Στο Forbes η έρευνα του Κέντρου Αειφορίας (CSE) για τη θετική επίδραση της ΕΚΕ στα οικονομικά αποτελέσματα

Date:

Share post:

Στο αμερικάνικο Forbes, ένα από τα διεθνώς πιο έγκυρα μέσα ενημέρωσης, δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας του Κέντρου Αειφορίας (CSE) που αναδεικνύει τις τάσεις στην Εταιρική Υπευθυνότητα στη Βόρεια Αμερική και στον Καναδά για το 2017.

Το δημοσίευμα αφορά συνέντευξη του Προέδρου του Κέντρου Αειφορίας (CSE), Νίκου Αυλώνα για την πρόσφατη έρευνα, η οποία πραγματοποιείται ετησίως από το Κέντρο Αειφορίας με σκοπό να αποτυπώνει τις νέες τάσεις και τελευταίες πρακτικές των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της καινοτόμου έρευνας για τις Fortune 500 εταιρείες είναι η θετική επίδραση της εταιρικής υπευθυνότητας στα συνολικά οικονομικά τους αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εταιρείες αναγνωρίζουν τη σημασία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής βιωσιμότητας, καθώς και της εκπόνησης Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας που περιλαμβάνει συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους. Ως αποτέλεσμα, βελτιώνεται σημαντικά η φήμη τους και αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών, των μετόχων και των πελατών.

Η αυξανόμενη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στην Εταιρική Υπευθυνότητα επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Αειφορίας στην Ελλάδα, που θα δημοσιοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018 και δείχνει αισθητή βελτίωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη χώρα μας, παρά την εκτεταμένη οικονομική κρίση, με αύξηση 36% στην έκδοση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας  από τις ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με το 2012.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε πρόσφατα events του CSE στη Ν.Υόρκη και στο Τορόντο. Επίσης το Κέντρο Αειφορίας (CSE) είναι επίσημος εκπαιδευτικός συνεργάτης του GRI στην Ελλάδα και οργανώνει μια σειρά από προγράμματα όπως το The New GRI Standards Certified Training on Sustainability Reporting στις 12-13 Φεβρουαρίου 2018 και το Certified Sustainability (CSR) Practitioner Program, Advanced Edition 2018 στις 26-26 Μαρτίου 2018.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.