Schneider Electric: Ενισχύει τη διαχείριση κινδύνου εφοδιαστικής αλυσίδας

Date:

Share post:

Η Schneider Electric αξιοποιεί τις μεθόδους και τα εργαλεία της RBA για το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης των προμηθευτών της.

Η εταιρεία ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, προκειμένου να ενισχύσει την υπευθυνότητα στην εφοδιαστική της αλυσίδα, ιδίως όσον αφορά προμηθευτές που είναι περισσότεροι εκτεθειμένοι σε κινδύνους όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τα περιβαλλοντικά ζητήματα, έγινε μέλος στην Responsible Business Awards (RBA), μια μη κερδοσκοπική συμμαχία, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 120 εταιρείες από τον κλάδο των ηλεκτρονικών, του λιανικού εμπορίου, της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας παιχνιδιών. Ο στόχος της συμμαχίας είναι η προώθηση υψηλών προτύπων για τομείς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία και η ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος και η επιχειρηματική ηθική.

Ένα νέο πρόγραμμα που εστιάζει στους προμηθευτές που είναι πιο εκτεθειμένοι σε κινδύνους

Από το 2012, η Schneider Electric αξιολογεί τους πιο στρατηγικούς της προμηθευτές με τη βοήθεια της EcoVadis, μιας εξειδικευμένης εταιρείας στον υπεύθυνο εφοδιασμό. Το πρόγραμμα αξιολογεί τις πρακτικές των προμηθευτών σύμφωνα με το πρότυπο ISO 26000 για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Προκειμένου να ενισχύσει τη δέσμευσή της για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και τις κατευθυντήριες αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και τη δική της πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Schneider Electric εισάγει τώρα ένα νέο πρόγραμμα με το οποίο μπορούν να αναγνωριστούν οι προμηθευτές που είναι πιο πιθανό να είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης και του είδους δραστηριότητάς τους. Αντανακλώντας τη σπουδαιότητα αυτού του προγράμματος, ο αριθμός των προμηθευτών που έχουν υποβληθεί σε επιτόπιο έλεγχο θα αποτελέσει δείκτη του βαρόμετρου 2018-20210 Planet & Society, που μετράει τις επιδόσεις αειφορίας του Ομίλου. Ο νέος δείκτης έρχεται με έναν φιλόδοξο στόχο, τον επιτόπιο έλεγχο 300 εγκαταστάσεων προμηθευτών υψηλής επικινδυνότητας τα επόμενα τρία χρόνια (επιπλέον των απομακρυσμένων ελέγχων της EcoVadis, των ιδίων ελέγχων των προμηθευτών και τη συνεχόμενη αλληλεπίδραση με τις εξειδικευμένες ομάδες της Schneider Electric).

Αξιοποίηση των μεθόδων και των εργαλείων της RBA για την επίτευξη ενός φιλόδοξου στόχου

Για την επίτευξη του στόχου, η Schneider Electric θα αξιοποιήσει τη μεθοδολογία και τα εργαλεία της RBA. Η συμμαχία και τα πρότυπά της χαίρουν εξαιρετικής αναγνώρισης από οργανισμούς με υψηλή δέσμευση ως προς την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, συμπεριλαμβανομένων ΜΚΟ και επιχειρήσεων. Η Schneider Electric θα μπορεί να αξιοποιήσει το εργαλείο χαρτογράφησης Verisk Maplecroft, το ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης RBA και το πρωτόκολλο ελέγχου RBA. Με τον τρόπο αυτό, θα προσδιοριστούν 300 προμηθευτές για επιτόπιο έλεγχο. Τα στελέχη προμηθειών της Schneider Electric, μαζί με εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές που ηγούνται της υλοποίησης του προγράμματος θα εκπαιδευτούν κατάλληλα γι’ αυτούς τους ελέγχους. Επιδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας στον έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας, το πρόγραμμα θα εποπτεύεται από τον Gilles Vermot Desroches, Sustainability Senior Vice President, τον DK Singh, Chief Procurement Officer και τον Xavier Houot, Senior Vice President Group Environment, Safety και Real Estate.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.