Connect with us

10# Λιγότερες Ανισότητες

SolidarityNow: Νομική υποστήριξη σε 3.801 άτομα μέσω των Κέντρων Αλληλεγγύης

Νομική υποστήριξη σε 3.801 άτομα μέσω των Κέντρων Αλληλεγγύης που διαθέτει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσέφερε το SolidarityNow, που προασπίζεται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγνων όπως η πρόσβαση στη δικαιοσύνη, η ισότητα όλων μπροστά στο νόμο, η εξάσκηση του δικαιώματος της νομικής εκπροσώπησης και το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.

Το 2017, 1 στους 10 από τους συνολικά 3.801 ανθρώπους που κατέφυγαν στα Κέντρα Αλληλεγγύης του SolidarityNow και ζήτησαν νομική υποστήριξη είχε υπόθεση που απαιτούσε τη δικαστική εκπροσώπηση.

Μόνο στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του 2017, η νομική υπηρεσία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας κατάφερε τη θετική έκβαση σε: 130 από τις 236 υποθέσεις οικογενειακής επανένωσης και 55 από τις 112 υποθέσεις δικαστικής εκπροσώπησης.

Για την οργάνωση η Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη είναι ένα από τα βασικά και αυτονόητα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων.

Οι ομάδες των έμπειρων δικηγόρων στα Κέντρα Αλληλεγγύης της οργάνωσης προσφέρουν νομική υποστήριξη σε όποιον την αιτηθεί μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών: έκδοση νομικών εγγράφων, εκπροσώπηση σε υπηρεσίες (ειδικά για αιτούντες άσυλο), δικαστική εκπροσώπηση.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

151 δρομείς της KPMG έτρεξαν για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Με συγκινητικό αριθμό ανταπόκρισης,151 δρομείς της KPMG έλαβαν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Για 8η συνεχή χρονιά μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στους αγώνες δρόμου παιδιών, 5 και 10 χλμ., καθώς και στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου, στην οποία ξεχώρισε ο χρόνος του Δημήτρη Ξυδάκη, Senior Manager της KPMG, καθώς ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 42 χλμ. σε 3 ώρες και 29 λεπτά.

Εκτός όμως από τη χαρά της συμμετοχής στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς η KPMG είχε την ευκαιρία να στηρίξει το σημαντικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ, η οποία καθημερινά αγωνίζεται να προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά με αναπηρία. Κοινό σημείο συνάντησης για όλους στον τερματισμό, ήταν η κερκίδα της ΕΛΕΠΑΠ στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Εκεί οι άνθρωποι της KPMG μαζί με εθελοντές της ΕΛΕΠΑΠ έδιναν ρυθμό στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της προσφοράς και ενθάρρυναν με τη θετική τους διάθεση αθλητές, μερικοί από τους οποίους αξίζουν καθημερινό χειροκρότημα στους αγώνες της ζωής.

Η Σιάνα Κυριάκου, Γενική Διευθύντρια και COO της KPMG δηλώνει σχετικά «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι άνθρωποί μας συμμετέχουν στο μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, κάνοντας πράξη την αρχή της KPMG να λειτουργούμε με ομαδικό πνεύμα και στηρίζοντας ταυτόχρονα έναν καλό σκοπό, αυτόν του μακροχρόνιου έργου της ΕΛΕΠΑΠ».

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Γεφυρώστε… τη ζωή για 49 παιδιά με ειδικές ικανότητες

Η Γέφυρα Ζωής είναι ένας απογευματινός εθελοντικός πολυχώρος δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία, που ιδρύθηκε το 2012 από Γονείς Παιδιών με Αναπηρία και υποδέχεται  κάθε απόγευμα 49 παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Όραμα και στόχος όλων των ανθρώπων που προσφέρουν εθελοντική προσφορά στην “Γέφυρα Ζωής” είναι η μεταστέγαση της σε ιδιόκτητο χώρο. Για να πραγματοποιηθεί το όνειρό των εθελοντών και των παιδιών χρειάζεται ωστόσο η βοήθεια ιδιωτών, που συνεισφέρουν στις καθημερινές δραστηριότητες του πολυχώρου.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι στη Γέφυρα Ζωής, που βοηθούν εθελοντικά “Θέλουμε τα παιδιά μας να συνεχίσουν τις εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και απογευματινές τους δραστηριότητες, κάνοντάς τες ευχάριστες, δημιουργικές, φωτεινές, ελπιδοφόρες. Έχουμε την αγωνία να εξασφαλίσουμε πόρους που θα μας επιτρέψουν να δώσουμε στα παιδιά μας την καλλιέργεια και την ασφάλεια που χρειάζονται. Το κάθε παιδί είναι για εμάς μοναδικό. Η καθημερινότητα στην Γέφυρα Ζωής είναι γεμάτη από συναισθήματα και εικόνες, από χαμόγελα, τραγούδια, ζωγραφιές, αλλά και αγωνία και άγχος για την επίτευξη του στόχου που όλοι μαζί, εθελοντές και γονείς, θέτουν για κάθε παιδί ξεχωριστά. Όλα τα παιδιά που έρχονται στην Γέφυρα Ζωής, είναι και δικά μας παιδιά και η παραμικρή πρόοδος που σημειώνουν είναι για μας το μεγαλύτερο δώρο! Το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών μας, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή, η πιο δυνατή ικανοποίηση”.

Ο πολυχώρος καλύπτει τον Ν. Αττικής , όπου δεν υπάρχουν Απογευματινά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠΜΕΑ) για παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού. Η «Γέφυρα Ζωής» έχει επίσης επιλεγεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την πραγματοποίηση του προγράμματος «Μουσική στην Κοινότητα», το οποίο υλοποιούν φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών, επιπροσθέτως έχουμε επιλεγεί και από το Αγγλικό Μουσικό Πανεπιστήμιο Huddersfield σαν φορέας πρακτικής άσκησης.

Τι παρέχει ο πολυχώρος

Ο Πολυχώρος μας παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε παιδιά, εφήβους και νέους από τους όμορους δήμους και όχι μόνο. Λειτουργεί για τους ωφελούμενους από Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00- 21:00 με πλήθος δια δραστικών εθελοντικών δράσεων από τους 57 εθελοντές, που έχοντας στην πλειονότητά τους ολοκληρώσει ειδικές σπουδές, υλοποιούν προγράμματα της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικοποιήσεις .

Η Γέφυρα Ζώης μεριμνά για την παροχή στήριξης όχι μόνο στα άτομα με αναπηρία αλλά και στις οικογένειες αυτών, τόσο με τη μορφή συμβουλευτικής στήριξης όσο και με τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον χαράς και αγάπης χωρίς διακρίσεις και ανισότητες».

«Σας αγαπώ τόσο πολύ. Είστε ο καλύτερος φίλος που έχω». Πώς να μη χαραχθεί στο μυαλό ενός ανθρώπου η φράση αυτή από τα χείλη ενός παιδιού με αναπηρία που βρίσκει μέσα από τη δράση των εθελοντών χαρά και ελπίδα. Οι εθελοντές δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους, προσφέροντας τη γνώση τους, μέσω της διεπιστημονικής τους εργασίας και λαμβάνουν ως ανταμοιβή την αυθόρμητη και ανιδιοτελή αγάπη από τα παιδιά μας που είναι διαφορετικά από το «συνηθισμένο», παραβλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στον εθελοντικό πολυχώρο μας, εφαρμόζοντας ένα οργανωμένο πρόγραμμα με τη βοήθεια μιας άριστα καταρτισμένης & διαρκώς αυξανόμενης ομάδας εθελοντών, η οποία παρέχει εθελοντική στήριξη και απαρτίζεται από ομάδες ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και κοινωνιολόγων, καθώς και μαθήματα μουσικοθεραπείας, Φωνητικής, Λογοθεραπείας, Χοροκίνησης, Γυμναστικής, Εργοθεραπείας, Δημιουργικής Απασχόλησης και δια Δραστικών Παιχνιδιών, Δημιουργικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ζumba, Yoga, Θεατρικό Παιχνίδι, Εκμάθηση Χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Αυτοάμυνα Α.μεΑ, είναι μόνο μερικές από τις καθημερινές δραστηριότητες στη «Γέφυρα Ζωής».

Παράλληλα υλοποιούνται και πρωτότυπα προγράμματα, όπως το μάθημα Αυτόνομης Διαβίωσης Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής όπου τα παιδιά και οι νέοι του συλλόγου παρασκευάζουν τις δικές τους αλμυρές & γλυκές δημιουργίες, ακόμη το μάθημα «Μαθαίνω την πόλη μου και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» όπου με την βοήθεια εθελοντών έφηβοι με νοητική υστέρηση πηγαίνουν θέατρο ή σινεμά χρησιμοποιώντας μετρό, λεωφορεία, μαθαίνουν τη χρήση του εισιτηρίου, αλλά και τη σωστή συμπεριφορά στα Μ.Μ.Μ, επίσης το μάθημα «Γνωρίζοντας το ευρώ» εξοικειώνει μέσω εικονικών και όχι μόνο συναλλαγών τους νέους με τη χρήση του ευρώ. Τέλος, είμαστε ο μοναδικός εθελοντικός φορέας για παιδία & νέους με αναπηρία που έχει δημιουργήσει ομάδα Zumba Gold καθώς και Yoga Therapy.

Περισσότερες πληροφορίες gefirazois.gr

 

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Η Nova γεμίζει με χρώμα και χαμόγελα το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στο Μάτι!

Σε μία περιοχή της χώρας μας, όπου τα βιώματα των περισσότερων παιδιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιούλιου είναι ακόμα πολύ νωπά, υπάρχει έδαφος για δράσεις από καρδιάς. Αυτές ακριβώς πραγματοποίησε η Nova.

dav

Με τη συμμετοχή και την προσφορά εθελοντικής εργασίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, η Nova ανέλαβε την πρωτοβουλία της ανανέωσης του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας στο Μάτι, ενώ παράλληλα φρόντισε να προσφέρει στα παιδιά μία ευχάριστη εμπειρία ψυχαγωγίας.


Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο Μαραθώνα, o oποίος πρότεινε το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο ως δημόσιο κτίριο στο οποίο υπάρχει ανάγκη παρεμβάσεων. Στο σχολείο φοιτούν περί τα 300 παιδιά, πολλά από τα οποία προέρχονται από τις περιοχές Μάτι και Νέος Βουτζάς, που επλήγησαν το φετινό καλοκαίρι. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας ανταποκρίθηκαν με όλη τους την καρδιά σε αυτό το κάλεσμα προσφοράς, βάφοντας ολόκληρη την εξωτερική περίφραξη του σχολείου.

dav

Γεμίζοντας τον χώρο με χρώμα και ζωντάνια, στόχος της Nova και των εργαζομένων της ήταν να ομορφύνουν το περιβάλλον που φιλοξενεί τα παιδιά στα διαλείμματα και στις εξωτερικές δραστηριότητές τους, ώστε να αισθάνονται ευχάριστα στην καθημερινότητά τους. Επίσης, η Nova διοργάνωσε και ειδική προβολή παιδικής ταινίας για όλες τις τάξεις του σχολείου. Τα παιδιά απόλαυσαν την κινηματογραφική εμπειρία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ενώ μετά το τέλος της προβολής, τα περίμενε ως δώρο και από ένα όμορφο λουλούδι σε γλαστράκι.

sdr

Η κ. Εύχαρις Περπινιά, Human Resources Director της Forthnet ανέφερε: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα από τις δράσεις που υλοποιήσαμε ως εταιρία και ως εργαζόμενοι, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας, βοηθήσαμε να παραμείνει λαμπερό το χαμόγελο στα πρόσωπα και η αισιοδοξία στην ψυχή των παιδιών. Η προσφορά μας προς τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που βίωσαν και βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου δεν ήταν υποχρέωση, αλλά μία αυτονόητη πράξη ενός κοινωνικά υπεύθυνου οργανισμού και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την ανταπόκριση από τους εργαζόμενους και την ουσιαστική εθελοντική τους προσφορά». Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Συνοχής, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Μαραθώνα, κ. Αργύριος Λάσκος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Nova, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, του προγραμματισμού των δράσεων αλληλεγγύης και του κώδικα ηθικής που την διέπουν ως οργανισμό, έσπευσε άμεσα να συνδράμει στην προσπάθεια ενίσχυσης των πληγεισών περιοχών του δήμου μας από τις φωτιές της 23ης Ιουλίου 2018.

Η ευγενική της χορηγία στην αναμόρφωση του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας μέσω του ελαιοχρωματισμού του περιβάλλοντος χώρου, είναι μία κίνηση που συμβάλλει στη διασφάλιση υγιεινού σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές και συνάμα αποτελεί δράση ισχυρού συμβολισμού επανεκκίνησης για την ψυχολογία τους. Η παιδεία, ο πολιτισμός και το ευχάριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον αποτελούν σημαντικά εφόδια στην προσπάθεια ψυχολογικής ανάτασης και επαναφοράς της κανονικότητας στις ζωές των παιδιών μας και δια τούτο οφείλω πάλι να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευγενική πρωτοβουλία σας».

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ