Siemens: Διευκολύνει την εφαρμογή ανθρωποκεντρικού φωτισμού

Date:

Share post:

Τρία προϊόντα της Siemens Smart Infrastructure – η θύρα επικοινωνίας KNX/DALI Gateway N 141, ο ρυθμιστής φωτεινότητας 2x DALI Broadcast N 525D11, καθώς και o ελεγκτής αυτοματισμού χώρου Desigo PXC3 – έλαβαν πρόσφατα πιστοποίηση σύμφωνα με το νέο πρότυπο πρωτοκόλλου επικοινωνίας DALI-2 για φωτισμό κτηρίων. Το DALI-2 είναι μια ενημερωμένη έκδοση του αρχικού πρωτοκόλλου «Digital Addressable Lighting Interface (DALI)» που διευκολύνει τη διαλειτουργικότητα και τον έλεγχο των τροφοδοτικών LED. Τα προσφάτως πιστοποιημένα προϊόντα Siemens θα βοηθήσουν στην εφαρμογή υπερσύγχρονων εφαρμογών ανθρωποκεντρικού φωτισμού (HCL), δηλαδή φωτισμού που μιμείται το φυσικό φως της ημέρας σε περιβάλλοντα πολλών εφαρμογών, προκειμένου να αυξηθεί η συγκέντρωση, η παραγωγικότητα και η ευημερία των χρηστών των εσωτερικών χώρων.

Επιπλέον, εφαρμογές φωτισμού όπως οι παραπάνω ενσωματώνονται απρόσκοπτα σε ολιστικά συστήματα αυτοματισμού κτηρίων που παρέχονται από τη Siemens, τα οποία συνδυάζουν θέρμανση, εξαερισμό, κλιματισμό και σκίαση. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ λύσεων που βασίζονται είτε στο Desigo είτε στο KNX, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε εγκατάστασης.

Λειτουργία “Tunable white” για μίμηση του φυσικού φωτός 

Ο δυναμικός έλεγχος της θερμοκρασίας χρώματος, που προσαρμόζεται μέσα στην ημέρα, δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα στο χώρο του δωματίου και συμβάλλει  στην ευημερία των χρηστών. Σχεδιασμένο για την επίτευξη αυτού του στόχου, το concept του ανθρωποκεντρικού φωτισμού HCL για εσωτερικούς χώρους καθορίζει τη σωστή θερμοκρασία χρώματος, καθώς και την ένταση του φωτισμού την κατάλληλη στιγμή.

Ακολουθώντας αυτή την προσέγγιση, τα προϊόντα αυτοματισμού κτηρίων KNX της Siemens παρέχουν απόλυτο έλεγχο χάρη στη λειτουργία “tunable white”. Έτσι, καθίσταται δυνατή η δημιουργία οποιασδήποτε απόχρωσης του λευκού φωτός, από ζεστό έως κρύο, και διευκολύνεται η προσομοίωση του φυσικού φωτός. Σε τεχνικούς όρους, η θερμοκρασία χρώματος του φωτός που εκπέμπεται από τα φωτιστικά ρυθμίζεται από περίπου 2700K το πρωί, σε περίπου 6500K το μεσημέρι και στη συνέχεια μειώνεται ξανά στους 2700K το βράδυ, καθώς η μείωση του μπλε φάσματος του φωτός προετοιμάζει το ανθρώπινο σώμα για τη νύχτα που έρχεται.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content