Σωματείο ΕΛΙΖΑ | Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού (ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ)

Date:

Share post:

Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2008 για να προσφέρει προστασία σε παιδιά που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση, και είναι η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία.

Βασική αρχή του ΕΛΙΖΑ είναι «ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ» και η αποστολή του είναι να προάγει τα δικαιώματα και να αλλάξει τη ζωή των παιδιών μέσα από καινοτόμα προγράμματα βασισμένα σε διεθνή πρότυπα και σε σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα.

Το 2009 σε συνεργασία με τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» ίδρυσε τον πρώτο Ξενώνα Θεραπείας και Αποκατάστασης για κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Ελλάδα, το οποίο από την 1η Μαρτίου 2016, βρίσκεται στην αποκλειστική ευθύνη των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Το ΒΗΜΑ, ένα κοινοτικό πρόγραμμα που λειτουργεί σε συνεργασία με την οργάνωση «ένα παιδί, ένας κόσμος», προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη σε γονείς με μικρά παιδιά, με απώτερο σκοπό την πρόληψη της παραμέλησης ή κακοποίησης, που συχνά είναι επακόλουθα των διαταραγμένων οικογενειακών σχέσεων, της αρρώστιας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανεργίας, της φτώχειας ή των διακρίσεων.

Στον τομέα εκπαίδευσης επαγγελματιών, όπως είναι οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας το ΕΛΙΖΑ σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδεύσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια με στόχο την καλλιέργεια ενός σταθερού κύκλου προστασίας γύρω από κάθε παιδί που κινδυνεύει.

Εξίσου σημαντική είναι η ενημέρωση και η στήριξη των νέων γονέων μέσα από εξειδικευμένους οδηγούς και φυλλάδια καθώς και η εκπαίδευση των μικρών παιδιών ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Το ΕΛΙΖΑ δεν λαμβάνει καμία ενίσχυση από κρατική πηγή και στηρίζεται στη γενναιοδωρία της  ιδιωτικής χρηματοδότησης.

Ερμού & Χριστοπούλου 2, Αθήνα 105 63
Τηλ: 210 3231704
Fax: 210 3254144
E-mail:info@eliza.org.gr

Website: www.eliza.org.gr 

Facebook:www.facebook.com/ngoELIZA

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content