Siemens: Τίμησε 15 γυναίκες και άνδρες ως εφευρέτες της χρονιάς 

Date:

Share post:

Τα τελευταία έτη η Siemens συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που υποβάλλουν τον υψηλότερο αριθμό αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που προκύπτουν θέτουν τις βάσεις για τη μελλοντική επιτυχία και ανάπτυξη της Siemens ως εταιρεία τεχνολογίας. Για το 2021, η Siemens αναγνώρισε για μια ακόμα φορά ευρηματικούς ερευνητές ως Εφευρέτες της Χρονιάς. Οι 15 εφευρέτες που τιμήθηκαν προέρχονται από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία. Οι εφευρέσεις των βραβευθέντων καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων της Siemens και ενισχύουν την καινοτομία με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται η εταιρεία: ως τεχνολογία που εξυπηρετεί τους ανθρώπους και βελτιώνει την καθημερινότητά τους. Οι εφευρέσεις καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος – από τρένα που κινούνται με υδρογόνο και έξυπνες λύσεις για τη σταθεροποίηση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν υψηλό ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έως και θεραπεία καρκίνου που θα μπορεί να ληφθεί από περισσότερους ασθενείς. Λεπτομέρειες για όλες τις εφευρέσεις που βραβεύτηκαν και τους ανθρώπους πίσω από αυτές είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.siemens.com/inventors

«Οι καινοτομίες αποτελούν το θεμέλιο της επιτυχίας μας εδώ και σχεδόν 175 χρόνια. Είμαι περήφανος που κατέχουμε σταθερά κορυφαίες θέσεις στη διεθνή κατάταξη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ωστόσο, είμαι ακόμη πιο εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των εφευρέσεων της εταιρείας μας», δήλωσε ο Peter Körte, Chief Technology Officer της Siemens AG. «Χρησιμοποιούμε τις λύσεις που προκύπτουν για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Οι εφευρέτες της Siemens θέτουν τα θεμέλια για την πρόοδο που ακολουθεί και δημιουργούν βιώσιμη αξία για τους πελάτες μας και την κοινωνία. Αυτός είναι ακριβώς και ο σκοπός της Siemens ως εταιρεία».

Από το 1995, η Siemens απονέμει κάθε χρόνο τα βραβεία Inventors of the Year σε εργαζόμενους στην έρευνα και ανάπτυξη που ξεχώρισαν και των οποίων οι εφευρέσεις συμβάλλουν ουσιαστικά στην επιτυχία της εταιρείας. Από το 2016, τα βραβεία αυτά απονέμονται και σε ερευνητές εκτός της εταιρείας.

Η Siemens κατέθεσε περίπου 2.500 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως το οικονομικό έτος 2021. Συνολικά, η εταιρεία κατέχει περισσότερα από 43.400 επιχορηγούμενα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021, οι υπάλληλοι της Siemens ανέφεραν 4.483 εφευρέσεις ή περίπου 20 εφευρέσεις ανά εργάσιμη ημέρα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

SANITAS και ΑΒ Βασιλόπουλος: Κοινή εθελοντική δράση καθαρισμού

Oι εθελοντές καθάρισαν όλη την έκταση του πάρκου, απομακρύνοντας περίπου 6.900 λίτρα απορριμμάτων, εκ των οποίων τα 2.200 λίτρα οδηγήθηκαν προς την ανακύκλωση.

Η MYTILINEOS στους ESG Leaders του δείκτη MSCI

Η σημαντική αυτή επίδοση ήρθε μόλις ένα χρόνο μετά την είσοδο, για πρώτη φορά, της MYTILINEOS στον δείκτη MSCI.

Την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία βράβευσε το ΕΕΑ (video)

Η υγιής επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η εξωστρέφεια αναδείχθηκαν μέσα από το θεσμό των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου...

Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Συνεισφορά στην Πάρνηθα 

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας.
Skip to content