Samsung: Οικολογικές συσκευές για εξοικονόμηση ενέργειας

Date:

Share post:

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε πως οι οικολογικές συσκευές της προσφέρουν την απόλυτη εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, προσθέτοντας επιπλέον εξοικονόμηση 10% στο υψηλότερο βιομηχανικό πρότυπο σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό σύστημα ενεργειακής σήμανσης. 

“Καθώς έχουμε θέσει το όραμά μας να γίνουμε η κορυφαία εταιρεία ενεργειακά αποδοτικών συσκευών, είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τις συσκευές και τις τεχνολογίες της Samsung που το καθιστούν εφικτό”, δήλωσε ο Hyesoon Yang, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της εμπειρίας πελατών των ψηφιακών συσκευών της Samsung Electronics. “Χάρη στο SmartThings Energy που μεγιστοποιεί τα χαρακτηριστικά των συσκευών της Samsung, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν τις τελευταίες τεχνολογίες των συσκευών και ταυτόχρονα να είναι οικολογικά συνειδητοποιημένοι στο σπίτι”, πρόσθεσε.   

Όταν πρόκειται για τη βιωσιμότητα στο σπίτι, η κουζίνα είναι ένας βασικός χώρος, αφού φιλοξενεί μεγάλες συσκευές που λειτουργούν διαρκώς. Η αποθήκευση φρέσκων τροφίμων, για παράδειγμα, απαιτεί τα ψυγεία να διατηρούν συνεχή λειτουργία και, κατά συνέπεια, συνεχή κατανάλωση ενέργειας.  

Τα ψυγεία της Samsung σχεδιάστηκαν για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και το αποτύπωμα άνθρακα, βελτιστοποιώντας παράλληλα την αποθήκευση των τροφίμων. Έχουν βαθμολογηθεί ως Νο. 1 στην ενεργειακή απόδοση στην κατηγορία τους και παρέχουν επιπλέον εξοικονόμηση 10% πάνω από το τρέχον υψηλότερο πρότυπο ενεργειακής αξιολόγησης. Επίσης, το SmartThings Energy με τη λειτουργία AI Energy Mode βοηθά στην έξυπνη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των ψυγείων έως και 30%.  

Η τεχνολογία SpaceMax™ επιτρέπει ένα ευρύχωρο εσωτερικό χώρο στα ψυγεία χωρίς να προσθέτει όγκο εξωτερικά, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες μόνωσης υψηλής ουρεθάνης. Ως αποτέλεσμα, περισσότερα τρόφιμα μπορούν να αποθηκευτούν σε βέλτιστες θερμοκρασίες, χωρίς να απαιτείται περισσότερη ενέργεια.   

Επιπλέον, καινοτόμες τεχνολογίες, όπως οι Twin Cooling Plus™, CoolSelect+ Plus και Metal Cooling, συμβάλλουν στη γρήγορη ψύξη και τη διατήρηση της θερμοκρασίας ανάλογα με τους τύπους τροφίμων.

Ενδεικτικά προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας είναι και τα πλυντήρια Bespoke AI™ της Samsung που διαθέτουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες πλύσης ενώ παράλληλα προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% επιπλέον του υψηλότερου προτύπου ενεργειακής αξιολόγησης. Επιπλέον, χάρη στη λειτουργία AI Energy, τα πλυντήρια μπορούν να μειώσουν τη χρήση ενέργειας έως και 70%, τοποθετώντας τα ως νούμερο 1 στην εξοικονόμηση ενέργειας στην κατηγορία τους.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.