SolidarityNow: Ομάδα προσφύγων στον Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Date:

Share post:

Το SolidarityNow, μετά τη συμμετοχή του στον περσινό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, με την 1η ομάδα προσφύγων στην ιστορία του θεσμού, αυτή τη χρονιά περισσότεροι από 20 πρόσφυγες και μετανάστες -ωφελούμενοι των προγραμμάτων στέγασης και φιλοξενίας της οργάνωσης και του Blue Refugee Center (BRC), μαζί με τους εργαζόμενους του SolidarityNow θα τρέξουν στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Το SolidarityNow Refugee Team αποτελείται από 13 Σύριους, 8 Αφγανούς, 1 Λιβανέζο και 6 εργαζόμενους του SolidarityNow (3 Έλληνες, 1 Σύριο και 1 Αφγανό). Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της πολυπολιτισμικής ομάδας είναι ότι οι περισσότεροι δρομείς είναι έφηβοι και γυναίκες (22 γυναίκες, 6 άνδρες). Αξίζει να σημειωθεί, ότι τρεις γυναίκες είναι μητέρες από τη Συρία, οι οποίες θα τρέξουν μαζί με τα παιδιά τους.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες φιλοξενούνται προσωρινά στις δομές στέγασης του SolidarityNow στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, είναι αιτούντες άσυλο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μετεγκατασταθούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή ή θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, ο 6ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης θα στείλει ένα ακόμα μήνυμα μέσω του SolidarityNow Refugee Team: το μήνυμα της συνύπαρξης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συμμετοχής και της ισότητας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.