Schneider Electric: Συνεργασία με Πανεπιστήμια στη Σερβία

Date:

Share post:

Συμφωνητικό συνεργασίας με τη Σχολή Τεχνικών Επιστημών του Νόβι Σαντ και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Βελιγραδίου υπέγραψε η Schneider Electric για την υποστήριξη ταλαντούχων φοιτητών.

Το Συμφωνητικό Συνεργασίας υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron στον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić.

Ο Frederic Abbal, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Schneider Electric, υπέγραψε το Συμφωνητικό με τον Πρύτανη της Σχολής Τεχνικών Επιστημών του Νόβι Σαντ, Rade Doroslovački, και με τον Πρύτανη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Βελιγραδίου, Milo Tomašević.

Το Συμφωνητικό θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της Πληροφορικής (IT) στη Σερβία.

Η Schneider Electric κατέχει ηγετική θέση στη Σερβία και παρείχε τις περισσότερες υποτροφίες σε φοιτητές τεχνικών σχολών το 2018

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, υπέγραψε Συμφωνητικό Συνεργασίας με τη Σχολή Τεχνικών Επιστημών του Νόβι Σαντ και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Βελιγραδίου, για την υποστήριξη ταλαντούχων φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η συγκεκριμένη συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron στη Σερβία.

Οι υποτροφίες που δόθηκαν από τη Schneider Electric θα συμβάλλουν σημαντικά στην απόκτηση πρακτικών γνώσεων και θα ενισχύσουν οικονομικά τους φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Επιπλέον, το πρόγραμμα των υποτροφιών δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εργαστούν σε διάφορα projects και πιθανώς να προσληφθούν από την SEDMS NS μετά την αποφοίτησή τους. Σε όλα τα ακαδημαϊκά έτη, οι φοιτητές έχουν την υποστήριξη ειδικών και την ευκαιρία να συμμετέχουν σε workshops και εσωτερικές εκπαιδεύσεις της εταιρείας, βελτιώνοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, ώστε να χτίσουν τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία. Η Schneider Electric θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους δικαιούχους υποτροφιών να εργαστούν με τον καλύτερο εξοπλισμό και με το πιο προηγμένο λογισμικό, με ένα σταθερό πρόγραμμα καθοδήγησης.

“Η σημαντικότερη επένδυση αφορά στην εκπαίδευση της μελλοντικής γενιάς. Πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι μόνο οι άνθρωποι με υψηλή μόρφωση θα ηγηθούν σε αυτόν τον κόσμο. Η Schneider Electric αναγνωρίζεται παγκοσμίως για τη δέσμευσή της και τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, καθώς και για την αναβάθμιση του ιδανικού περιβάλλοντος εργασίας. Σε αυτή τη βάση στηρίζεται η πρωτοβουλία των υποτροφιών για τους καλύτερους φοιτητές τεχνικών επιστημών στη Σερβία” σημείωσε ο Frederic Abbal, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Schneider Electric υπογράφοντας τη συμφωνία.

Η SEDMS NS πρόκειται για το κέντρο αριστείας που αναπτύσσει Συστήματα Διαχείρισης Έξυπνου Δικτύου (Advanced Distribution Management Systems – ADMS) χάρη στους πάνω από 800 μηχανικούς, που προσλαμβάνονται κυρίως από τη Σχολή Τεχνικών Επιστημών στο Νόβι Σαντ. Ο Πρύτανης της Σχολής, Rade Doroslovački, δήλωσε ότι η μακροχρόνια επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της Σχολής και της Schneider Electric είχε ως αποτέλεσμα τη διεθνή αναγνώριση του Νόβι Σαντ στον τομέα της Πληροφορικής. Ο Rade Doroslovački ανέφερε ότι η Σχολή Τεχνικών Επιστημών είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο είδος του στην ευρύτερη περιοχή με 13 διαφορετικά τμήματα, των οποίων οι φοιτητές εργάζονται σήμερα σε 100 περίπου διεθνή έργα.

Μετά την υπογραφή του Συμφωνητικού Συνεργασίας, ο Πρύτανης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Βελιγράδι, Milo Tomašević, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Schneider Electric, μία εταιρεία που αναγνωρίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει η Σχολή και επεσήμανε ότι η συνεργασία αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πώς δύο κορυφαία ιδρύματα μπορούν να συνεργαστούν σε συγκεκριμένες ειδικότητες.Όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τα νέα ταλέντα μας, των οποίων η δουλειά επηρέασε τον τομέα της πληροφορικής παγκοσμίως. Αυτές οι υποτροφίες θα παρέχουν υποστήριξη στους ταλαντούχους φοιτητές μας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ενώ θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε και μετά την αποφοίτησή τους” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Για χρόνια, οι εργαζόμενοι της Schneider Electric συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για την SEDMS NS, παρέχοντας στήριξη στους καλύτερους φοιτητές των τεχνικών σχολών. Για να βελτιώσει περαιτέρω την εκπαίδευση, η Schneider Electric πήγε ένα βήμα παραπέρα και για χρόνια οι εργαζόμενοι της εταιρείας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικά μαθήματα σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σερβία.

Επενδύοντας στην εκπαίδευση, η Schneider Electric στοχεύει να συμβάλλει στην ανάπτυξη του επαγγέλματος της πληροφορικής στη Σερβία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας της χώρας. Χάρη στις υποτροφίες, η Schneider Electric είναι ο μεγαλύτερος πάροχος πανεπιστημιακών υποτροφιών στη Σερβία, συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία μιας καινοτόμου και σύγχρονης χώρας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content