START School of Code στην Οικία Λέλας Καραγιάννη

Date:

Share post:

Το START School of Code, δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης προγραμματισμού, επιστρέφει με έναν νέο κύκλο μαθημάτων σε νέες τεχνολογίες.

Έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης σε Front-End τεχνολογίες, το START School of Code προχωρά στην υλοποίηση του δεύτερου εκπαιδευτικού κύκλου, Back-End Development Bootcamp.

Ο κύκλος του Front-End Development Bootcamp που ολοκληρώθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου 2019, απευθυνόταν σε άνεργους νέους και νέες και περιλάμβανε περισσότερες από 120 διδακτικές ώρες, εργαστήρια, projects και mentoring sessions με στόχο οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και δεξιότητες ώστε να ξεκινήσουν τη καριέρα τους στον πιο περιζήτητο κλάδο της πληροφορικής.

Μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης γλωσσών προγραμματισμού για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων HTML, CSS και JavaScript, διάρκειας 3 μηνών, 18 νέοι και νέες διαθέτουν πλέον μια ισχυρή βάση κι ένα portfolio ώστε να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας. Έξι, μάλιστα, από αυτούς έχουν ήδη προσληφθεί σε εταιρείες και αρκετοί χρησιμοποίησαν τις γνώσεις αυτές για να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι.

Στον επόμενο κύκλο του START School of Code, που ξεκινά τώρα, θα δοθεί έμφαση σε Back-End τεχνολογίες εστιάζοντας σε γλώσσες προγραμματισμού μέσα από 120 ώρες διδασκαλίας και hands-on εκπαίδευσης. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Απρίλιο, οι απόφοιτοι θα έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις και τα επαγγελματικά εφόδια που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας. Όσοι θα ολοκληρώσουν και τους δύο κύκλους του προγράμματος, θα διαθέτουν πλέον τα εφόδια για να αναλάβουν θέσεις Full stack developers στην αγορά.

Το START School of Code ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδος και ελληνικού φιλανθρωπικού ιδρύματος, στην ιστορική Οικία Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο δράσεων του START Project, με στόχο να εκπαιδεύσει άνεργους νέους και νέες στις πιο απαιτητικές και περιζήτητες γλώσσες προγραμματισμού και στη συνέχεια να τους συνδέσει με την αγορά εργασίας. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Socialinnov, συμβάλλοντας στην πράξη τόσο στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, αλλά και στη μείωση της νεανικής ανεργίας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς από το 2017 που ξεκίνησε το START Project, ως πρωτοβουλία της Microsoft Ελλάδος, του Δήμου Αθηναίων και της Socialinnov στην Οικία Λέλας Καραγιάννη, έχει συμβάλει στην εκπαίδευση περισσότερων από 7.000 ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικιακής και κοινωνικής ομάδας μέσα από ένα πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων, υποστηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και βοηθώντας την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content