Connect with us

Τραπεζικός

Στον FTSE4GOOD Emerging Index η Eurobank

Στον διεθνή δείκτη FTSE4GOOD Emerging Index, που αξιολογεί την απόδοση εισηγμένων εταιρειών ως προς τις περιβαλλοντικές, τις κοινωνικές και τις σχετικές με την εταιρική διακυβέρνηση (ESG) επιδόσεις τους, εντάχθηκε η Eurobank.

Πρόκειται για μια ακόμη επιβεβαίωση της έμπρακτης δέσμευσης της τράπεζας σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνεχεια της επιβεβαίωσης από την FTSE Russell (εμπορική επωνυμία της FTSE International Limited και της Frank Russell Company) ότι η Eurobank ύστερα από ανεξάρτητη αξιολόγηση σύμφωνα με τα κριτήρια FTSE4Good, πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να συμπεριληφθεί στη σειρά των δεικτών FTSE4Good.

Η σειρά δεικτών FTSE4Good, που δημιουργήθηκε από τον παγκόσμιο πάροχο δεικτών FTSE Russell, μετρά την απόδοση εταιρειών που επιδεικνύουν σημαντικές πρακτικές στο Περιβαλλοντικό, το Κοινωνικό πεδίο και στο πεδίο της Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG).

Οι δείκτες FTSE4Good χρησιμοποιούνται από πλήθος φορέων της αγοράς για τη δημιουργία και την αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων προϊόντων, ενώ ο δείκτης FTSE4Good Emerging εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2016.

Από το 2003 η Eurobank επενδύει στην ανάπτυξη και την εφαρμογή Περιβαλλοντικής Πολιτικής και μέσα από πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης (Περιβάλλοντος ISO 14001 / EMAS & Ενέργειας ISO 50001) αναλαμβάνει, συστηματικά, πρωτοβουλίες για τη μείωση του περιβαλλοντικού και ανθρακικού της αποτυπώματος. Το 2016 ήταν μια χρονιά σημαντικής επιτυχίας στον τομέα αυτό καθώς, με την εφαρμογή των συστημάτων της, η Eurobank, μείωσε σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας κατά 8,1% και τις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 7,6% σε σχέση με το 2015.

Παράλληλα, συνεχίστηκε επιτυχώς η εξοικονόμηση λοιπών φυσικών πόρων καθώς και η ανακύκλωση και η αξιοποίηση αποβλήτων, όπως το χαρτί και ο ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Επιπλέον, η τράπεζα έδωσε βάρος στη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων του δανειακού της χαρτοφυλακίου, αναφορικά με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από σημαντικούς δανειολήπτες, ενώ προσφέρει και σειρά «πράσινων προϊόντων» που παρέχουν κίνητρα και εργαλεία για φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες.

Επίσης, η Eurobank από το 2005, συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά διεθνών πρωτοβουλιών αειφόρου ανάπτυξης όπως η Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP FI) με ένα από τους βασικούς στόχους την ενίσχυση χρηματοδότησης έργων που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη των επιχειρήσεων αξιολογώντας ταυτόχρονα τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό κίνδυνο.

Επόμενος στόχος της Eurobank είναι η παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής πάνω στην κλιματική αλλαγή και τις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν στον τραπεζικό χώρο από την χρηματοδότηση επιχειρήσεων για έργα που αφορούν στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους δημιουργώντας ένα χαρτοφυλάκιο χαμηλού περιβαλλοντικού ρίσκου και ελκυστικό σε διεθνείς επενδυτές.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Με την υποστήριξη της Global Sustain η Πειραιώς Asset στo PRI Initiative

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 Με την υποστήριξη της Global Sustain η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ στo Principles for Responsible Investment Initiative Η Global Sustain υποστήριξε την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, στην ένταξή της στην παγκόσμια πρωτοβουλία Principles for Responsible Investment (PRI Initiative) για την υιοθέτηση και εφαρμογή των Aρχών Yπεύθυνων Eπενδύσεων και την προώθηση Υπεύθυνης Επενδυτικής Πολιτικής. Η Πειραιώς Asset Management AΕΔΑΚ, με τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία PRI, δεσμεύεται πλέον να εφαρμόζει τις παρακάτω αρχές Υπεύθυνων Επενδύσεων:

-Ενσωμάτωση ESG κριτηρίων στις διαδικασίες ανάλυσης επενδύσεων και λήψης επενδυτικών αποφάσεων Επιδίωξη ανάλογης εφαρμογής ESG κριτηρίων από τις εταιρείες στις οποίες επενδύει η ΑΕΔΑΚ

-Προώθηση της αποδοχής και εφαρμογής των αρχών υπεύθυνων επενδύσεων εντός του κλάδου διαχείρισης κεφαλαίων Συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρείας στην εφαρμογή των αρχών υπεύθυνων επενδύσεων

-Δημοσίευση ετήσιας έκθεσης σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας και την πορεία προς την εφαρμογή των αρχών υπεύθυνων επενδύσεων.

Ο κ. Μπαμπλέκος Ηρακλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Asset Management AΕΔΑΚ δήλωσε σχετικά ότι: «Στο πλαίσιο υπεύθυνων πολιτικών του Ομίλου, η Πειραιώς Asset Management AΕΔΑΚ προχώρησε στην προσυπογραφή των Principles for Responsible Investment (PRI) δηλώνοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.» Ο κ. Σπανός Μιχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain δήλωσε ότι: «Στόχος μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας PRI είναι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, οργανισμοί και φορείς να ενημερώνονται και να ενστερνίζονται αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας». Η πρωτοβουλία PRI αριθμεί περισσότερα από 2.300 μέλη, τα οποία εντάσσουν στο πλαίσιο της στρατηγικής τους τη διασύνδεση των επενδυτικών τους αποφάσεων με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και εταιρική διακυβέρνηση (ESG – Environmental, Social, Governance). Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) οι οποίοι θεσπίστηκαν το 2015 από τα Ηνωμένα Έθνη

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Τρεις διακρίσεις για την Alpha Bank στα Hellenic Responsible Business Awards 2019

Η Alpha Bank έλαβε τρία βραβεία για την εταιρική υπευθυνότητα στα Hellenic Responsible Business Awards 2019, που διοργάνωσαν την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το περιοδικό Marketing Week και η Boussias Communications.

Συγκεκριμένα, στα Hellenic Responsible Business Awards 2019 η Τράπεζα έλαβε Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης – ΜΚΟ, για το πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την υγεία”, το οποίο πραγματοποιείται από το 2014 σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ “Άγονη Γραμμή Γόνιμη”, με στόχο τον εξοπλισμό ιατρείων σε νησιά της Ελλάδας με ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Επιπλέον, έλαβε Ασημένια Βραβεία στις κατηγορίες Ανταπόκριση σε Έκτακτη Ανάγκη / Disaster Relief και Καλύτερη Έντυπη Έκδοση / Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας αντιστοίχως.

Οι τρεις αυτές διακρίσεις αποτελούν σημαντική αναγνώριση της πολιτικής εταιρικής υπευθυνότητας της Alpha Bank, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας της Τραπέζης και παίζει καθοριστικό ρόλο στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής της δράσεως.

Ο αναγνωρισμένος θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards βραβεύει τις εταιρίες και τους οργανισμούς που συμβάλλουν με το έργο τους στη βιώσιμη και την κοινωνική ανάπτυξη. Σκοπός είναι να αναδειχθούν πρότυπα μοντέλα συνεργασίας που αλλάζουν το πρόσωπο της σύγχρονης βιώσιμης επιχειρηματικότητας, κάτι που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Oι νέοι του Project Future εισέρχονται στην αγορά εργασίας

Στην αγορά εργασίας εισέρχονται οι νέοι πτυχιούχοι που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, Project Future. Μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων, πραγματοποιούνται συνεντεύξεις υποψηφίων σε επιχειρήσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν ήδη αρχίσει οι προσλήψεις. Οι νέοι έχουν αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια και τις εξειδικευμένες γνώσεις στους καίριους τομείς Java|Spring, Digital Marketing & Customer Experience, οι οποίοι ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, και τα βιογραφικά τους είναι διαθέσιμα μέσω της πλατφόρμας του ReGeneration Academy στις επιχειρησεις.

Το Project Future, το οποίο υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το ReGeneratiοn Academy, ένωσε τις δυνάμεις του με τις Google, Facebook, Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς και πρόσφερε περισσότερες από 100 ώρες εκπαίδευσης σε δεκάδες νέους, προετοιμάζοντάς τους για την αγορά εργασίας και συμβάλλοντας, παράλληλα, στην προσωπική και επαγγελματική τους ανέλιξη. Οι εκατοντάδες υποψήφιοι που πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής, κλήθηκαν να συμπληρώσουν δύο τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας, ενώ είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε συνεντεύξεις με σημαντικά στελέχη της αγοράς που αξιολόγησαν το συνολικό προφίλ τους, δίνοντάς τους την πολύτιμη εμπειρία της επαγγελματικής επαφής με κορυφαίους του χώρου.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο. Δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι το Project Future να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ώστε να υποστηρίζει ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους της χώρας, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ