ.Ε.Π.: «Οριοθετώ και χτίζω τον εαυτό μου στο σχολείο»


Στις 11 Δεκεμβρίου 2019, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους διοργάνωσε έναν Ανοιχτό Διάλογο με θέμα: «Οριοθετώ και χτίζω τον εαυτό μου στο σχολείο», υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην UNESCO.

Μέσω της UNESCO, ο Σ.Κ.Ε.Π. συνεισφέρει στον δημόσιο ευρωπαϊκό διάλογο, προτείνοντας τη θέσπιση καινοτόμων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία που θα προετοιμάζουν τον μαθητή/τρια στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. Αθηνά Κρητικού, στην ομιλία της:
«H Παιδεία είναι η απάντηση στην κοινωνική αναλγησία και αδιαφορία και το βασικό όχημα για να αναπτυχθούν αντανακλαστικά κοινωνικής συνείδησης, που θα οδηγήσουν στην άρση των προκαταλήψεων και του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία. Τα προτεινόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα θα αποτελέσουν το έναυσμα για τη δημιουργία ενός σχολείου ως πλαισίου ισότητας ευκαιριών και ένταξης σε ένα κοινωνικό σύνολο. Ένα σχολείο που θα προωθεί την ενσυναίσθηση, το διάλογο, τη συνύπαρξη, την αποδοχή, την αλληλεγγύη και το σεβασμό στη μοναδικότητα του καθενός».

Κατά την Ημερίδα πραγματοποιήθηκε μια εκτεταμένη τοποθέτηση ειδικών της εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων των ΑμεΑ γύρω από τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και τις καλές πρακτικές, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας καθιέρωσης νέων εκπαιδευτικών εργαλείων που θα επιδιώκουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις έτσι ώστε οι μαθητές/τριες να:
  ενισχύσουν την ικανότητα τους να εντοπίσουν & να αποδομήσουν κακές πρακτικές, στερεότυπα, προκαταλήψεις
  αλλάξουν το βλέμμα και τη στάση τους ως προς τη διαφορετικότητα
  εισαχθούν στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας
  λειτουργήσουν μελλοντικά ως δυναμικός μοχλός αλλαγής μέσα στο κοινωνικό σύνολο

Την Ημερίδα χαιρέτισαν οι:
Μαρία Διαμαντοπούλου – Πρέσβης – Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO
Florence Migeon – Συντονίστρια του Προγράμματος Ένταξης στην Εκπαίδευση Τομέας Εκπαίδευσης της UNESCO
Christophe Chantepy – Σύμβουλος Επικρατείας – τέως Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα. 

Η Νάνα Μούσχουρη απηύθυνε γραπτό χαιρετισμό μέσω επιστολής που διαβάστηκε από τον κ. Chantepy. 

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος με εισηγήσεις οι: 
Αθηνά Κρητικού: Ιδρύτρια και Πρόεδρος Δ.Σ. του Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, Ελλάδα
Δημήτρης Νικόλσκυ: – Προϊστάμενος «Ενίσχυσης Παιδιού με Αναπηρία», Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Ελλάδα – τέως Πρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, Συμβούλιο της Ευρώπης
Dr Ολυμπία Παληκαρά Ph.D.: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Κέντρο Εκπαιδευτικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Warwick, Ηνωμένο Βασίλειο
Dr Έλενα Π. Σουκάκου Ph.D.: Επίτιμos Εταίρος Έρευνας, Πανεπιστήμιο του Roehampton, Σχολή Παιδαγωγικών Επιστημών, Ηνωμένο Βασίλειο

Την Ημερίδα συντόνισε η Μαρία Κοραντή – Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος – Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην UNESCO. 

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων: Εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Γαλλία, Εκπρόσωποι των κρατών μελών της UNESCO, Εκπρόσωποι της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας της UNESCO, Καθηγητές, Εκπαιδευτικοί και Μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στο Παρίσι.

Η εκδήλωση παρείχε διερμηνεία στα γαλλικά/αγγλικά και αγγλικά/γαλλικά & ταυτόχρονη διερμηνεία στη γαλλική νοηματική γλώσσα.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

Η εταιρεία Μύλοι Δάκου στα Diamonds of the Greek Economy 2020

Η Βιομηχανία Μύλοι Δάκου διακρίθηκε στα Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας, Diamonds of the Greek Economy 2020, ως μια από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις σε μια βραδιά που αναδεικνύει και τιμά την υγιή επιχειρηματικότητα. 

Ανάμεσα σε σημαντικές εταιρίες που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, η Βιομηχανία Μύλοι Δάκου ξεχώρισε ως «Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας» με βάση την αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων, τα οποία έχει καθορίσει η διοργανώτρια εταιρία, η New Times Publicing, ανάγοντας την εκδήλωση σε έναν θεσμό υψηλού επιπέδου. Μεταξύ άλλων τα κριτήρια περιλαμβάνουν την κερδοφορία, τη δανειακή επιβάρυνση, τη ρευστότητα, τη σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια καθώς και την πολιτική εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης.

Η Βιομηχανία Μύλοι Δάκου, που φέτος συμπληρώνει 145 χρόνια πορείας και εξέλιξης στην ελληνική αγορά, αποτελεί μια εταιρία με ακέραιες αξίες, όπως η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, η καινοτομία και ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Περισσότερα

13# Δράση για το κλίμα

Διακρίσεις για την ELPEDISON από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης & το CR Index 2019 – 2020

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης απένειμε στην ELPEDISON το βραβείο CRI Silver, στο πλαίσιο του CR Index 2019-2020, αναγνωρίζοντας τις πρακτικές της σε σχέση με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την ουσιαστική συνεισφορά της στην Κοινωνία και το Περιβάλλον.

Παράλληλα, η Εταιρεία απέσπασε Έπαινο στην κατηγορία Περιβάλλον, επιβεβαιώνοντας τις συνεχείς επενδύσεις της για την υιοθέτηση των πλέον περιβαλλοντικά βιώσιμων πρακτικών και για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Εταιρείας και των πελατών της.  

Το CR Index αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων και διεθνώς αναγνωρισμένων δεικτών μέτρησης της απόδοσης επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), ενώ χρησιμοποιείται ως εθνικός δείκτης ΕΚΕ σε πολλές χώρες ανά την Ευρώπη (βλ. link).

http://www.cri.org.gr/

Ως ένα κορυφαίο εργαλείο αξιολόγησης, το CR Index είναι σημείο αναφοράς για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε 4 επιμέρους τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Αγορά, ενώ παράλληλα, αποτελεί απαραίτητο βήμα για τη διαδικασία του επίσημου Sustainability Reporting/Απολογισμός Αειφόρου Ανάπτυξης, στην οποία η ELPEDISON σκοπεύει να εισέλθει μέσα στο επόμενο έτος.

Περισσότερα

SDG's

Η Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει δράσεις της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Η Εθνική Ασφαλιστική, η εξέχουσα εταιρεία του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα, απόλυτα πιστή στην έννοια της ανταπόδοσης προς το κοινωνικό σύνολο, παραμένει αρωγός σε δράσεις που αποσκοπούν στην υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία μας προχωρά στην οικονομική ενίσχυση του «Προγράμματος Ολιστικής Στήριξης Οικογενειών» της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», πρωτοβουλίες της οποίας στηρίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής οικογενειών με ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και κοινωνικό αποκλεισμό μέσω παρεμβάσεων που επικεντρώνονται σε τέσσερις άξονες:

  • σίτιση
  • ψυχοκοινωνική υποστήριξη
  • εκπαίδευση
  • υποστήριξη στην εύρεση εργασίας  στις περιπτώσεις που οι ωφελούμενες οικογένειες μπορούν να εργαστούν

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ