Στην Αθήνα το 28ο ετήσιο IT Business Challenge της P&G

Date:

Share post:

Η P&G, η εταιρεία πίσω από γνωστά προϊόντα όπως Αriel, Pampers, Oral B, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πληροφορικής και έχοντας στο επίκεντρο την εκπαίδευση της νέας γενιάς, διοργάνωσε στην Ελλάδα το 28ο ΙΤ Business Challenge (ITBC).

24 νέοι από πανεπιστήμια της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Τουρκίας και της Αιγύπτου, φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα και έζησαν μια μοναδική εμπειρία αντιμετωπίζοντας προκλήσεις σε IT case studies, με την καθοδήγηση και την εκπαιδευτική επιμέλεια 11 στελεχών της P&G Ευρώπης, με ειδικότητα στον τομέα της τεχνολογίας.

Από τους 1.400 φοιτητές που έκαναν αίτηση, οι 24 κορυφαίοι φοιτητές έφτασαν στο τελικό στάδιο: ένα πενθήμερο σεμινάριο με τα εξιδεικευμένα στελέχη της P&G στον τομέα της πληροφορικής. Εκεί, οι φιναλίστ ανταγωνίζονται μεταξύ των λαμπρότερων μυαλών, βρίσκοντας λύση σε πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις για προϊόντα όπως η Oral B.

Ανάμεσα στους τελικούς επιτυχόντες ήταν και δυο Έλληνες. Η Ιωάννα, φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για την εμπειρία της: «Έμαθα πώς να λειτουργώ μέσα σε μια ομάδα από διαφορετικές εθνικότητες, πώς να συνεργάζομαι και πώς να καταλήγουμε όλοι μαζί σε ένα συνολικό αποτέλεσμα. Το ITBC μας έδειξε πώς η πληροφορική συνδέει αρμονικά την επιχειρηματικότητα, την οικονομική θεωρία και την τεχνολογία και αυτό, εμάς τους φοιτητές ΙΤ, μας συναρπάζει».

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκπαίδευσης τα στελέχη της P&G βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στους φοιτητές, σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που στόχο είχε να ανοίξει νέους ορίζοντες για τους συμμετέχοντες, συμβάλλοντας στην προσωπική τους εξέλιξη αλλά και να τους μυήσει στις πρακτικές εφαρμογές που έχει η πληροφορική στις μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις συμβάλλοντας με επίκεντρο τον άνθρωπο, στην εξυπηρέτηση του εργαζομένου, του προμηθευτή, του πελάτη και του καταναλωτή.

Η Μαρία Βαρελά, Διευθύντρια Συστημάτων Πληροφορικής P&G Ελλάδος, επεσήμανε: «Μέσα από πρωτοβουλίες όπως το ITBC, όλοι εμείς στην P&G έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε δίπλα στους νέους, ηγέτες της γενιάς τους στον τομέα του ΙΤ, να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις σε πραγματικές προκλήσεις του κλάδου μας, αλλά ταυτόχρονα να μάθουμε κι εμείς τις ανησυχίες και τις προσδοκίες της γενιάς των millennials που ήδη ξεχωρίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο».

Το ITBC της Αθήνας και η δραστηριότητα όλων των ημερών αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ .

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content