Special Olympics Hellas στην Κρήτη για τους αγώνες Καγιάκ

Date:

Share post:

Special Olympics Hellas επέστρεψαν, για μια ακόμη φορά στο όμορφο νησί της Κρήτης, στη Λίμνη Κουρνά όπου, από 28 έως 30 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποίησαν τους Πανελλήνιους Αγώνες Καγιάκ Special Olympics 2022. Συνεργάστηκαν ο Δήμος Αποκορώνου, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στην γιορτή αυτή του αθλητισμού, της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης, 35 αθλητές και αθλήτριες καγιάκ των Special Olympics από την Αθήνα, την Καστοριά, τη Χαλκίδα και τα Χανιά, μαζί με 13 αθλητές χωρίς νοητική αναπηρία, με την καθοδήγηση των προπονητών, των συνοδών τους και εθελοντών από την Κρήτη, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στα αγωνίσματα ανδρών – γυναικών 200m., μονά, διπλά και Unified (μεικτά με τη συμμετοχή ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία).

Στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων στις 29 Οκτωβρίου, απέστειλε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ Γιάννης Κούρτης, και ο Νίκος Κουριδάκης, Μέλος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων εκ μέρους του Προέδρου Μύρωνα Καλογεράκη. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρέλαση των αποστολών, όπου οι αθλητές καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, και τον Όρκο του Αθλητή των Special Olympics. 

Στο πλευρό των Special Olympics Hellas στάθηκαν και σε αυτούς τους Πανελλήνιους Αγώνες οι Χορηγοί και Διαχρονικοί Υποστηρικτές, Pilot Beach Resort & Spa HotelκαιANEK Lines, οι οποίοι επέδειξαν για μία ακόμα φορά την κοινωνική τους ευαισθησία και την έμπρακτη υποστήριξή τους στο έργο των Special Olympics, εξασφαλίζοντας εντελώς δωρεάν τη διαμονή και τη διατροφή των αποστολών καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων και τη μετακίνησή τους.

Πολύτιμη ήταν και η αρωγή των Ναυαγοσωστών της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ν.Ο. Χανίων, οι οποίοι μερίμνησαν για την ασφάλεια των αθλητών κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε σχετικά:

«Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Καγιάκ Special Olympics 2022 αποτελούν μία ακόμα ευκαιρία για τους αθλητές μας με νοητική αναπηρία από όλη την Ελλάδα να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες ζωής και να αισθανθούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας, μίας κοινωνίας που αποδέχεται και ενισχύει την προσπάθειά τους και αναγνωρίζει την αξία τους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε ξανά στην όμορφη Κρήτη για να ζήσουμε, μαζί με τους υπέροχους ανθρώπους της, αυτή την εμπειρία για να γιορτάσουμε και να χειροκροτήσουμε τον αθλητισμό και την αλληλεγγύη! Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους προαναφερθέντες που συνέβαλαν στην επιτυχία των Αγώνων μας, έτσι ώστε να εντάξουμε τα άτομα με νοητική αναπηρία στην κοινωνία, μέσα από τον αθλητισμό, σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας!»

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ευχαρίστησε τα Special Olympics Hellas, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές και εξέφρασε την συγκίνησή του, διότι με τους Αγώνες αυτούς δίνεται στον Δήμο η δυνατότητα να στηρίξει έμπρακτα τα άτομα με νοητική αναπηρία. Τέλος, εξέφρασε την ευχή να επεκταθούν περαιτέρω στον Αποκόρωνα τα αθλητικά προγράμματα των Special Olympics.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, συνεχάρη όλους τους διοργανωτές καθώς και τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες και ευχήθηκε να ξαναβρεθούμε όλοι υγιείς και του χρόνου σε αυτό τον όμορφο τόπο, όπως η λίμνη Κουρνά.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ACS: Ετήσια πιστοποίηση βιωσιμότητας με χάλκινο μετάλλιο EcoVadis 

Η Ecovadis βαθμολογεί την απόδοση αξιολογώντας τις πολιτικές, τις ενέργειες και τα αποτελέσματα μιας εταιρείας, καθώς και στοιχεία από τρίτους επαγγελματίες και εξωτερικούς εμπλεκόμενους.

ΕΥΡΗΚΑ: Δωρεές αξίας 150.000 ευρώ μέσα στο 2022

Η εκστρατεία του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ και της ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ ξεκίνησε στις αρχές του 2022, με την προσφορά αντιβακτηριδιακών-απολυμαντικών προϊόντων αξίας 50.000 ευρώ στους πολίτες της Ουκρανίας.

EEΣ: Είδη πρώτης ανάγκης σε νοικοκυριά του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Η δράση αναπτύχθηκε από κλιμάκια του ΕΕΣ στελεχωμένα από κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντικό δυναμικό του Οργανισμού.

Greek – Ukrainian Startups Gateway

Στόχος του προγράμματος Greek-Ukrainian StartUp Gateway είναι να προσφέρει προσωρινή μετεγκατάσταση σε ουκρανικές start-ups και στους εργαζόμενούς τους (όπως και στις οικογένειές τους).