Septona-Μασούτης: «Aγκαλιά φροντίδας» για το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα»

Date:

Share post:

Η Septona, κορυφαία εταιρεία προσωπικής περιποίησης στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Μασούτης, τη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Βόρειας Ελλάδας, στηρίζει στην πράξη το έργο του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Μέλισσα», καλύπτοντας τις ανάγκες ένδυσης και υπόδησης του Ιδρύματος.

Τον περασμένο μήνα, ολοκληρώνοντας μια χρονιά απτής προσφοράς, εκπρόσωποι των δύο εταιρειών επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος «Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα η πρωτοβουλία πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα του μεγάλου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Septona «Φροντίζουμε Ήρωες» μέσα από το οποίο μέχρι σήμερα έχει στηρίξει στην πράξη δεκάδες Οργανισμούς σε όλη τη χώρα. Με φροντίδα για τις νέες γενιές και στηρίζοντας το δικαίωμα της προσωπικής έκφρασης στην ένδυση και στην υπόδηση,  Septona & Μασούτης, ανανεώνουν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν βρίσκονται στο πλευρό των κοριτσιών του Μέλισσα, σε μια κοινή διαδρομή συνεισφοράς, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

Η Βασιλεία Μαύρου, Διευθύντρια του Ιδρύματος “Η Μέλισσα” δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την εταιρεία Septona, για την εξαιρετική δράση που εμπνεύστηκαν κι εκτέλεσαν σε συνεργασία με τα καταστήματα super market ΜΑΣΟΥΤΗΣ, τα έσοδα της οποίας υποστήριξαν τις ανάγκες σε ένδυση και υπόδηση, των παιδιών που φροντίζουμε. Ένα λιθαράκι λοιπόν φροντίδας, εξαιρετικά σπουδαίο, τοποθέτησε η εταιρεία  SEPTONA, με σεβασμό και άπειρη αγάπη στο έργο της παιδικής προστασίας».

Με αφορμή την ενέργεια, η Ευημερία Καταμούτου, Υπεύθυνη Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας Μασούτης δήλωσε: «Η επίσκεψη μας με την εταιρεία Septona στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης “Μέλισσα”, έρχεται να επισφραγίσει ακόμη μια συνέργεια στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που θα βρει αποδέκτη τον Άνθρωπο. Η Μασούτης εντάσσει στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό ένα πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας με τρείς κεντρικούς άξονες, τον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που σε αυτόν τον τομέα βρίσκουμε συνοδοιπόρους, όπως την Septona, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο ακριβώς όραμα, υποστηρίζοντας πως όλοι μαζί έχουμε την δυναμική να επιτύχουμε ένα καλύτερο “αύριο”».

Η Μαρία Πετράκη, Head of Shopper Marketing της Septona δήλωσε: «Ολοκληρώνοντας μια χρονιά προσφοράς, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συνεχίζουμε με συνέπεια τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μας μέσα από το Πρόγραμμα «Φροντίζουμε Ήρωες»-την πρωτοβουλία, που αντανακλά το όραμα της Septona να φροντίζει και να στηρίζει τους πραγματικούς ήρωες της καθημερινότητας ώστε να θριαμβεύουν σε κάθε πρόκληση της ζωής. Αυτούς τους πραγματικούς ήρωες όπως τα κορίτσια που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο Μέλισσα οφείλουμε να υποστηρίξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις- συμβάλλοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους στο «κάθε μέρα». Ευχαριστούμε θερμά την Μασούτης Α.Ε. για τη δυναμική συνεργασία που κάνει τη διαφορά για τις ζωές των παιδιών».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.