SGS: Δράση στη Μήλο «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα»

Date:

Share post:

Ο Δήμος Μήλου ήταν ο 4ος σταθμός του προγράμματος «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα»,  που υλοποιεί́ η Save a Greek Stray (SGS).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση των νεαρών δημοτών, καθώς επίσης στείρωση, εμβολιασμό́ και ηλεκτρονική́ σήμανση των αδέσποτων με τη συνεργασία κτηνίατρων και εθελοντών. Από το 2018 η SGS έχει δραστηριοποιηθεί σε τρεις δήμους: Δυτικής Αχαΐας, Ανατολικής Μανής, και Τρίπολης και προβλέπεται να συνεχίσει τις δράσεις της και σε άλλους δήμους της χωράς. 

Από την αρχή του προγράμματος η ομάδα της SGS κατάφερε να ενημερώσει πάνω από 4.000 μαθητές ενώ στο ίδιο διάστημα στειρώθηκαν πάνω από 400 αδέσποτα ζώα. Με μοναδικό στόχο ένα πιο όμορφο «σήμερα» για τα αδέσποτα τετράποδα, τη φροντίδα τους, τη βελτίωση του τρόπου ζωής τους, στη Μήλο, στειρωθήκαν, εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν 194 αδέσποτα γατιά. 

Δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, λόγω του SARS-CoV-2. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης δράσης έγκειται στο ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στείρωση γατιών. Ο κτηνίατρος Θεόδωρος Μπαμπλένης ανέφερε σχετικά: «Το πρόβλημα με τις γάτες μπορεί να μην είναι τόσο ορατό όσο με τους σκύλους, παραμένει όμως υπαρκτό και η επίλυση αυτού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον άνθρωπο». 

Συνοδοιπόροι της SGS στη δράση αυτή ήταν το Rise TV, καθώς και οι κτηνίατροι Χρήστος Κτενάς, Θεόδωρος Μπαμπλένης, Αμάντα Πιλίσσα, οι οποίοι στείρωσαν, εμβολίασαν και προχωρήσαν σε σήμανση των αδέσποτων του Δήμου αφιλοκερδώς. 

Ο δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης σχολίασε: “Η Μήλος έχει μεγάλο πληθυσμό́ αδέσποτων. Με την βοήθεια της SGS καταφέραμε να στειρώσουμε 194 αδέσποτα γατιά́. Ευχαριστούμε θερμά́ και την κα Εριέττα Κούρκουλου που ήταν διπλά μας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί́ μας”.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content