Στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ για προληπτικό έλεγχο των δημοτικών υπαλλήλων

Date:

Share post:

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ήταν ο νέος προορισμός για τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, οι οποίες, αυτό το διάστημα, πραγματοποιούν εξετάσεις για την ανίχνευση κρουσμάτων κοροναϊού ανάμεσα στους δημοτικούς υπαλλήλους, κυρίως εκείνους που έρχονται σε άμεση επαφή με τον κόσμο.

Από το πρόχειρο εργαστήριο, που τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ έστησαν στο δημαρχείο, πέρασαν δεκάδες εργαζόμενοι του Δήμου, όπως οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας, οι γυμναστές και αρκετοί διοικητικοί που, όλη αυτή την περίοδο και για όσο χρειαστεί, εξυπηρετούν καθημερινά τους Ηρακλειώτες είτε με βοήθεια κατ΄ οίκον, είστε στις δημοτικές υπηρεσίες.

Ο σκοπός των τεστ διπλός: αφενός η ουσία, να εντοπιστούν δηλαδή έγκαιρα τα τυχόν κρούσματα και να προστατευτεί έτσι η υγεία του συνόλου περιορίζοντας την εξάπλωση, αφετέρου η δειγματοληψία για την διαρκή έρευνα που γίνεται γύρω από τη νέα νόσο προκειμένου να μπορέσει να νικηθεί.

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της περιπέτειας είμαστε σε άμεση συνεργασία με τους επιστημονικούς και τους κρατικούς φορείς προκειμένου, όλοι μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε γρήγορα και ανώδυνα, όσο το δυνατό, τον κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία. Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν και πανελλαδικά και τοπικά αφού το Ηράκλειο δεν εμφανίζεται στις πόλεις με αυξημένα κρούσματα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επιφυλακή για όσο χρειαστεί, για όσο θα συντρέχουν οι συνθήκες που επιβάλλουν να προφυλάξουμε τη Δημόσια Υγεία, την υγεία των συμπολιτών μας», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

 

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content