ΣΒΒΕ: Δωρεά 15 μικροσκοπίων σε σχολεία στις Σέρρες

Date:

Share post:

Στη δωρεά 15 μικροσκοπίων σε αντίστοιχο αριθμό σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Σερρών, προέβη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Πρόκειται για σχολεία που συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό «Μαθητών Επιχειρείν», την υλοποίηση του οποίου υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας από το 2014.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του, με δεδομένο ότι ο ΣΒΒΕ στηρίζει την επιχειρηματική εκπαίδευση και την ευγενή άμιλλα των μαθητών, ούτως ώστε να μετασχηματίζεται η ιδέα τους σε πράξη, αποφάσισε να επιβραβεύσει τη συμμετοχή των συγκεκριμένων σχολείων στην πρωτοβουλία. Πιστεύει ότι μέσω αυτής, οι μαθητές καλλιεργούν τη δημιουργική τους σκέψη, αναπτύσσουν κριτικό πνεύμα, εξοικειώνονται με έννοιες όπως η καινοτομία και η καλώς εννοούμενη ανταγωνιστικότητα κι αναπτύσσουν σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες, όπως η ομαδική εργασία και η επίλυση προβλημάτων» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΒΒΕ.

Τέλος. ο ΣΒΒΕ συγχαίρει τους 300 συμμετέχοντες μαθητές από τα 15 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εύχεται οι 22 επιχειρηματικές προτάσεις, που κατατέθηκαν το 2017 να διπλασιασθούν το 2018.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content