Connect with us

7# Φτήνη & Καθαρή Ενέργεια

Schneider Εlectric: Στη λίστα World’s Most Admired Companies του Fortune

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, αναγνωρίστηκε ως μία από τις  World’s Most Admired Companies, σύμφωνα με τη λίστα του Fortune για το 2020.

Φέτος, η εταιρεία κατέχει την τέταρτη θέση στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών ειδών, κατακτώντας μια υψηλότερη θέση σε σχέση με το 2019. Το επίτευγμα αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη φήμη της ως μια πολύ επιτυχημένη εταιρεία στον κλάδο της που επενδύει στην καινοτομία και ταυτόχρονα εστιάζει τόσο στη βιωσιμότητα, όσο και στη δημιουργία εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς.

Η ετήσια κατάταξη του Fortune για τις World’s Most Admired Companies βασίζεται σε έρευνα μεταξύ αμερικάνικων και παγκόσμιων εταιρειών που ανήκουν στο Fortune 500 και που δημοσιεύουν τα υψηλότερα έσοδα στους κλάδους που δραστηριοποιούνται. Για να προσδιοριστούν οι κορυφαίες αυτές εταιρείες σε 52 βιομηχανίες, 3.770 στελέχη, διευθυντές και αναλυτές σε αυτούς τους κλάδους κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις εταιρείες βασισμένοι σε εννέα κριτήρια: την καινοτομία, τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, τη χρήση εταιρικών περιουσιακών στοιχείων, την κοινωνική ευθύνη, την ποιότητα διαχείρισης, την οικονομική ευρωστία, τη μακροπρόθεσμη αξία των επενδύσεων, την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών και την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα. Η Schneider Electric αξιολογήθηκε ιδιαίτερα υψηλά στο κριτήριο για την κοινωνική ευθύνη, την ποιότητα της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και των προϊόντων και υπηρεσιών, κατατάσσοντάς την στη 3η θέση στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών.

Ο Olivier Blum, Chief Human Resources Officer της Schneider Electric, δήλωσε: «Στη Schneider Electric, πιστεύουμε στην καινοτομία που έχει θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη μας, στις ίσες ευκαιρίες για όλους, παντού και στην ενίσχυση των ανθρώπων μας για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό την ενέργειά τους. Η αναγνώρισή μας ως πρωτοπόρος στον κλάδο μας, αποτελεί μια αντανάκλαση της δέσμευσής μας ως προς την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον ουσιαστικό σκοπό μας που είναι το κοινό στοιχείο που μας κινητοποιεί. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ενέργεια και απόδοση, όπως και πρόοδο και βιωσιμότητα για όλους».

Η Schneider Electric διακρίνεται συστηματικά στην κατάταξη της βιομηχανίας με στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας και της ένταξης. Πρόσφατα στο World Economic Forum στο Νταβός, κατέλαβε δύο σημαντικές θέσεις σε κατατάξεις- συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας θέσης μεταξύ των 100 πιο βιώσιμων επιχειρήσεων διεθνώς (Global 100 Most Sustainable Corporations), από το περιοδικό Corporate Knights και της θέσης στην κατάταξη Carbon Disclosure Project (CDP) ‘A-List’ για έβδομη και ένατη συνεχή χρονιά αντίστοιχα. Ξεχώρισε επίσης στη λίστα Bloomberg για την Ισότητα των Φύλων για το 2020, καθώς και στο Financial Times Diversity Leaders 2020 Report,που αξιολογεί την επιτυχία των εταιρειών στην προώθηση της ισότητας των φύλων και όλων των μορφών διαφορετικότητας. Για την Schneider Electric, τέτοιες αναγνωρίσεις ενισχύουν την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας για μία κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς και αναγνωρίζουν και τις μακροχρόνιες προσπάθειές της για την προώθηση της βιωσιμότητας για όλους.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13# Δράση για το κλίμα

CO2: Το «σοκ» στη ζήτηση ενέργειας και η ανάκαμψη «τύπου V»

Η πανδημία του ιού Covid-19 που έχει επιβάλει περιορισμούς στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στη χρήση ενέργειας μειώνοντας δραστικά τις εκπομπές CO2 και επιδρώντας καταλυτικά σε θέματα απολιγνιτοποίησης, όπως αναφέρουν παράγοντες της ελληνικής αγοράς. 

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.gr)

Η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6% το 2020, ποσοστό ρεκόρ, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 70 ετών, σύμφωνα με τον οργανισμό Ιnternational Energy Agency (ΙΕΑ). 

Οι παγκόσμιες εκπομπές CO2 αναμένεται να μειωθούν κατά 8% το 2020, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010. Αυτή η μείωση των εκπομπών δεν θα πρέπει να προκαλεί ενθουσιασμό καθώς είναι το αποτέλεσμα της παγκόσμιας κρίσης υγείας, της αυξανόμενης ανεργίας και της τεράστιας οικονομικής δυσχέρειας. Εξάλλου είμαστε πολύ μακριά από την ετήσια μείωση 6% που απαιτείται στο Σενάριο Αειφόρου Ανάπτυξης (SDS) του IEA, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κλιματικούς στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.

Επιπλέον, είναι ενδεικτικό ότι μετά από την οικονομική ύφεση που προηγήθηκε οι εκπομπές επανήλθαν γρήγορα καθώς οι οικονομίες άρχισαν να ανακάμπτουν. Ειδικά στην Ευρώπη, η προσωρινή μείωση της ζήτησης στη χρήση ενέργειας που προκύπτει από τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων δεν είναι αρκετή. Θα απαιτηθούν έξυπνες και φιλόδοξες κυβερνητικές πολιτικές για να επιτευχθεί το είδος των διαρθρωτικών προσαρμογών που απαιτούνται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων κλιματικών στόχων.

Σύμφωνα με τον Mike Hayes, Global Renewables Leader της KPMG, η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για αειφορία και έβαλε το θέμα της κλιματικής αλλαγής στην ατζέντα των απανταχού Διοικητικών Συμβουλίων ανά τον κόσμο. Μιλώντας στο live free video webcast της KPMG για την αγορά ενέργειας (που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου), ο κ. Hayes τόνισε ότι αν και η ζήτηση για ενέργεια μειώνεται, το μερίδιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αυξάνεται λόγω ποικίλων παραγόντων, όπως είναι η χρήση “πράσινης” ενέργειας στα μέσα μεταφοράς, η τεχνολογική καινοτομία στην εκμετάλλευση πηγών ενέργειας, αλλά και η επερχόμενη επιβολή carbon tax από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η επίδραση στην απολιγνητοποίηση

Την καταλυτική επίδραση του κορωνοϊού σε θέματα απολιγνιτοποίησης κατέδειξε ο Ντίνος Μπενρουμπή, Γενικός Διευθυντής Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της Protergia/MYTILINEOS, ο οποίος προέβλεψε στην ίδια εκδήλωση ότι η ηλεκτροκίνηση θα γίνει γρήγορα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όπως και η θέρμανση μέσω ηλεκτρισμού. Μιλώντας για τις διαφορετικές μορφές ενέργειας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο EU taxonomy για τις περιβαλλοντικά βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες και επεσήμανε ότι, καθώς ήδη παρατηρούνται σημάδια “κορεσμού” στην ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα πρέπει να επικοινωνηθεί το όφελος που μπορεί να έχουν οι ανεμογεννήτριες στις τοπικές οικονομίες των νησιών.

Η πανδημία επιτάχυνε το χρονοδιάγραμμα απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων, κατά την άποψη του Γιώργου Στάμτσης, Γενικoύ Διευθυντή του ΕΣΑΗ, που προέβλεψε ότι η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια θα καλύπτεται ολοένα και περισσότερο από ΑΠΕ, με το ποσοστό αυτών να φτάνει στο 62% το 2030. Χαρακτήρισε δε το φυσικό αέριο ως “καύσιμο γέφυρα” για την απολιγνιτοποίηση της χώρας, λόγω και της ασφάλειας εφοδιασμού του. Αναφορικά με το “σοκ του lockdown” στη ζήτηση ενέργειας, εκτίμησε ότι, με ένα σχήμα ανάκαμψης “τύπου V”, το 2021, η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα. 

Περισσότερα

7# Φτήνη & Καθαρή Ενέργεια

Ανοίγει το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”

Σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, στις 17.00 το απόγευμα, θα μπορούν να γίνονται δεκτές αιτήσεις στην πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr, για τη δράση “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να αιτηθούν οι παρακάτω κατηγορίες:

1. Φυσικά πρόσωπα μη ασκούντα επιχειρηματική δραστηριότητα, τα οποία μπορούν να αγοράσουν ή να μισθώσουν μέσω σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης αμιγώς ηλεκτρικό όχημα ΙΧ . Επιπλέον έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτικά την αγορά ηλεκτρικού δικύκλου ή τρικύκλου καθώς και ηλεκτρικού ποδηλάτου. Το οικολογικό bonus που προβλέπεται για αυτή την κατηγορία είναι:

* Για αγορά ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος έως 30.000 ευρώ, η επιδότηση αναλογεί στο 20% της αξίας και με μέγιστο ποσό τις 6.000 ευρώ.

* Για την αγορά ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος από 30.001 ευρώ έως και 50.000 ευρώ η επιδότηση διαμορφώνεται στο 15% της αξίας και με μέγιστο ποσό τις 6.000 ευρώ

* Για την αγορά δικύκλου ή τρικύκλου το οικολογικό bonus αναλογεί στο 20% της αξίας με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ

* Για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου τέλος, δίνεται ποσοστό 40% επί της αξίας και με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ

Τα φυσικά πρόσωπα έχουν επίσης την δυνατότητα, εφόσον το επιλέξουν, να επιδοτηθούν με 500 ευρώ για την αγορά έξυπνου οικιακού φορτιστή υπό την προϋπόθεση ότι θα τεκμαίρεται η δυνατότητα τους να τον εγκαταστήσουν σε ιδιόκτητο ή μισθωμένο σημείο στην κύρια κατοικία τους.

Ειδικές κατηγορίες που δικαιούνται επιπλέον επιδότησης είναι οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρίες, οι οποίοι λαμβάνουν επιπλέον 1.000 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου ή 500 ευρώ για την αγορά δίκυκλου, τρίκυκλου και ποδηλάτου.

Τέλος, δίνεται προαιρετικά η δυνατότητα απόσυρσης παλαιού οχήματος το οποίο έχει ταξινομηθεί στην Ελλάδα από την 1.1.2013 και πίσω ενώ βρίσκεται στην ιδιοκτησία του αιτούντος τουλάχιστον από την 1η Ιανουαρίου 2020. Η απόσυρση αυτοκινήτου επιβραβεύεται με 1.000 ευρώ ενώ αυτή του δικύκλου με 400 ευρώ.

2.   Ιδιοκτήτες Επιβατικών Δημοσίας Χρήσης-ΤΑΞΙ οχημάτων. Για τη  συγκεκριμένη κατηγορία προβλέπεται οικολογικό Bonus:

* Για την αγορά  ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, σε ποσοστό έως 25% με μέγιστη τιμή τις 50.000 ευρώ και μέγιστο ποσό επιδότησης τις 8.000 ευρώ

* Για την αγορά ή μίσθωση υβριδικού plug in οχήματος χαμηλών εκπομπών (έως 50γρ/χλμ) με ποσοστό 15% με μέγιστη τιμή τις 50.000 ευρώ και μέγιστο ποσό επιδότησης τις 5.500 ευρώ

* Και για τις δυο παραπάνω κατηγορίες είναι υποχρεωτική η απόσυρση παλαιού οχήματος ταξί με ημερομηνία ταξινόμησης την 1.1.2013 και πίσω, και η οποία επιβραβεύεται με 2.500 ευρώ. Έτσι το μέγιστο ποσό οικολογικού Bonus διαμορφώνεται στις 10.500 ευρώ ή στις 8.000 ευρώ για υβριδικό όχημα.

Ειδικές κατηγορίες που δικαιούνται επιπλέον επιδότησης είναι οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρίες, οι οποίοι λαμβάνουν επιπλέον 1.000 ευρώ.

3.   Νομικές οντότητες ανεξαρτήτου μορφής (ατομικές, ΑΕ, ΙΚΕ, ΕΕ, ΟΕ, ΕΠΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ) και μεγέθους (πολύ μικρή, μικρή, μεσαία και μεγάλη επιχείρηση). Για την συγκεκριμένη κατηγορία παρέχεται η δυνατότητα επιλογής έως τριών οχημάτων ή έως έξι εφόσον η εταιρεία διαθέτει δραστηριότητα σε νησιωτικό δήμο. Η επιλογή των οχημάτων γίνεται από τις παρακάτω κατηγορίες:

* Αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, έως 50.000 ευρώ με ποσοστό 15% και μέγιστο ποσό οικολογικού bonus τις 5.500 ευρώ

* Ηλεκτρικά δίκυκλα ή τρίκυκλα, με ποσοστό 20% επί της αξίας τους και μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ

* Αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα μάζας έως 3,5 τόνων, με ποσοστό 15% και μέγιστο ποσό τις 5.500 ευρώ

* Υβριδικά plug in επαγγελματικά οχήματα (χαμηλών ρύπων έως 50γρ/χλμ) μάζας έως 3,5 τόνων, με ποσοστό 15% και μέγιστο ποσό τις 4.000 ευρώ

Η επιλογή των οχημάτων μπορεί να γίνει συνδυαστικά από τις τρείς κατηγορίες ή και από μια από αυτές. Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα απόσυρσης ενός αυτοκινήτου και ενός δικύκλου, με ποσό 1.000 ευρώ και 400 ευρώ αντίστοιχα. Τονίζεται ότι για κάθε μια από τις παραπάνω τρεις κατηγορίες ωφελούμενων δίνεται η δυνατότητα υποβολής μιας αίτησης ανά ΑΦΜ. Η δαπάνη του ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμη.

Περισσότερα

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Παραδόθηκε το master plan για την απολινητοποίηση της Μεγαλόπολης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) Κ. Μουσουρούλη, το Master Plan περιοχής ενεργειακού Δήμου Μεγαλόπολης και Δήμου Γορτυνίας (Δ.Δ. Τρικολώνων).

Πρόκειται για το Τοπικό ΣΔΑΜ για την περιοχή της Μεγαλόπολης, τη σύνταξη του οποίου ανέλαβε να διαχειριστεί η ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΕ, υπό την ηγεσία του Παν. Μπούρα (πρ. Δημάρχου Μεγαλόπολης), κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα που είχε την έμπνευση και την πρωτοβουλία να οργανώσει την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την εταιρεία Re.De-Plan AE Consultants με Υπεύθυνη Έργου την Μαργαρίτα Καραβασίλη, μόνιμο στέλεχος της εταιρείας σε θέματα Περιβαλλοντικών Υποδομών και Κυκλικής Οικονομίας. Το Τοπικό ΣΔΑΜ συνθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στρατηγικής και αποτελεί στην πραγματικότητα το πρώτο ολοκληρωμένο Τοπικό ΣΔΑΜ που συντάχθηκε για την περιοχή της Μεγαλόπολης, με σκοπό την αξιολόγησή του και εν τέλει την υπαγωγή του στο Εθνικό ΣΔΑΜ, μετά την αναγκαία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της που επιβάλλεται να προηγηθεί.

Το όραμα για την περιοχή, όπως αποτυπώνεται στη μελέτη, είναι ο μετασχηματισμός της Μεγαλόπολης σε πόλη μηδενικών εκπομπών και μηδενικών αποβλήτων (zero emissions και zero waste), εκπληρώνοντας όλες τις προϋποθέσεις που επιβάλουν οι αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. 

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που εισηγείται η Re.De-Plan AE Consultatns αναπτύσσεται σε έξι (6) βασικούς θεματικούς Άξονες Προτεραιότητας, στους οποίους εντάσσονται συγκεκριμένα μέτρα που εξειδικεύονται σε παρεμβάσεις στα πεδία:

1) Πράσινη Ενέργεια για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία

2) Τοπική Ανάπτυξη και Οικονομία

3) Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής

4) Τουρισμός – Πολιτισμός

5) Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού

6) Έρευνα – Καινοτομία

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις εξειδικεύονται σε 140 έργα που υποστηρίζονται από σειρά δράσεων είτε υποδομής είτε οριζόντιων δομών και σχέδια υποστήριξης και λειτουργίας της νέας οικονομίας που πρέπει να σχεδιαστεί για την περιοχή. 

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ