Connect with us

Άτομα με ειδικές ανάγκες

ΣΚΕΠ: 7.237 μαθητές στο Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο»

Συνολικά 7.237 μαθητές από 79 σχολεία, συμμετείχαν τους τελευταίους 3 μήνες, στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.

Ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένα άτομο με αναπηρία δεν είναι τόσο η διαφορετικότητα αυτή καθ’ εαυτή, όσο η αρνητική στάση της κοινωνίας απέναντι του. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο σχολικό πλαίσιο, σε διδακτική ώρα και τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης, από εμψυχωτές/ομιλητές με αναπηρία, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα επιδιώκει να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας.

Η γενικότερη έλλειψη προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης στην χώρα μας, έχει ως αποτέλεσμα την πρωτοφανή συμμετοχή των σχολείων γενικής εκπαίδευσης, ειδικών σχολείων & κοινωνικών φορέων στις δράσεις μας.

Ο Σ.Κ.Ε.Π. έχει εντάξει στο δυναμικό του 3 νέους εμψυχωτές με αναπηρία, με στόχο να καλύψουμε την μεγάλη ζήτηση για συμμετοχή των σχολείων στο πρόγραμμα.

Ο Παναγιώτης, ο Βαγγέλης, ο Δημήτρης και ο Κωνσταντίνος επισκέπτονται καθημερινά τα σχολεία και ενημερώνουν τους μαθητές για την καθημερινότητα ενός νέου με αναπηρία. Μοιράζονται την δική τους ιστορία, πως βρήκαν λύσεις στα δικά τους εμπόδια & τρόπους για να νικήσουν τις αντιξοότητες.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εστιάζει στην:

Εξοικείωση των μαθητών με την εικόνα της αναπηρίας

Κατανόηση των καθημερινών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία αλλά και στην συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων τους

Διευκόλυνση της επικοινωνίας των μαθητών γενικής εκπαίδευσης με νέους με αναπηρία

Ενεργοποίηση «αντανακλαστικών» κοινωνικής συλλογικότητας, αλληλεγγύης & ευθύνης για την δημιουργία μελλοντικών συνειδητοποιημένων πολιτών

Στόχοι του Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Η άρση των προκαταλήψεων & του αποκλεισμού των νέων με αναπηρία μέσω της αφύπνισης και αλλαγής στάσης του γενικού πληθυσμού

Η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινότητα, με σκοπό την κοινωνική τους ένταξη

Σημειώνεται ότι μέρος του Εκπαιδευτικού μας Προγράμματος «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» πραγματοποιείται με δωρεά από το ΙΣΝ – Stavros Niarchos Foundation.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

“Ο αδερφός μου”

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Κάλεσμα από Mastercard και «Άλμα Ζωής»

H Mastercard, στηρίζει και φέτος το 10ο Ετήσιο Αγώνα Greece Race for the Cure® 2018, έναν αγώνα που πλέον αποτελεί ορόσημο για την πόλη της Αθήνας.

Το δρομικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με αφετηρία το Ζάππειο.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Mastercard  στηρίζει  τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ο όποιος διοργανώνει ένα θεσμό ανεκτίμητης αξίας, με  στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του ελληνικού κοινού σχετικά με  τον καρκίνο του μαστού.

Η Mastercard, ως Μεγάλος Χορηγός ενισχύει επιπλέον το έργο του «Άλμα Ζωής», δίνοντας ένα ακόμα κίνητρο σε όσους θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη μοναδική διαδρομή ζωής. Συγκεκριμένα, για κάθε εγγραφή στον αγώνα με οποιαδήποτε κάρτα Mastercard® (χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη), η Mastercard θα προσφέρει 2 ευρώ επιπλέον για τη στήριξη της λειτουργίας και των δραστηριοτήτων του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Παράλληλα, φίλοι και συνεργάτες της Mastercard θα απαρτίζουν την ομάδα στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε και να τρέξετε και εσείς, επιλέγοντας την “ομαδική εγγραφή” κατά τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων αλλά και συμβολικό περίπατο 2 χιλιομέτρων. Στο πλαίσιο του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα εκδηλώσεις που θα αφορούν την ενημέρωση και την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, μουσικά δρώμενα, αλλά και εκπλήξεις για όσους βρεθούν στο χώρο.

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά να είμαστε και φέτος δίπλα σε μια τόση σημαντική διοργάνωση, ενθαρρύνοντας όλους τους κατόχους καρτών Mastercard να στηρίξουν έναν αγώνα ανεκτίμητης αξίας. Στο επετειακό 10ο Greece Race for the Cure®, σας περιμένουμε όλους για να χαράξουμε το δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

Η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», δήλωσε επίσης: «Φέτος γιορτάζουμε την επέτειο των 10 χρόνων Greece Race for the Cure® και όλοι μαζί ΧΑΡΑ-ΖΟΥΜΕ δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Η λέξη «χαράζουμε» θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει 2 «συνθετικά»: τη λέξη «χαρά» και τη λέξη «ζούμε», έννοιες που αποτυπώνουν απόλυτα την ατμόσφαιρα της διοργάνωσης. Η Mastercard για 3η συνεχή χρονιά είναι μαζί μας, Μέγας Χορηγός του Greece Race for the Cure® και χαράζει τον δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού ως πολύτιμος συνοδοιπόρος μας. Σας περιμένουμε όλους στο 10ο, επετειακό Greece Race for the Cure®!».

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Σ.Κ.Ε.Π.: Τιμητική διάκριση στον Olivier Dovergne στη Γαλλική Πρεσβεία

Με ευκαιρία την απονομή τιμητικής διάκρισης του Σ.Κ.Ε.Π. στον κ. Olivier Dovergne, Υπεύθυνο Καινοτομίας της Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Γάλλος Πρέσβης κ. Christophe Chantepy προσκάλεσε στην Γαλλική Πρεσβεία τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου, προκειμένου να παραστούν στη τελετή απονομής.

Στην ομιλία της, κατά την εκδήλωση, την Τρίτη 19 Ιουνίου,  η Πρόεδρος του Σωματείου κα Αθηνά Κρητικού τόνισε ότι «ο Σ.Κ.Ε.Π. αποφάσισε να τιμήσει τον κ. Dovergne για την αμέριστη υποστήριξη και συμβολή του στην ανάπτυξη προγραμμάτων δράσης, με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας και την κοινωνική ένταξη των ευάλωτων ομάδων που ζουν στην Ελλάδα».

Στην τελετή απονομής παρευρέθησαν μεταξύ άλλων: ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Γεννηματάς, η πρέσβης κα Κατερίνα Κόικα, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Αλέξανδρος Γεννηματάς, η διευθύνουσα σύμβουλος της Magnet Advertising κα Έφη Καρακίτσου, η καθηγήτρια ψυχολογίας του ΕΚΠΑ κα Φρόσω Μόττη-Στεφανίδη, εκ μέρους του Ιδρύματος Μποδοσάκη ο κ. Σωτήρης Λαγανόπουλος, η διευθύντρια της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά» κα Brigitte Renn, η δημοσιογράφος κα Πηνελόπη Γαβρά, η γκαλερίστα κα Μαρία Αλμπάνη, η διευθύντρια επικοινωνίας του Σ.Κ.Ε.Π. κα Ιλεάνα Βασδέκη, οι κυρίες Χαρίκλεια Κρητικού, Ελένη Κωνσταντινίδη, Λένα Πατεράκη, Βασιλική Λάμπρου, Νίκη Ρηγάκου, Σάντρα Τσιλίκα, Μάρα και Μισελίνα Λεμησίου, Κλέα Ηλιοπούλου, Λήδα Αντωνάτου, Sabeline Rabbat, Βάσια Μηστριώτη, Χριστίνα Ζουπάνου – Κρητικού και άλλοι φίλοι του Σ.Κ.Ε.Π.

Την τιμητική πλακέτα φιλοτέχνησε και προσέφερε στον Σ.Κ.Ε.Π., ο οίκος Ζolotas.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ