Connect with us

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Schneider Electric: Συνεργασία με Πανεπιστήμια στη Σερβία

Συμφωνητικό συνεργασίας με τη Σχολή Τεχνικών Επιστημών του Νόβι Σαντ και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Βελιγραδίου υπέγραψε η Schneider Electric για την υποστήριξη ταλαντούχων φοιτητών.

Το Συμφωνητικό Συνεργασίας υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron στον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić.

Ο Frederic Abbal, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Schneider Electric, υπέγραψε το Συμφωνητικό με τον Πρύτανη της Σχολής Τεχνικών Επιστημών του Νόβι Σαντ, Rade Doroslovački, και με τον Πρύτανη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Βελιγραδίου, Milo Tomašević.

Το Συμφωνητικό θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της Πληροφορικής (IT) στη Σερβία.

Η Schneider Electric κατέχει ηγετική θέση στη Σερβία και παρείχε τις περισσότερες υποτροφίες σε φοιτητές τεχνικών σχολών το 2018

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, υπέγραψε Συμφωνητικό Συνεργασίας με τη Σχολή Τεχνικών Επιστημών του Νόβι Σαντ και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Βελιγραδίου, για την υποστήριξη ταλαντούχων φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η συγκεκριμένη συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron στη Σερβία.

Οι υποτροφίες που δόθηκαν από τη Schneider Electric θα συμβάλλουν σημαντικά στην απόκτηση πρακτικών γνώσεων και θα ενισχύσουν οικονομικά τους φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Επιπλέον, το πρόγραμμα των υποτροφιών δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εργαστούν σε διάφορα projects και πιθανώς να προσληφθούν από την SEDMS NS μετά την αποφοίτησή τους. Σε όλα τα ακαδημαϊκά έτη, οι φοιτητές έχουν την υποστήριξη ειδικών και την ευκαιρία να συμμετέχουν σε workshops και εσωτερικές εκπαιδεύσεις της εταιρείας, βελτιώνοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, ώστε να χτίσουν τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία. Η Schneider Electric θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους δικαιούχους υποτροφιών να εργαστούν με τον καλύτερο εξοπλισμό και με το πιο προηγμένο λογισμικό, με ένα σταθερό πρόγραμμα καθοδήγησης.

“Η σημαντικότερη επένδυση αφορά στην εκπαίδευση της μελλοντικής γενιάς. Πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι μόνο οι άνθρωποι με υψηλή μόρφωση θα ηγηθούν σε αυτόν τον κόσμο. Η Schneider Electric αναγνωρίζεται παγκοσμίως για τη δέσμευσή της και τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, καθώς και για την αναβάθμιση του ιδανικού περιβάλλοντος εργασίας. Σε αυτή τη βάση στηρίζεται η πρωτοβουλία των υποτροφιών για τους καλύτερους φοιτητές τεχνικών επιστημών στη Σερβία” σημείωσε ο Frederic Abbal, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Schneider Electric υπογράφοντας τη συμφωνία.

Η SEDMS NS πρόκειται για το κέντρο αριστείας που αναπτύσσει Συστήματα Διαχείρισης Έξυπνου Δικτύου (Advanced Distribution Management Systems – ADMS) χάρη στους πάνω από 800 μηχανικούς, που προσλαμβάνονται κυρίως από τη Σχολή Τεχνικών Επιστημών στο Νόβι Σαντ. Ο Πρύτανης της Σχολής, Rade Doroslovački, δήλωσε ότι η μακροχρόνια επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της Σχολής και της Schneider Electric είχε ως αποτέλεσμα τη διεθνή αναγνώριση του Νόβι Σαντ στον τομέα της Πληροφορικής. Ο Rade Doroslovački ανέφερε ότι η Σχολή Τεχνικών Επιστημών είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο είδος του στην ευρύτερη περιοχή με 13 διαφορετικά τμήματα, των οποίων οι φοιτητές εργάζονται σήμερα σε 100 περίπου διεθνή έργα.

Μετά την υπογραφή του Συμφωνητικού Συνεργασίας, ο Πρύτανης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Βελιγράδι, Milo Tomašević, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Schneider Electric, μία εταιρεία που αναγνωρίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει η Σχολή και επεσήμανε ότι η συνεργασία αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πώς δύο κορυφαία ιδρύματα μπορούν να συνεργαστούν σε συγκεκριμένες ειδικότητες.Όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τα νέα ταλέντα μας, των οποίων η δουλειά επηρέασε τον τομέα της πληροφορικής παγκοσμίως. Αυτές οι υποτροφίες θα παρέχουν υποστήριξη στους ταλαντούχους φοιτητές μας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ενώ θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε και μετά την αποφοίτησή τους” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Για χρόνια, οι εργαζόμενοι της Schneider Electric συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για την SEDMS NS, παρέχοντας στήριξη στους καλύτερους φοιτητές των τεχνικών σχολών. Για να βελτιώσει περαιτέρω την εκπαίδευση, η Schneider Electric πήγε ένα βήμα παραπέρα και για χρόνια οι εργαζόμενοι της εταιρείας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικά μαθήματα σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σερβία.

Επενδύοντας στην εκπαίδευση, η Schneider Electric στοχεύει να συμβάλλει στην ανάπτυξη του επαγγέλματος της πληροφορικής στη Σερβία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας της χώρας. Χάρη στις υποτροφίες, η Schneider Electric είναι ο μεγαλύτερος πάροχος πανεπιστημιακών υποτροφιών στη Σερβία, συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία μιας καινοτόμου και σύγχρονης χώρας.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Samsung: Δέσμευση στο Ολυμπιακό Κίνημα

Η Samsung Electronics Co., Ltd., Παγκόσμιος Συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία Εξοπλισμός Ασύρματων Επικοινωνιών και Πληροφορικής, φέρνει την προηγμένη κινητή τεχνολογία και το Ολυμπιακό Ιδεώδες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020».

Επιπλέον της έκθεσης «Olympic Showcase», η Samsung συνεργάζεται με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Dina Asher-Smith για να εμπνεύσει τη νέα γενιά των Ολυμπιακών αθλητών να αψηφήσει κάθε εμπόδιο στην επίτευξη ουσιαστικής προόδου και να ανεβάσει τον πήχη.  

«Η Samsung υποστηρίζει το Ολυμπιακό Κίνημα για περισσότερα από 30 χρόνια. Συνεχίζουμε με περηφάνια αυτή την κληρονομιά μας και ενθαρρύνουμε τους νέους αθλητές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Λωζάνη 2020» να πετύχουν ό,τι μοιάζει αδύνατο. Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμά της Samsung, Do What You Can’t», δήλωσε η Stephanie Choi, Senior Vice President και Head of Global Marketing Team του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Από τη Λωζάνη στο Τόκιο, αυτό το Ολυμπιακό έτος προσφέρει πολλές συναρπαστικές εμπειρίες στη Samsung να παρουσιάσει καινοτόμες λύσεις και να αλλάξει τον τρόπο συμμετοχής στους Αγώνες, μέσω λύσεων και προϊόντων κινητής με συνδεσιμότητα 5G». 

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν την επαναστατική τεχνολογία της Samsung στην έκθεση Samsung Olympic Games Showcase που θα βρίσκεται στο Yodli Park. Οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά:

 • 5G Galaxy Smartphones: Η έκθεση Olympic Games Showcase της Samsung προσκαλεί τους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις τελευταίες εκδόσεις των 5G smartphones της Samsung, μεταξύ των οποίων τα Galaxy S10, Galaxy Note10, Galaxy Fold and Galaxy A90. 
 • Δημιουργικές Εμπειρίες: Οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις δημιουργικές δυνατότητες της τεχνολογίας κινητών συσκευών της Samsung, όπως οι κάμερες των Galaxy smartphones, το S Pen και VR εξοπλισμός. 
 • Κονκάρδες Ολυμπιακών Αγώνων: Οι επισκέπτες θα λάβουν τις ειδικές κονκάρδες Ολυμπιακών Αγώνων της Samsung, που ενσαρκώνουν το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. 

Για να ενδυναμώσει περαιτέρω τη σύνδεση και να εμπνεύσει την επόμενη γενιά των αθλητών Ολυμπιακών Αγώνων, η Samsung θα φιλοξενήσει ένα ξεχωριστό θεματικό πάνελ, μέρος της σειράς εκδηλώσεων «Chat with Champions», το οποίο διοργανώνεται από κοινού με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων καλούνται να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αναπτύξουν το προσωπικό τους brand, και να ακούσουν εμπνευσμένες ιστορίες που θα αποτελούν συνεχές κίνητρο καθώς οι καριέρες τους θα εξελίσσονται, εντός και εκτός αγώνων. Το πάνελ θα αποτελείται από τους:

 • Stephanie Choi, Senior Vice President και Head of Global Marketing Team, Mobile Communications Business στη Samsung, που θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το brand της Samsung και την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως ηγέτιδα και πρωτοπόρος της βιομηχανίας. 
 • Dina Asher-Smith, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μικρών Αποστάσεων, Μέλος της Βρετανικής Ολυμπιακής Ομάδας, και αθλήτρια της Ομάδας Galaxy, που θα περιγράψει την προσωπική της ιστορία, για το πώς ξεπέρασε τα εμπόδια για να γίνει η πιο γρήγορη Αγγλίδα στην ιστορία. 
 • Janosch Nietlispach, Έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Kickboxing και social media influencer, ο οποίος θα αναπτύξει το ρόλο του αθλητή-influencer και τη διάδραση με το κοινό στα social media.   
 • Zac Farrer, Διεθνής Συνεργασία EMEA, Facebook, ο οποίος θα μοιραστεί συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο οι αθλητές μπορούν να αναπτύξουν το προσωπικό τους brand και να επεκτείνουν την παρουσία τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν στο πάνελ «Chat with Champions» στο Yodli Café στις 12 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, για να γνωρίσουν άλλους αθλητές και να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον, ανταλλάσσοντας θερμά μηνύματα υποστήριξης.

«Η Samsung αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ενίσχυσης της εμπειρίας των φίλων των Ολυμπιακών Αγώνων μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογίας της και της δημιουργίας αναμνήσεων ζωής, τόσο για τους αθλητές όσο και για τους επισκέπτες», δήλωσε ο Timo Lumme, Managing Director του IOC Television και Marketing Services. «Ενόσω γιορτάζουμε το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων με τις μελλοντικές γενιές αθλητών στη διοργάνωση «Λωζάνη 2020», είναι απολύτως φυσικό για τη Samsung να συμβάλλει στη δημιουργία αυτής της σύνδεσης».

Ως ιστορικός Ολυμπιακός εταίρος, η Samsung θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους αθλητές να ξεπερνούν τα εμπόδια, πέρα από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020» στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020.

Περισσότερα

1# Μηδενική Φτώχεια

2020: Ορόσημο της δεκαετίας για τους Παγκόσμιους Στόχους

Μια κρίσιμη δεκαετία δράσης για τον επιχειρηματικό κόσμο ανατέλλει το 2020, σύμφωνα με μελέτη του Global Compact (Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών) και της Accenture για τη στρατηγική των CEOs, που καθίσταται επίκαιρη λόγω των σημαντικών προκλήσεων που αναδύονται σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. 

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.gr)

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες με αφορμή την ένταση στη Μέση Ανατολή προειδοποίησε προ ημερών για “τις γεωπολιτικές εντάσεις που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό τους αυτό τον αιώνα” και κάλεσε τους ηγέτες του κόσμου να σταματήσουν την κλιμάκωση της έντασης, να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να ξαναρχίσουν τον διάλογο. “Αυτή η πυριτιδαποθήκη των εντάσεων οδηγεί όλο και περισσότερες χώρες να λαμβάνουν απρόβλεπτες αποφάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες και με σοβαρό κίνδυνο”, πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή ο κ. Γκουτέρες σε εισαγωγικό σημείωμά του στην μελέτη του Global Compact και της Accenture σημειώνει ότι πρέπει να κινητοποιήσουμε τον ιδιωτικό τομέα, που αντιστοιχεί στο 75% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Στην πορεία προς τα εμπρός, είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και ειδικότερα για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος και την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας μέχρι το 2030, η συνεργασία των επιχειρήσεων και των κορυφαίων διευθυνόντων συμβούλων σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς “δεν είμαστε σε καλό δρόμο”, σύμφωνα με τον κ. Γκουτέρες.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι δημιουργείται μια κρίσιμη μάζα επιχειρήσεων στις οποίες οι CEOs βλέπουν στην τρέχουσα συγκυρία την ευκαιρία για να αναπτύξουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω της εστίασης της στρατηγικής τους σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης. 

Είναι σαφές όμως ότι αυτή η τάση δεν αρκεί για να καθησυχάσει τις ανησυχίες, καθώς πλησιάζουμε το 2030, που αποτελεί ορόσημο για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων που καθορίστηκαν από κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και άλλους ενδιαφερόμενους, και όπως είπε και γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, δεν είμαστε σε καλό δρόμο. Παράλληλα, οι ηγέτες των επιχειρήσεων αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν όλο και πιο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και πιέσεις. Από τις παγκόσμιες αβεβαιότητες στον τομέα του εμπορίου και τον επενδυτικό ακτιβισμό μέχρι τις ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία η δεκαετία που ανατέλλει αναδύει μεγάλες προκλήσεις.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προσδοκίες από τους καταναλωτές και τους εργαζομένους για υιοθέτηση επιχειρηματικών μοντέλων και εργαλείων λογοδοσίας που θα ευνοούν την πρόοδο σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης.

Κι ενώ το 2016 το 49% των CEOs δήλωνε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος θα είναι καταλύτης στην επίτευξη των παγκόσμιων στόχων, με το 78% να διακρίνει επενδυτικές ευκαιρίες και το 90% να δηλώνει δέσμευση στην ατζέντα βιώσιμης ανάπτυξης, το 2019 ο πήχης φαίνεται ότι υποχώρησε. Το 48% των CEOs αναφέρει ότι εφαρμόζει αρχές βιώσιμης ανάπτυξης στις δραστηριότητές του, μόλις 21% πιστεύει ότι η επιχείρηση την οποία αντιπροσωπεύει μπορεί να παίξει σήμερα έναν κρίσιμο ρόλο για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων ενώ το 71% πιστεύει ότι με αυξημένη δέσμευση και δράση οι επιχειρήσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια προσπάθεια.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην δεκαετία που άρχισε είναι πολλές, με τρεις στους δέκα να αναγάγουν σε μείζον πρόβλημα την αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου από το παραδοσιακό, που ήθελε τις επιχειρήσεις να αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες με γνώμονα τις ανάγκες που προκύπτουν από τους καταναλωτές και την αγορά. Σήμερα δεν αναδύονται τέτοιες ανάγκες, λόγω της πρόσβασης σε νέες τεχνολογίες και οι επιχειρήσεις πρέπει να δημιουργούν νέες ανάγκες και πάνω σε αυτή τη βάση να αναπτύσσουν δράση.

Το 43% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων παγκοσμίως αναφέρουν ότι οι προτεραιότητες που θέτει στη στρατηγική το περιβάλλον του ανταγωνισμού είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την υιοθέτηση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης ενώ η πλειοψηφία εγείρει θέματα κόστους και πολιτικής αβεβαιότητας που αναστέλλουν σχέδια αειφορίας για το 42% των εταιρειών.

Αποφασιστική δράση

Κοινή πεποίθηση πάντως είναι ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να αναλάβουν πιο αποφασιστική δράση για την επίτευξη των στόχων στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 και στο πλαίσιο αυτό το 63% αναφέρει ως κρίσιμο παράγοντα τις εξελίξεις γύρω από την 4η βιομηχανική επανάσταση, το 78% εκτιμά ότι πρέπει να αποσυνδέσουμε την οικονομική ανάπτυξη από τη χρήση των φυσικών πόρων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος ενώ το 76% θεωρεί ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών θα είναι καθοριστική για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τα επόμενα χρόνια.

Συμπερασματικά, οι επιχειρηματικοί ηγέτες εμφανίζονται να θέλουν αλλά να μην …μπορούν να κάνουν περισσότερα λόγω των περιορισμών της αγοράς και του ολοένα και πιο απαιτητικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με τις πιέσεις να συνεχίζουν να επιβραδύνουν τη μετάβαση σε βιώσιμες πρακτικές σε ευρεία κλίμακα. 

Υπάρχουν τρεις άξονες στους οποίους συγκλίνουν οι απόψεις για να υπάρξει αποφασιστική πρόοδος κατά την τρέχουσα δεκαετία:

 1. Κινητοποίηση των επιχειρήσεων με δράσεις που θα ξεκινούν από χαμηλότερο επίπεδο ώστε να διευκολυνθεί σταδιακά η μετατόπιση 
 2. Αλλαγή του τρόπου συνεργασίας με προώθηση της συλλογικής δράσης και του διαλόγου πέρα από ανταγωνισμούς και 
 3. Αναβάθμιση της ευθύνης των επιχειρηματικών ηγετών

Σύμφωνα με τον Jean-François van Boxmeer, διευθύνοντα σύμβουλο της Heineken, οι διευθύνοντες σύμβουλοι είναι υπεύθυνοι για τη δική τους επιχείρηση και θα πρέπει να επικεντρωθούν στο πού μπορούν να κάνουν τη διαφορά. “Δεν μπορώ μόνος μου να βελτιώσω τον κόσμο, αλλά μπορώ να βελτιώσω τη Heineken”, λέει χαρακτηριστικά.

Με στόχο η πρόοδος να γίνει εφικτή για μεγαλύτερη μερίδα επιχειρήσεων εντοπίζονται κατώτατα όρια στους στόχους, τα οποία οι εταιρείες μπορούν να εφαρμόσουν μέσω των βασικών τους δραστηριοτήτων ώστε να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην κάλυψη του χάσματος έως το 2030. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Πολιτικής Γυναικών (Women’s Policy Research) οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αποκομίσουν κέρδη 447 δισ. δολ. για τις γυναίκες και τις οικογένειες τους, εξασφαλίζοντας ισότιμη αμοιβή και εκπροσώπηση μεταξύ των εργαζομένων παγκοσμίως και αυτό θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης περισσότερων από 450 εκατομμυρίων ατόμων. 

Έτσι, για παράδειγμα, προωθείται ο στόχος 8 για την αξιοπρεπή εργασία, αλλά και ο στόχος 1 για τον τερματισμό της φτώχειας, ο στόχος 2 για τη μείωση της πείνας, ο στόχος 3 για τη βελτίωση της υγείας και ευημερίας και ο στόχος 4 για την ποιοτική εκπαίδευση των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο αυτό παρακάτω παρουσιάζεται το ποσοστό επίτευξης του καθενός από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και οι δράσεις στο κατώτερο όριο που μπορούν να αναλάβουν οι επιχειρήσεις.

Πρόοδος στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και προτεινόμενες δράσεις

 1. Μηδενική φτώχεια (25%)

Προώθηση δίκαιων μισθών για την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζόμενων, από τις επιχειρήσεις στις τοπικές αγορές που έχουν παρουσία

2. Μηδενική πείνα (20%)

Αύξηση της παραγωγικότητας, της αποτελεσματικότητας και της διατροφικής αξίας των τροφίμων στο χαρτοφυλάκιο των επιχειρήσεων

3. Καλή υγεία και ευημερία (60%)

Υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων παροχών για τον οικογενειακό προγραμματισμό

4. Ποιοτική εκπαίδευση (47%)

Συνεργασία με ιδρύματα για τον καθορισμό των απαιτούμενων δεξιοτήτων και πόρων ανθρώπινου δυναμικού για το μέλλον της εργασίας

5. Ισότητα των φύλων (61%)

Δέσμευση για ισότητα των φύλων στο εργατικό δυναμικό των εταιρειών και υποχρεωτική συμμετοχή τουλάχιστον τριών γυναικών στα ΔΣ

6. Καθαρό νερό και αποχέτευση (32%)

Προώθηση δράσεων για ορθή διαχείριση του νερού στις επιχειρηματικές δραστηριότητες με παροχή στις τοπικές κοινότητες και οικοσυστήματα

7. Φθηνή και καθαρή ενέργεια (40%)

Στροφή σε ενέργεια από 100% ΑΠΕ και εξασφάλιση πρόσβασης στο δίκτυο για τις τοπικές αγορές και κοινότητες όπου έχουν παρουσία οι επιχειρήσεις

8. Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη (66%)

Εξασφάλιση ίσων αμοιβών για ίδια εργασία στην κάθε εταιρεία και προετοιμασία του εργατικού δυναμικού για δια βίου μάθηση

9. Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές (48%)

Εξασφάλιση της βιωσιμότητας όλων των επενδύσεων με καθορισμένα κριτήρια καθώς και επέκταση της τεχνογνωσίας για βελτίωση υποδομών

10. Λιγότερες ανισότητες (39%)

Διασφάλιση της ποικιλομορφίας του εργατικού δυναμικού στις επιχειρήσεις και προσβασιμότητας των προϊόντων και υπηρεσιών σε ΑμεΑ

11. Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες (34%)

Οι επιχειρήσεις πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι η δραστηριότητα τους συμβάλλει θετικά στις τοπικές κοινότητες στις οποίες έχουν παρουσία

12. Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή (50%)

Ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων στην παραγωγή και στα απορρίμματα τροφίμων και υιοθέτηση κυκλικού μοντέλου κατανάλωσης

13. Δράση για το Κλίμα (48%)

Καθορισμός στόχου για μείωση της αύξησης της θερμοκρασίας κάτω από 1.5 βαθμό C, με βάση τις συστάσεις των επιστημόνων

14. Ζωή στο νερό (13%)

Επέκταση ευθύνης παραγωγού στο τέλος της ζωής των προϊόντων και διασφάλιση ότι τα απόβλητα δεν καταλήγουν στους ωκεανούς

15. Ζωή στη στεριά (21%)

Διασφάλιση ότι σταματά η αποψίλωση των δασών σε περιοχές που απειλούνται 

16. Ειρήνη, Δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί (28%)

Υποστήριξη φορέων που προωθούν τους ισχυρούς θεσμούς και υιοθέτηση πρακτικών που δεν εισάγουν διακρίσεις στις χώρες δράσης

17. Συνεργασία για τους στόχους (39%)

Προώθηση της συνεργασίας και κοινοπρακτικών επενδύσεων στις τοπικές αγορές όπου δραστηριοποιείται κάθε επιχείρηση.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Διάκριση για τον Βιβλιοπερίπατο του Δήμου Π. Φαλήρου

Με μια σημαντική διάκριση για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου έκλεισε το 2019 καθώς κατέκτησε βραβείο στο θεσμό BRAVO για την δράση 1ος Βιβλιοπερίπατος στο Παλαιό Φάληρο, μια προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο με στόχο κυρίως τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα και κυρίως να αποκτήσουν μια ξεχωριστή βιωματική σχέση με τον κόσμο του βιβλίου.

Η επιτυχία της δράσης ήταν μεγάλη, η αποδοχή από τον εκπαιδευτικό, επιστημονικό αλλά και επαγγελματικό δυναμικό της Πόλης ιδιαίτερη και ως αποτέλεσμα όλων αυτών ήλθε αρχικά ο σχετικός φάκελος υποψηφιότητας και έπειτα η ψήφιση και η διάκριση για την δράση, αποδεικνύοντας στην πράξη τη άριστη συνεργασία των κεντρικών βιβλιοπωλείων της Πόλης, του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου και του Μουσείου Παιχνιδιών Μπενάκη με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου για την οργάνωση και υλοποίηση της ενέργειας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συμπληρώνοντας τα 10 χρόνια από την θεσμοθέτηση του, ο θεσμός των Βραβείων BRAVO στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 160 οργανισμοί με 250 πρωτοβουλίες, 350 εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και περισσότεροι από 35.000 ενεργοί πολίτες, αποτελεί τον κορυφαίο θεσμό διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που προωθούν Φορείς, Επιχειρήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία Πολιτών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα.  

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ