SPRITE: Διάφανη ανακυκλώσιμη συσκευασία

Date:

Share post:

Η Sprite ανανεώνει την εμφάνιση της και κυκλοφορεί σε νέα διάφανη συσκευασία που ανακυκλώνεται πιο εύκολα. Το νέο Clear PET πλαστικό μπουκάλι αποτελεί πολλά περισσότερα από μία απλή αλλαγή στον σχεδιασμό της Sprite, καθώς διευκολύνει τη διαδικασία της ανακύκλωσης με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση, οι σύγχρονοι καταναλωτές ζητούν πρωτοβουλίες και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και η αλλαγή στο χρώμα του μπουκαλιού της Sprite βαδίζει προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Η νέα διάφανη συσκευασία, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά από αυτόν τον μήνα,  διατηρεί την ίδια αυθεντική και δροσιστική γεύση που συνθέτει τον δυναμικό χαρακτήρα της Sprite. 

Με βασικό στόχο τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της συσκευασίας, η νέα διάφανη συσκευασία, συνεχίζει να είναι 100% ανακυκλώσιμη και απλοποιεί τη διαδικασία επεξεργασίας και ανακύκλωσης.

Με οδηγό το όραμα της The Coca-Cola Company για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», η Sprite, μέσα από την αλλαγή της συσκευασίας της, αναλαμβάνει τον δικό της ρόλο στη προώθηση της κυκλικής οικονομίας και των ευρύτερων δεσμεύσεων της εταιρείας. H Coca-Cola στην Ελλάδα διαθέτει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξη εστιάζοντας στη:

– Σχεδίαση συσκευασιών από τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο πλαστικό έως το 2030

– Συλλογή και ανακύκλωση μιας πλαστικής φιάλης ή ενός αλουμινένιου κουτιού, για κάθε ένα που κυκλοφορεί στην αγορά έως το 2030

-Συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους μέσα από την κοινωνική πλατφόρμα Zero Waste Future 

–  Δέσμευση για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, ανέφερε σχετικά: «Για όλους μας στην Coca-Cola στην Ελλάδα, η ενεργή συνεισφορά στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αποτελεί προτεραιότητα. Το όραμα μας «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» αφορά όλα μας τα προϊόντα και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι που η Sprite, με το δυναμικό και αυθεντικό χαρακτήρα της, χαράσσει τη δική της βιώσιμη διαδρομή. Η εφαρμογή έξυπνων και αποδοτικών λύσεων, όπως είναι η αλλαγή στο χρώμα της συσκευασίας της Sprite, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.