Sunlight Group: Υποστηρίζει σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Date:

Share post:

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group) για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στηρίζει τοπικές εκπαιδευτικές δομές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσφέροντας εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Με στόχο την υποστήριξη των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών και τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής υποδομής των σχολείων στην ευρύτερη περιοχή όπου δραστηριοποιείται, η εταιρεία προχώρησε στη δωρεά εξοπλισμού σε σχολεία των περιφερειακών ενοτήτων Ξάνθης, Έβρου και Καβάλας, από την οποία θα επωφεληθούν περίπου 700 μαθητές και μαθήτριες διάφορων βαθμίδων. 

Η δωρεά ανακοινώνεται ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Βιωσιμότητας (τελευταία Τετάρτη του Οκτωβρίου), αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Sunlight σε ό,τι αφορά την καινοτομία και τη δημιουργία βιώσιμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και τη συμβολή της εταιρείας στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UN Sustainable Development Goals), όπως η Εκπαίδευση.  

Ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας και επιχείρηση με ρίζες πολλών ετών στην περιοχή, η Sunlight Group ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των σχολείων και συνεργάστηκε με τις τοπικές αρχές, για να καλύψει μέρος των εκπαιδευτικών αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Στη δωρεά συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, οθόνες, διαδραστικοί πίνακες και προτζέκτορες. Ο εξοπλισμός παραδόθηκε μέσα στον μήνα Οκτώβριο από εκπροσώπους της Sunlight στο 9ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης, στο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής (Δήμος Τοπείρου Ξάνθης), στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης (Δήμος Τοπείρου), στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης (Δήμος Τοπείρου), στο 9ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, καθώς και στο 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης (Δήμος Νέστου Καβάλας). Επίσης, η Sunlight συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης για τη δωρεά εξοπλισμού γραφείου.

Σχολιάζοντας τη δωρεά του τεχνολογικού εξοπλισμού, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Παραγωγής της Sunlight Group, Κώστας Πασπάλας, δήλωσε: «Στηρίζουμε για άλλη μία χρονιά τις εκπαιδευτικές ανάγκες σχολείων της περιοχής όπου δραστηριοποιούμαστε. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2017 και έκτοτε υλοποιείται κάθε χρόνο από τη Sunlight. Όπως μετασχηματίζεται και αλλάζει η δική μας εταιρεία για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας σύγχρονης και ολοένα αναπτυσσόμενης αγοράς, έτσι αλλάζουν και οι εκπαιδευτικές ανάγκες. Επιδίωξή μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, παιδιά ακριτικών περιοχών και διαφορετικών ηλικιών, να αποκομίσουν τα μέγιστα από τις σχολικές τους σπουδές. Και στο πλαίσιο αυτό έχουμε υποστηρίξει ως τώρα πάνω από 20 σχολεία διάφορων βαθμίδων – από νηπιαγωγεία, έως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο».

O Επικεφαλής Τοπικών Κοινωνιών και Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας, Σπύρος Νάκος, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις τοπικές αρχές για την άψογη συνεργασία και την υλοποίηση της δωρεάς μας. Για όλους εμάς στη Sunlight Group, η Ξάνθη αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο. Μέσα από τη δραστηριοποίησή μας με δύο παραγωγικές μονάδες στο Νέο Όλβιο Ξάνθης και την Κομοτηνή, προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των όμορων νομών. Με οδηγό μας ότι η γνώση είναι δύναμη, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ουσιαστικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες».

Η Sunlight Group θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ουσιαστική υποστήριξη των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και κατάρτισης –με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία– καθώς και σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν τις τοπικές υπηρεσίες υγείας, έκτακτης ανάγκης και διάσωσης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.