Saving Food Festival, Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Date:

Share post:

Πάνω από το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων σπαταλάται στους αγρούς και τα σουπερμάρκετ, τα νοικοκυριά και τα εστιατόρια ενώ καθένας από εμάς στην Ε.Ε. σπαταλά κατά μέσο όρο 173 κιλά τροφίμων ετησίως.

Το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος της σπατάλης τροφίμων μπορεί να αντιετωπιστεί με εύκολες λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, το Μπορούμε, το WWF Ελλάς και το Impact Hub Athens ενώνουν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους κατά της σπατάλης τροφίμων με το Saving Food Festival και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων και μαγειρικών επιδείξεων θα αναδείξει τις πολλαπλές πτυχές της σπατάλης τροφίμων και θα δώσει στους επισκέπτες χρηστικές συμβουλές και απαντήσεις για να την καταπολεμήσουν.

Όσοι βρεθούν στο Impact Hub Athens, θα έχουν την ευκαιρία να δουν σεφ και food bloggers εν δράσει, να ανακαλύψουν πολύτιμα μυστικά και δημιουργικές συνταγές αλλά και να ετοιμάσουν μαζί τους νόστιμα πιάτα. Επίσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να φωτογραφηθούν με την παρέα τους σε ένα πρωτότυπο photo booth.

Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για το ζήτημα της σπατάλης των τροφίμων.

Τα παιδιά με τη σειρά τους θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού θα «υπερασπιστούν» τη διατροφική αξία των «άσχημων» φρούτων και λαχανικών, θα ταξιδέψουν με ένα παιδικό αφήγημα στον κόσμο της προσφοράς φαγητού και θα απολαύσουν μια διαφορετική περιήγηση στα ράφια και την κουζίνα του σπιτιού τους, με σκοπό να μάθουν απλούς πρακτικούς τρόπους περιορισμού της σπατάλης τροφίμων.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της ημέρας θα περιλαμβάνει (δείτε κι εδώ αναλυτικά):

Μαγειρικές επιδείξεις από τις food bloggers Mamatsita, Madame Ginger και Funky Cook, οι οποίες θα παρουσιάσουν γευστικές προτάσεις για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού και ιδέες για εναλλακτικά και θρεπτικά καθημερινά γεύματα

Disco Soup Party, όπου εθελοντές – με την καθοδήγηση των σεφ Στέλιου Μαστοράκoυ και Κλεομένη Ζουρνατζή – θα προετοιμάσουν και θα προσφέρουν σαλάτες και φρουτοσαλάτες εποχής, αξιοποιώντας περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά, που θα έχουν διασώσει οι εθελοντές στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content