SingularityU Greece Summit 2020 – H αξία του “Unlearn”

Date:

Share post:

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το SingularityU Greece Summit 2020 που φέτος για πρώτη φορά συνδέθηκε με το κοινό του διαδικτυακά και προσπάθησε, με όχημα τη δυναμική αξία του “Unlearn”, να το κατευθύνει από την αβεβαιότητα της εποχής σε ένα συναρπαστικό αύριο.

Σε ένα περιβάλλον όπου ο αντίκτυπος του COVID-19 επηρεάζει με πρωτόγνωρο τρόπο την κοινωνία και τις επιχειρήσεις, επιταχύνοντας, παράλληλα, τις τεχνολογικές αλλαγές με εκθετικό ρυθμό, οι αξίες του “Unlearn”, του “Re-learn”, του “Re-create” και του “Re-imagine”  αποδεικνύονται ως οι επιταχυντές για την επόμενη ημέρα. 

Γύρω απ’ αυτές τις θεματικές κινήθηκαν οι συζητήσεις τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, όπου διεθνούς κύρους ομιλητές όπως οι Γρηγόρης Ζαριφόπουλος (Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Geoffrey R. Pyatt (πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα), Τάσος Σταυρόπουλος (Partner, General Manager, Microsoft), Joakim Reiter (Group External Affairs Director, Vodafone) και Ευτυχία Κασελάκη (Partner, People Advisory Services Leader, Digital Transformation, EY) μίλησαν για τη συνεργασία επιστήμης και τεχνολογίας στο μέλλον, το πώς οι εκθετικές τεχνολογίες διαμορφώνουν τη νέα πραγματικότητα, αλλά και την ηγετική θέση των γυναικών στον χώρο της τεχνολογίας.

Η Νίκη Συροπούλου, Country Director του SingularityU Greece, τόνισε: : «Φέτος, εξαιτίας των απρόσμενων συνθηκών χρησιμοποιήσαμε την τεχνολογία με ένα νέο και διαδραστικό τρόπο. Εκμεταλλευτήκαμε δημιουργικά την  τεράστια δυναμική των εκθετικών τεχνολογιών και τις εφαρμόσαμε στην νέα εποχή που είναι ήδη εδώ. Αποδείξαμε ότι από εμάς εξαρτάται να χρησιμοποιήσουμε ουσιαστικά και με συναρπαστικό τρόπο την τεχνολογία. Είμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Ευρώπη δείξαμε τον τρόπο για ένα ψηφιακό διαδραστικό συνέδριο «αλλιώς»».        

Κατά τη διάρκεια του διήμερου Summit, οι παρακάτω διακεκριμένοι ομιλητές ανέφεραν κατά τις ομιλίες τους τα εξής:

David Roberts τόνισε την ανάγκη για μια διαφορετική προσέγγιση στη μάθηση, καλώντας μας να σκεφτούμε από την αρχή το πώς θα έπρεπε να μοιάζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ώστε να ταιριάζει καλύτερα με τη σύγχρονη ζωή. «Χρειάζεστε μια προσαρμόσιμη στρατηγική, ώστε να είστε ευέλικτοι απέναντι σ’ έναν κόσμο που αλλάζει», ανέφερε.

Ο Amin Toufani υποστήριξε ότι οι κρίσεις τείνουν να επιταχύνουν τη διαδικασία του disruption και μίλησε μια μια σειρά από τάσεις που διαμορφώνονται χάρη στην εξέλιξη των εκθετικών τεχνολογιών. Στον απόηχο της πανδημίας, προέβλεψε, μεταξύ άλλων, ότι θα δούμε μια στροφή προς την απομακρυσμένη ζωή, που θα δίνει έμφαση στην υγεία και την ισορροπημένη διαβίωση, αλλά και στη συνειδητή εκμάθηση.

Ο Ola Ahlvarsson μίλησε για το μοντέλο δημιουργίας καινοτόμων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων του Epicenter, τονίζοντας ότι το πιο πρόσφορο «έδαφος» για καινοτομία είναι η γνώση και η συνεργασία. Υπογράμμισε το ρόλο που μπορούν να παίξουν κράτη και οργανισμοί στη δημιουργία ομάδων, βάζοντας τους σπόρους της συνεργατικότητας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content