SABO: Πιστοποίηση ETHOS για δέσμευση απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον

Date:

Share post:

Το Σήμα ETHOS Green απέκτησε η SABO S.A. για το σχεδιασμό και την κατασκευή του μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού της εργοστασιακής μονάδας της. Το βραβείο ETHOS απονέμεται από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης EUROCERT και αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση της δέσμευσης της SABO S.A. απέναντι στις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας, της βιωσιμότητας και της υπεύθυνης διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, η SABO S.A. έλαβε την πιστοποίηση ETHOS Green για την παροχή ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος στους εργαζόμενους της, την υιοθέτηση ηθικών πρακτικών στην παραγωγική διαδικασία της με θετικό κοινωνικό πρόσημο αλλά και ηχηρό «πράσινο αποτύπωμα», προσβλέποντας σε ένα αειφόρο μέλλον για τις επόμενες γενιές. 

Το βραβείο ETHOS απονεμήθηκε επίσημα στον Πρόεδρο του Ομίλου SABO, Δημήτρη Κοίλιαρη, στο πλαίσιο της λαμπρής 13ης Ολομέλειας της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας, που διεξήχθη στον Βόλο στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022. Ο κ. Κοίλιαρης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η εν λόγω πιστοποίηση συνιστά μια εκπλήρωση του ηθικού οράματος της SABO και,  ταυτόχρονα, την αμείωτη δέσμευση της να συνεχίσει το έργο της με τον ίδιο σεβασμό προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Η απόκτηση του σήματος ETHOS συνεπάγεται για τη SABO S.A τη δημιουργία συγκριτικού πλεονεκτήματός της στη βιομηχανική αγορά, και ταυτόχρονα αποτελεί κινητήριο δύναμη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ώστε να εξακολουθούν να εργάζονται καθημερινά με ήθος, υπευθυνότητα και κοινές αξίες. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στοχεύει στη συνεχή βελτίωση της επίδοσής της σε οικονομικό, κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content