“Τhe most sustainable companies in Greece 2017”

Date:

Share post:

H QualityNet Foundation προσκαλεί όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναδειχθούν στις πιο υπεύθυνες επιχειρήσεις της χώρας, “The Most Sustainable Companies in Greece 2017”, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Sustainability Performance Directory έως την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017.

Το Sustainability Performance Directory δημιουργείται με στόχο να αποτελέσει τον Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και να καταστεί σημείο αναφοράς όλων των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν πολιτικές, πρωτοβουλίες, δράσεις και συστήματα τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία μιας Βιώσιμης Οικονομίας – Κοινωνίας. Στοχεύει στην ανάδειξη των «The Most Sustainable Companies in Greece», των εταιριών αυτών που εφαρμόζουν μια ολιστική προσέγγιση στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης στην επιχειρηματική τους λειτουργία και οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα και παράδειγμα προς μίμηση.

Στο DIRECTORY μπορούν να συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, που έχουν αναγνωρίσει τη συμβολή των θεμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στο ανταγωνιστικό τους προφίλ και την στρατηγική εξωστρέφειας που εφαρμόζουν και κατατάσσονται/ διακρίνονται σε τρία επίπεδα: Sustainability Leaders, Top Sustainable Companies και Sustainable Companies.

Στο Directory συμμετέχουν ήδη εταιρείες με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά όπως: ΕΘΝΙΚΗ TΡΑΠΕΖΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΕΛΒΑΛ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ, ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ, ΌΜΙΛΟΣ ΟΤΕ, WIND, ΠΑΕΓΑΕ, IMERYS, EUROBANK, ΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΤΝΤ κ.ά.

Σημειώνεται ότι το DIRECTORY αναπτύχθηκε στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020 με τη συνεργασία Εθνικών και Ευρωπαϊκών Φορέων. Συνδέεται αφενός με τη Διαδικασία Διαλόγου του Θεσμού BRAVO και αφετέρου με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ που αναπτύσσει το Quality Net.

H ανάδειξη των The Most Sustainable Companies in Greeece 2017 θα γίνει σε επίσημη τελετή τον Ιανουάριο του 2018.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content