Special Olympics Hellas: 2 χρόνια με δωρεά του ΙΣΝ

Date:

Share post:

k

Η πληθώρα των ανατροπών που επέφερε η υγειονομική κρίση, συνεχίζει να αναστατώνει κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής για πολλούς μήνες. Ωστόσο, για τα Special Olympics Hellas, οι αντικειμενικές δυσκολίες αποτέλεσαν ένα ισχυρό κίνητρο προκειμένου να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερα προγράμματα και τις υπηρεσίες τους προς όφελος των αθλητών με νοητική αναπηρία και των οικογένειών τους.

Καθώς, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από το 2019, αναπτύσσουμε δυναμικά τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, η πρόκληση συνίσταται στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγκατάσταση μιας νέας σειράς Τοπικών Προγραμμάτων μας σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, που αποβλέπουν να ενισχύσουν την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και την κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με νοητική αναπηρία στις τοπικές κοινωνίες.

Ο απολογισμός του Προγράμματος είναι παραπάνω από ικανοποιητικός, καθώς από το σύνολο των 21 Τοπικών Προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί να δημιουργηθούν σε 21 περιοχές της Ελλάδας, σε ορίζοντα τριετίας, έχουν ήδη ιδρυθεί και λειτουργούν 11, στις πόλεις: Άρτα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κάλυμνος, Καστοριά, Λευκάδα, Κως, Σκιάθος, Σπάρτη, Σύρος και Τρίκαλα.

Τα Special Olympics Hellas έχουν ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία στον αρχικό αριθμητικό στόχο ένταξης αθλητών, με συνολικά 160 άτομα με νοητική αναπηρία αυτών των περιοχών να συμμετέχουν και να προπονούνται συστηματικά στα αθλήματα: ιππασία, ιστιοπλοΐα, κανό – καγιάκ, μπάσκετ, μπόουλινγκ, bocce, πινγκ – πονγκ, ποδόσφαιρο, στίβο, τζούντο.

Παράλληλα με τα προπονητικά προγράμματα και τη συμμετοχή σε αθλητικά δρώμενα και αγώνες, στις 11 αυτές πόλεις παρέχουμε πολλαπλή στήριξη στους αθλητές και στο οικογενειακό τους περιβάλλον, καθώς αναπτύσσουμε ευκαιρίες συνύπαρξης και ένταξης, μέσα από τη δημιουργία πυρήνων υλοποίησης των υπολοίπων προγραμμάτων των Special Olympics Hellas (Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί”, Πρόγραμμα Οικογενειών, Υγειών αθλητών κλπ.)

Για να καταστεί εφικτή αυτή η επιτυχία, ακολουθώντας τη φιλοσοφία και τα πρωτόκολλα του διεθνούς Kινήματος των Special Olympics, και θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών μας, εφαρμόζουμε πιστά όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Το αποτέλεσμα είναι η αποτελεσματική προφύλαξη του 100% των συμμετεχόντων αθλητών μας από την πανδημία.

Η επέκταση των Special Olympics Hellas δεν σταματά, όμως, εδώ. Με όχημα το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, προετοιμάζεται πυρετωδώς η δημιουργία τοπικών προγραμμάτων Special Olympics σε 10 ακόμα πόλεις τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στα νησιά, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουμε και την δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων σε μονάδες κλειστής περίθαλψης ΑμεΑ, που θα συμβάλλουν στο έργο της αποϊδρυματοποίησης των ανθρώπων με νοητική αναπηρία.

 Η μέχρι στιγμής επιτυχία του Αναπτυξιακού Προγράμματος, αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα στην όλη προσπάθειά μας για την ενδυνάμωση, την εξέλιξη και την κινητοποίηση των αθλητών, διαμορφώνοντας όλες τις απαραίτητες συνθήκες που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή, τη συνύπαρξη και την ομαλή ένταξή τους.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε σχετικά: Συνεχίζουμε ακούραστοι το έργο μας με την ίδια πίστη και αφοσίωση, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα τη δημιουργία ποιοτικότερων συνθηκών ζωής για όλους τους συνανθρώπους μας με νοητική αναπηρία. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που πίστεψε σε εμάς και με τη στήριξή του, ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα και επικοινωνούμε το μήνυμα της ένταξης, της αλληλεγγύης και της συμμετοχής. Η πανδημία μπορεί να δημιούργησε εμπόδια στο έργο μας, όπως και σε όλο τον πλανήτη, αλλά το αντιμετωπίσαμε ως μία ακόμα δυσκολία που έπρεπε με αποφασιστικότητα, ευρηματικότητα και δημιουργικότητα να υπερκεράσουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Ευχαριστώ και όλη την ομάδα των Special Olympics Hellas που καθημερινά κάνουν πράξη το όραμά μας με αγάπη και ενσυναίσθηση.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.