Connect with us

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Στη «μάχη» κατά του Covid-Boehringer, Bayer και Linde

«Μέτωπο» κατά της πανδημίας του Covid-19 συγκρότησαν εταιρείες–μέλη της Κλαδικής Ομάδας Υγείας, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Boehringer Ingelheim, Bayer και Linde Hellas, οι οποίες δρώντας υπεύθυνα όχι μόνο έναντι της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας, από τις πρώτες ημέρες της πανδημικής κρίσης, κινητοποιήθηκαν στα πεδία της ιατρικής και φαρμακευτικής επιστήμης, της έρευνας και ανάπτυξης, όπως και της τεχνολογίας.

Στόχο τους έχουν τη στήριξη της εθνικής αλλά και της παγκόσμιας προσπάθειας αντιμετώπισης των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών από τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19.

Boehringer Ingelheim

H φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim άρχισε ήδη από τον Ιανουάριο τις ενέργειές της, αναπτύσσοντας μια ομάδα 100 εξαιρετικά αφοσιωμένων επιστημόνων της εταιρείας από όλους τους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης (R&D), που συνεχίζουν να συμμετέχουν σε έργα για την ανακάλυψη πιθανών θεραπευτικών λύσεων για τον COVID-19.

Επίσης, η Boehringer Ingelheim συμμετέχει στην κοινοπραξία IMI CARE (Innovative Medicines Initiative), η οποία δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προσπάθεια ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τις εταιρείες βιοτεχνολογίας και άλλων τομέων του φαρμακευτικού κλάδου.

Επιπλέον, η Boehringer Ingelheim συνεργάζεται με το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα COVID-19 Therapeutics Accelerator, όπου παρέχει υποψήφια μόρια με βιολογικά ενεργή δράση.

Παράλληλα, υποστηρίζει τους ερευνητές παγκοσμίως μέσω της ανοικτής πλατφόρμας καινοτομίας opnMe.com, στην οποία προσφέρει χωρίς κόστος 6 αντιικές ενώσεις επί συνόλου 43 φαρμακολογικών εργαλείων υψηλής ποιότητας για έλεγχο ερευνητικών υποθέσεων.

Η Boehringer Ingelheim διέθεσε διεθνώς συνολικά 5,8 εκατομμύρια ευρώ υπό μορφή χρηματικών δωρεών και δωρεών σε είδος για παροχή επείγουσας βοήθειας σε προστατευτικό υγειονομικό υλικό. Η εταιρεία συνεργάζεται στην Ελλάδα μέσω του ΣΦΕΕ στην προσφορά προστατευτικού υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες του ΕΣΥ. Συνεργάστηκε επίσης με την ένωση ασθενών «Προμηθεύς» για την ανακούφιση των αστέγων μέσω παροχής εμφιαλωμένου νερού και τροφής, που κρίθηκε αναγκαία λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων σίτισης.

Έχοντας εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, το οποίο εξάγει σε 70 χώρες στον κόσμο, η Boehringer Ingelheim, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργεία του, ώστε να συνεχιστεί ο ομαλός εφοδιασμός των ασθενών με τα φάρμακά τους. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας στο εργοστάσιο συνέβαλαν με την αφοσίωση τους στο σκοπό αυτό.

Bayer

Η Bayer, πιστή στο όραμα της «Health for All, Hunger for None» για τη βελτίωση και διατήρηση της παγκόσμιας υγείας και διατροφής, προχώρησε με σειρά ενεργειών, ώστε να μπορέσει να διασφαλίσει τα δύο πολυτιμότερα αγαθά της ανθρωπότητας, κατά τη διάρκεια και στη συνέχεια της πρόσφατης κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ένωσε τις δυνάμεις της με την επιστημονική κοινότητα, με φορείς της υγειονομικής περίθαλψης, με κυβερνήσεις και με ερευνητικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας τους πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα πληροφοριών, ερευνών και ευρημάτων της, προκειμένου να βρεθούν και να αναπτυχθούν νέες αποτελεσματικές θεραπείες έναντι του Covid-19. Έτσι, η εταιρεία συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Θεραπευτικού Επιταχυντή Covid-19 του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και ταυτόχρονα συνεργάζεται στον Καναδά με το Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία του Πληθυσμού (PHRI) για την έναρξη κλινικών έρευνών στον εντοπισμό θεραπειών κατά του Covid-19. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Bayer θα επενδύσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για τις μελέτες και θα παράσχει τις απαιτούμενες δραστικές ουσίες για την εκπόνηση της έρευνας.

Επιπλέον, η Bayer σε συνεργασία με το Sidekick (ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης των χρόνιων νοσημάτων), προχώρησε στην παραμετροποίηση της πλατφόρμας, έτσι ώστε να είναι εφικτή η από απόσταση ιατρική παρακολούθηση των ασθενών με Covid-19.

Στη χώρα, η Bayer Ελλάς υποστήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη χορηγία 15.000 εξειδικευμένων ιατρικών προστατευτικών μέσων για τους εργαζόμενους στα κέντρα αναφοράς.

Παράλληλα, είναι η μόνη εταιρεία βιοεπιστημών, η οποία σε συνεργασία με το Πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου – EIT Health Hub for Greece, το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ACEIn του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και το Ίδρυμα Ωνάση, υποστηρίζει ενεργά τις εταιρείες που αναδείχθηκαν στον διαγωνισμό #GreeceVsVirus, μια σειρά πρωτοβουλιών ψηφιακής καινοτομίας ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη παραγωγή και επάρκεια των προϊόντων της, η Bayer εξασφάλισε την ομαλή τροφοδότηση των προϊόντων της στην αγορά όχι μόνο σε φάρμακα και ΜΗΣΥΦΑ, αλλά και σε γεωργικά προϊόντα.

Linde Hellas

Η Linde Hellas προχώρησε στην εφαρμογή όλων των απαιτούμενων μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία, λαμβάνοντας ως πρώτο μέτρο την άμεση ενημέρωση όλων των νοσοκομειακών επαγγελματιών υγείας σχετικά με τη σωστή χρήση των φιαλών και την απολύμανσή τους.

Επίσης, έβαλε ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ασθενών κατ’ οίκον νοσηλείας μέσω των εξειδικευμένων υπαλλήλων της εταιρείας και μερίμνησε για την άμεση εξυπηρέτηση των Νοσοκομείων, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των εργαζομένων της εταιρείας και των επαγγελματιών υγείας.

Το τμήμα SHEQ (Υγεία & Ασφάλεια Περιβάλλοντος, Ποιότητα) επιμελήθηκε την οργάνωση και την εφαρμογή όλων των κανόνων ασφαλείας στην εταιρεία, η οποία φρόντισε να λαμβάνει καθημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σε παγκόσμια κλίμακα.
Επιπλέον, έλαβε τη μέγιστη δυνατή μέριμνα για την ενημέρωση των φορέων υγείας για τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ασθένειας Covid-19 μέσω μεθοδολογικών και δραστικών ουσιών, βάσει χρήσης τους με περιορισμένα πρωτόκολλα και δημοσίευσης σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Τέλος, η ηγετική ομάδα της Linde Hellas φρόντισε για την ομαλή και ασφαλή διατήρηση της παραγωγής και διάθεσης των φαρμακευτικών αερίων, ειδικά του φαρμακευτικού οξυγόνου, για την αντιμετώπιση και θεραπεία των ασθενών, που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια του Covid-19.

Σημειώνεται ότι η Κλαδική Ομάδα Υγείας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου λειτουργεί από το 2015, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη συστηματική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου τα μέλη της να έχουν σφαιρική και ολοκληρωμένη πληροφόρηση πάνω σε επίκαιρα θέματα του κλάδου αλλά και για την ανάδειξη της υγείας ως επιχειρηματική ευκαιρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Γερμανία μέσα από τη δημιουργία συνεργασιών. Για την ενίσχυση του σκοπού αυτού προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις με εμπειρογνώμονες καθώς και εκπροσώπους του κλάδου.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Η Alpha Bank στηρίζει τις Μονάδες Υγείας στα νησιά

Σε συνέχεια της έμπρακτης στήριξής της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, η Alpha Bank προχωρά σε νέες δωρεές ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού εξοπλισμού στις Μονάδες Υγείας οκτώ ελληνικών νησιών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την Υγεία».

Ο πρώτος «σταθμός» του Προγράμματος για φέτος ήταν τα Κουφονήσια, όπου την Πέμπτη, 25 Ιουνίου, ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό παραδόθηκαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού. Τις αμέσως επόμενες ημέρες και έως το τέλος Ιουλίου, η Alpha Bank θα έχει πραγματοποιήσει σχετικές παραδόσεις σε Οινούσσες, Σπέτσες, Ρέθυμνο και Χανιά Κρήτης, Γαύδο, Σίκινο, Σκόπελο και Αγαθονήσι.

Kατά την παράδοση του εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίων, η Ελένη Στεργίου Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Marketing και Δημοσίων Σχέσεων της Alpha Bank και υπεύθυνη για το πρόγραμμα «Μαζί με στόχο την Υγεία» υπενθύμισε ότι η Alpha Bank στηρίζει με συνέπεια από το 2014 την υγεία και την ασφάλεια των νησιωτών μας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Μονάδων Υγείας των ελληνικών νησιών σε ιατρικό και υγειονομικό εξοπλισμό. “Συνεχίζουμε δυναμικά, σε επτά ακόμα σημεία του νησιωτικού χάρτη, ώστε εντός του φετινού καλοκαιριού το ‘Mαζί, με στόχο την Υγεία ́ να έχει βρεθεί στο πλευρό των κατοίκων 58 νησιωτικών περιοχών της χώρας μας”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του Προγράμματος έως σήμερα, έχουν παραδοθεί περίπου 234.000 ιατρικά μηχανήματα, συσκευές και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 52 νησιά, στηρίζοντας τις ανάγκες περισσότερων από 550.000 κατοίκων.

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

HOPEGenesis: Γίναμε 300

Γίναμε 300 👶🏻 #HOPEgenesis #NPO #WEAREHOPE #300babies 👶🏻ΙΙWe are 300 👶🏻 #HOPEgenesis #NPO #WEAREHOPE #300babies 👶🏻

Gepostet von HOPEgenesis am Mittwoch, 1. Juli 2020

Η HOPEgenesis είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Αποστολή της είναι να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού τους.

Μέχρι τώρα έχει στηρίξει περισσότερες από 300 μητέρες.

Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες- όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Kleemann: Παράδοση 21 κλινών ΜΕΘ στο Υπουργείο Υγείας

Συνολικά 21 σύγχρονες ηλεκτρικές κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πρόσφερε για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ο Όμιλος KLEEMAΝN.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Κουκούντζος, Διευθύνων Σύμβουλος, και ο Νίκος Κουκούντζος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της KLEEMANN επισκέφτηκαν το Υπουργείο Υγείας και συναντήθηκαν με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια για να τον ενημερώσουν σχετικά με την πραγματοποίηση της δωρεάς. 

Ο Υπουργός ευχαρίστησε για τη δωρεά, η οποία συνεισφέρει στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού συστήματος Υγείας. Οι νέες κλίνες θα τοποθετηθούν στις ΜΕΘ των δεκατριών βασικών και αναπληρωματικών νοσοκομείων αναφοράς, καθώς και σε νοσοκομεία των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς.

Πρόκειται για κλίνες Hillrom, οι οποίες μέσω της ασύρματης συνδεσιμότητάς τους παρέχουν την δυνατότητα να καταγράφονται με ασφάλεια και να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα των ασθενών που είναι κρίσιμα για την ασφαλή και αποτελεσματική νοσηλεία.

Ο Κωνσταντίνος Κουκούντζος δήλωσε σχετικά: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με στόχο να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην προσπάθεια της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης του COVID-19, προχωρήσαμε στη δωρεά 21 σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών ΜΕΘ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ελπίζουμε, ωστόσο ότι με την ορθή διαχείριση της κατάστασης από την πολιτεία, οι κλίνες αυτές να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν στην παρούσα συγκυρία και να μείνουν ως παρακαταθήκη για το εθνικό σύστημα υγείας».

Σημειώνεται ότι οι 21 κλίνες θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», ΠΓΝ «Αττικόν», ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο», ΠΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», ΠΓΝ Λάρισας, ΓΝ Λαμίας, ΠΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», ΠΓΝ Ιωαννίνων, ΠΓΝ Ηρακλείου, ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», ΓΝΘ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ – ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» (οργανική μονάδα έδρας Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ), ΓΝΘ «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», ΓΝΘ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» και στο ΓΝ Κιλκίς.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ