Connect with us

Ελλάδα

ΣΔΙΤ και συνέργειες εταιρικής υπευθυνότητας με αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1# Μηδενική Φτώχεια

ΕΕ: Ανησυχία για τις συνθήκες στις προσφυγικές δομές στα νησιά

«Aυτός είναι ο τέταρτος κατά σειρά χειμώνας που θα βρει χιλιάδες αιτούντες άσυλο σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σε ευρωπαϊκό έδαφος». Αυτό τόνισαν πολλοί ομιλητές στη συζήτηση με τον αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη Φινλανδική Προεδρία του Συμβουλίου.

Οι ευρωβουλευτές περιέγραψαν τις συνθήκες σε μέρη όπως ο καταυλισμός της Μόριας ως «εκρηκτικές» και «ντροπιαστικές», ενώ παρότρυναν τις αρχές της Ελλάδας να επισπεύσουν την μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, δίνοντας προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους ανθρώπους.

Συζητήθηκε επίσης η έλλειψη αλληλεγγύης από τα κράτη της ΕΕ προς την Ελλάδα. Κάποιοι ευρωβουλευτές κατηγόρησαν το Συμβούλιο της ΕΕ για την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας για μια νέα κοινή ευρωπαϊκή νομοθεσία για το άσυλο, η οποία θα συνέβαλε στην ελάφρυνση του βάρους που έχει επωμιστεί η Ελλάδα.

Ο καταυλισμός στο Bihać της Βοσνίας πρέπει να κλείσει

Σε ξεχωριστή συζήτηση, οι ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν στις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αιτούντες άσυλο στο βοσνιακό καταυλισμό του Bihać, κοντά στα σύνορα με την Κροατία. Τόνισαν ότι ο υπερφορτωμένος καταυλισμός δεν έχει στοιχειώδεις υποδομές, όπως τρεχούμενο νερό, αποχέτευση και ηλεκτροδότηση και ζήτησαν να κλείσει άμεσα και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν εκεί σε κατάλληλα κέντρα υποδοχής.

Πολλοί από τους ομιλητές καταδίκασαν επίσης τις παράνομες επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο στα κροατικά σύνορα και κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει τις πολυάριθμες καταγγελίες που αφορούν την άσκηση βίας από την αστυνομία της Κροατίας εναντίον όσων προσπαθούν ναι αιτηθούν άσυλο στο έδαφός της.

Περισσότερα

SDG's

Οδηγός για πληροφορίες ESG από το Χρηματιστήριο

Το ελληνικό χρηματιστήριο απέκτησε τον δικό του Οδηγό δημοσιοποίησης μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών που απευθύνεται στις εισηγμένες εταιρείες αλλά μπορεί να αποτελέσει εργαλείο και για μη εισηγμένες κάθε μεγέθους και από οποιονδήποτε κλάδο δραστηριοποίησης.

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

Πρόκειται για ένα νέο πλαίσιο αναφοράς με το οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να προσδιορίσουν τα ουσιαστικά γι` αυτές θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλοντον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG – Environmental, Social and Corporate Governance), ώστε να ανταποκρίνονται επιτυχώς στην παγκόσμια τάση που θέλει τους επενδυτές να ενσωματώνουν κριτήρια ESG στις επενδυτικές τους αποφάσεις.

Τα δεδομένα ESG, σε συνδυασμό με τα χρηματοοικονομικά στοιχεία, επιτρέπουν στους επενδυτές να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της κάθε εταιρείας, να κατανοήσουν την ανταγωνιστική της θέση και την αποτελεσματικότητα με την οποία μπορεί να αξιοποιεί νέες ευκαιρίες. Εξάλλου και σε εταιρικό επίπεδο, η ενσωμάτωση μη χρηματοοικονομικών παραγόντων στην επιχειρηματική στρατηγική και στη λήψη αποφάσεων συνδέεται με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων ενώ ο τρόπος διαχείρισής τους έχει χρηματοοικονομικές συνέπειες.

Ο “Οδηγός Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG”, που αποτελεί συνέχεια της δέσμευσης που ανέλαβε το ελληνικό χρηματιστήριο το 2018 στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην πρωτοβουλία Sustainable Stock Exchanges (SSE) των Ηνωμένων Εθνών, είναι προϊόν συνεργασίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον καθηγητή του Harvard Γιώργο Σεραφείμ και την ΚΚS Advisors. Ο τελευταίος, αν και λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε από την ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το Χρηματιστήριο για την παρουσίαση του οδηγού, φέρεται να είναι ο εμπνευστής του έργου.

Τι περιλαμβάνει ο Οδηγός

Ειδικότερα, ο Οδηγός καταρτίστηκε με βάση βέλτιστες πρακτικές που περιγράφονται σε διεθνείς πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως τα πρότυπα ανά κλάδο του SASB, οι κατευθυντήριες οδηγίες της πρωτοβουλίας GRI, το CDP και ο Ελληνικός Κώδικας Βιωσιμότητας, καθώς και οι ισχύουσες απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς για τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

Ο Οδηγός περιλαμβάνει 25 δείκτες, εκ των οποίων 13 είναι βασικοί και 12 προηγμένοι, κι επιπλέον 21 κλαδικούς δείκτες.

Όπως εξηγεί η Τίνα Πασσαλάρη, Partner στην KKS Advisors, η οποία ηγήθηκε ομάδας εργασίας για την υλοποίηση του Οδηγού, οι εταιρείες, μετά τον προσδιορισμό των ουσιαστικών θεμάτων ESG πρέπει να επιλέξουν τους δείκτες που θα χρησιμοποιούν για την παρακολούθηση και αποτελεσματική δημοσιοποίηση της επίδοσής τους, με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία. Επίσης τονίζει ότι οι εταιρείες πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα στοιχεία που παρέχουν είναι αντικειμενικά και δεν περιλαμβάνουν μόνο δείκτες στους οποίους παρουσιάζουν καλή επίδοση ενώ πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στοιχεία για θυγατρικές τους εταιρείες και όπου αυτό δεν είναι εφικτό να το κάνουν σαφές. Σύμφωνα με την κ. Πασσαλάρη, για την αποτελεσματική ενσωμάτωση των θεμάτων ESG απαιτείται η συμμετοχή της ανώτατης διοίκησης κάθε επιχείρησης. Οι ετήσιες δημοσιοποιήσεις μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών προτείνεται να εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και η σχετική έκθεση να λαμβάνει εξωτερική διασφάλιση για ενίσχυση της αξιοπιστίας του περιεχομένου της, αν και επί του παρόντος, δεν είναι υποχρεωτικό.

Γιατί είναι σημαντική η δημοσιοποίηση στοιχείων ESG

Κατά την άποψη του Γιώργου Σεραφείμ, καθηγητή στο Harvard Business School, κατόχου της έδρας Charles M. Williams και συνιδρυτή και Senior Partner της KKS Advisors, “εταιρείες που βελτιώνουν τις επιδόσεις τους σε θέματα ESG, τα οποία είναι ουσιαστικά για τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται, βελτιώνουν την πρόσβαση τους σε κεφάλαια, τη δέσμευση των εργαζομένων τους, την ικανοποίηση των πελατών τους και τις σχέσεις τους με την κοινωνία και τα ενδιαφερόμενα μέρη… Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της εταιρικής αξίας εντοπίζεται πλέον σε άυλα περιουσιακά στοιχεία, το ανθρώπινο, το φυσικό και το κοινωνικό κεφάλαιο διαμορφώνουν το σύνολο των ουσιαστικών πληροφορίων ESG που χρειάζονται οι επενδυτές”.

Aπό την άλλη μεριά “τα Χρηματιστήρια είναι σε κεντρική θέση ώστε να συμβάλλουν στην ανάδειξη της κρισιμότητας των βιώσιμων επενδύσεων, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις αγορές”, σύμφωνα με τον Σωκράτη Λαζαρίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που προσβλέπει, μέσω του Οδηγού, στην έναρξη ενός διαλόγου που θα συμβάλλει στην ενσωμάτωση της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αναστασία Στάμου χαιρέτησε την πρωτοβουλία σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποστηρίζει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τη “μεγάλη εικόνα” που υπάρχει πέραν των μετρήσεων και δεικτών και δεν είναι άλλη από την κινητοποίηση για την επιλογή πολιτικών και πρακτικών που αποσκοπούν στην παραγωγή μακροπρόθεσμης αξίας για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία”.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιώργο Χαντζηνικολάου, “εταιρείες που υιοθετούν αυτές τις πρακτικές, έχουν αποδεδειγμένα μεγαλύτερη πρόσβαση σε κεφάλαια, υψηλότερη κεφαλαιοποίηση και ασφαλώς πιο ικανοποιημένους επενδυτές” ενώ η έκδοση του Οδηγού έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά δραστηριοτήτων που ήδη πραγματοποιεί το ΧΑ για την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης στη χώρα μας.

Την αξία που επιστρέφει στις εταιρείες η λογοδοσία σε θέματα ESGs ανέδειξε συζήτηση που συντόνισε ο κ. Λαζαρίδης με τη συμμετοχή της Σοφίας Δασκαλάκη Μυτιληναίου, Προέδρου της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της MYTILINEOS και του Γιάννη Πανιάρα, Προέδρου του Συμβουλίου ΣΕΒ για την  Βιώσιμη Ανάπτυξη, και  Γενικού Διευθυντή Τομέα Ελλάδος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ.

Η κ. Δασκαλάκη-Μυτιληναίου εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Οδηγός του Χρηματιστηρίου θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των υπεύθυνων επενδύσεων και γενικότερα της βιώσιμης ανάπτυξης, προσθέτοντας πως “η MYTILINEOS έχει ήδη, από το 2013, ενσωματώσει στη στρατηγική της τη βιωσιμότητα και τη λογική των δημοσιοποιήσεων ESG, αποτελώντας σήμερα ένα πραγματικό case study για τη διευκόλυνση της ροής πληροφοριών μεταξύ εταιρειών, επενδυτών και άλλων ομάδων κοινωνικών εταίρων”.

Ο κ. Πανιάρας αναγνώρισε πως ο Οδηγός “στέλνει το ηχηρό μήνυμα μέσα από τον ίδιο τον χώρο του Χρηματιστηρίου, πως όλο και περισσότεροι μέτοχοι αναγνωρίζουν ότι, μακροπρόθεσμα, αξία δημιουργείται από επιχειρήσεις που ενστερνίζονται τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης και αναπτύσσουν την στρατηγική τους με γνώμονα τους τρεις πυλώνες οικονομία-περιβάλλον-κοινωνία”.

Περισσότερα

SDG's

One AXA: Μία ομάδα μία γροθιά

Για άλλη μία χρονιά διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η θεσμοθετημένη, πλέον, εβδομάδα WeCareForYou, με επίκεντρο τις αξίες που ενώνουν διαχρονικά τους ανθρώπους της ΑΧΑ. Μέσα από ένα ταξίδι 7 ημερών και 12 χρόνων, μία ενωμένη ομάδα εργαζομένων, μία ομάδα που έχει μάθει να εργάζεται σαν μία γροθιά, συμμετείχε ενεργά σε μία σειρά δράσεων, εμπνευσμένων από τις αξίες της εταιρείας και τους σημαντικότερους σταθμούς από την πρώτη ημέρα δραστηριότητάς της στην Ελλάδα. Ημέρα 1η: «Just For You» Η 1η ημέρα ήταν αφιερωμένη σε όλους τους εργαζομένους της ΑΧΑ υπό την ομπρέλα της αξίας OneAXA. Οι 150 παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την ολοκληρωμένη παλέτα των παροχών της εταιρείας, οι οποίες συνθέτουν μια ξεχωριστή και εξατομικευμένη εργασιακή εμπειρία. Αξίζει να σημειωθεί πως το 60% των δράσεων υλοποιούνται ψηφιακά! Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο quiz, μέσω του οποίου θυμήθηκαν παλαιότερες ενέργειες και ενημερώθηκαν για νέες πρωτοβουλίες. Ημέρα 2η: «AXA Θεατρική Ομάδα» Τη 2η ημέρα πραγματοποιήθηκαν 3 παραστάσεις του γνωστού έργου «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας», με πρωταγωνιστές τούς εργαζόμενους – μέλη της Θεατρικής Ομάδας της Εταιρείας και με την συμμετοχή 150 εργαζομένων. Στο πλαίσιο της ολιστικής στρατηγικής WellBeing, τα γραφεία της ΑΧΑ μετατράπηκαν σε ένα θέατρο που γέμισε χαρά και γέλιο τους θεατές. Η θεατρική παράσταση θα επαναληφθεί για τις οικογένειες των εργαζομένων για φιλανθρωπικούς σκοπούς Ημέρα 3η: « Να η Ευκαιρία» H AXA είναι μια εταιρεία που πορεύεται μαζί με τους εργαζομένους της με ακεραιότητα(integrity) και το απέδειξε για μια ακόμα φορά με τη συνέχιση της πετυχημένης δράσης «Να η Ευκαιρία», κατά την οποία το ανθρώπινο δυναμικό συζήτησε με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για όλα εκείνα που μπορούν να κάνουν την εργασία τους πιο αποδοτική. 91 εργαζόμενοι μοιράστηκαν τις σκέψεις τους, τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους ανοιχτά, χωρίς ατζέντα.
Ημέρα 4η: «Simplicity Solutions Café» Την 4η ημέρα ένα διαδραστικό workshop, αφιερωμένο στην αξία simplicity, κάλεσε τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν μεθόδους περαιτέρω απλοποίησης καθημερινών διαδικασιών. 80 εργαζόμενοι και 40 στελέχη του management team της ΑΧΑ μέσα σε μια θετική, ομαδική και δημιουργική ατμόσφαιρα, εντόπισαν τα σημεία προς απλοποίηση, καθώς και τους τρόπους υλοποίησής τους.
Ημέρα 5η: «Live My Day» Οι εργαζόμενοι της ΑΧΑ είχαν για μία ακόμα χρονιά την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας την καθημερινή δραστηριότητα του άλλου, μέσα από ομαδικές ενέργειες αλληλεπίδρασης και ψυχαγωγίας. Αυτή τη χρονιά τη σκυτάλη παρέλαβε η Διεύθυνση Ασφαλίσεων, Ζωής και Υγείας με τα μέλη της ομάδας να παρουσιάζουν μέσα από ένα παιχνίδι επίλυσης γρίφων, τις νέες υπηρεσίες Υγείας, τον ρόλο της συγκεκριμένη Διεύθυνσης μέσα στον οργανισμό και την επίδρασή του τόσο στο σύνολο της λειτουργίας όσο και στην εμπειρία του πελάτη. Ημέρα 6η: «Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού » Την 6η ημέρα ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, της Εταιρείας και η κ. Άννα Μανιάτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, καλωσόρισαν τα παιδιά των εργαζομένων της ΑΧΑ, τόσο εντός όσο και εκτός Αττικής. Βασικό σημείο της συνάντησης αυτής ήταν η γνωριμία τους με τον «κόσμο της ΑΧΑ» και η πραγματοποίηση ενός τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Παράλληλα, τα παιδιά ηλικίας 14-17 ετών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα αποτελέσματα με ειδικούς συμβούλους καριέρας και οι γονείς τους να συμβουλευτούν τους ψυχολόγους για θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών τους.
Ημέρα 7η: «Know We Can » Ο τελευταίος σταθμός του ταξιδιού ήταν το «Μαζί». Η στιγμή όπου όλοι οι εργαζόμενοι της ΑΧΑ συγκεντρώθηκαν για να οραματιστούν μαζί το μέλλον. Να αισθανθούν πώς μπορούν μαζί να γίνουν καλύτεροι, να προετοιμάσουν το επόμενο ταξίδι, να τα καταφέρουν. Ο κ. Μοάτσος και η κ. Μανιάτη καλωσόρισαν όλους τους εργαζόμενους και τους ευχαρίστησαν για την πορεία τους έως τώρα, καλώντας την κ. Νάνσυ Μαλλέρου, Coach, Ομιλήτρια, Συγγραφέα και CEO Life Clinic Group, για να τους θυμίσει πως η επιβράβευση του εαυτού μας είναι πρωταρχικής σημασίας για να βρίσκουμε μέσα μας τη δύναμη να προχωράμε σε κάθε επόμενο βήμα μας, προσωπικό ή επαγγελματικό. Ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να είμαι μέλος μίας τόσο ενωμένης ομάδας που δουλεύει με ενσυναίσθηση, με μακροπρόθεσμο προσανατολισμό, με ακεραιότητα και αίσθημα ευθύνης. Νιώθω υπερηφάνεια πάνω από όλα ως άνθρωπος, καθώς κάθε μας ενέργεια, κάθε νέα πρωτοβουλία έχει μία βαθιά αξιακή βάση και επιδιώκει να προσφέρει στον κάθε έναν, στην καθεμία ξεχωριστά. Ως ασφαλιστικός οργανισμός οφείλουμε πρωταρχικά να προστατεύουμε τους ανθρώπους μας και, κατ’ επέκταση, μέσω εκείνων, τους ασφαλισμένους μας.» Η κ. Άννα Μανιάτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, ανέφερε: «Από το 2007 μέχρι σήμερα όλοι εμείς, οι άνθρωποι της ΑΧΑ, δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που μας επιτρέπει να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, που μας στηρίζει στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα, που σέβεται τις βαθύτερες ανάγκες μας, που κατανοεί τη διαφορετικότητά μας, που δίνει φωνή στον προβληματισμό μας. Ένα περιβάλλον στο οποίο επιλέγουμε να εργαστούμε γιατί νιώθουμε καλά. Μέσα από τα χρόνια μάθαμε να κατανοούμε ο ένας τον άλλον και επιλέξαμε να επικεντρωθούμε σε όσα μας ενώνουν και μας βοηθούν να διαχειριστούμε μαζί κάθε δυσκολία, κάθε εμπόδιο, πολλαπλασιάζοντας, με αυτόν τον τρόπο, την αξία κάθε κοινής επιτυχίας μας.»

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ