Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας

Date:

Share post:

Το 1998 γονείς παιδιών με αυτισμό στην προσπάθειά μας να οργανωθούμε σαν μία ομάδα με κοινά προβλήματα, με την υποστήριξη των φίλων, ιδρύσαμε το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας. Σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε τη συμπαράσταση επιστημόνων ειδικών στον αυτισμό. Οι φίλοι – εθελοντές στηρίζουν τις δραστηριότητές μας και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του συλλόγου.

Σκοπός του συλλόγου είναι η στήριξη των ατόμων με αυτισμό της περιοχής και των οικογενειών τους. Με το πέρασμα του χρόνου η προσφορά του Συλλόγου επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Σήμερα η προσφορά και η δράση μας έχει πανελλαδική εμβέλεια.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με γονείς από όλη την Ελλάδα και έχουμε αρχίσει να προσφέρουμε πληροφόρηση και γονεϊκή υποστήριξη στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Στους άμεσους στόχους μας εντάσσεται η καλλίτερη ενημέρωση μας σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών με αυτισμό και των οικογενειών, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πληρέστερη πληροφόρηση.

Οι στόχοι του συλλόγου
Με την υποστήριξη επιστημονικών συμβούλων, ειδικών στον αυτισμό και φίλων, ο Σύλλογος για την επίτευξη του σκοπού του επιδιώκει:

  • την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών και της κοινωνίας για το πρόβλημα του αυτισμού
  • τη δημιουργία μονάδων εκπαίδευσης και διαβίωσης
  • τη διοργάνωση εκπαιδευτικών συναντήσεων για γονείς και εκπαιδευτές
  • τη συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες για έρευνα και θέματα που προάγουν τον αυτισμό.
  • την ευαισθητοποίηση της κοινότητας για την καταπολέμηση του στίγματος και την αποδοχή της διαφορετικότητας

ΔΡΑΣΕΙΣ

Μέχρι σήμερα ο Σύλλογος με την υποστήριξη των επιστημονικών συνεργατών και των φίλων ανέπτυξε τις πιο κάτω δραστηριότητες:

– Δημοσιεύσεις και ομιλίες στα τοπικά ΜΜΕ (ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τοπικών αρχών και κοινωνίας)
– Διοργάνωση ενημερωτικών, εκπαιδευτικών συναντήσεων
– Συνεργασία με άλλες τοπικές οργανώσεις και φορείς που προσφέρουν έργο για την υποστήριξη του πολίτη
– δημιουργία ομάδας εθελοντών
– Οργάνωση Α΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου «ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Έχει εκδοθεί ήδη το βιβλίο των πρακτικών
– Μικρές εκδηλώσεις όπως το παζάρι «Παλιά κι’ αγαπημένα» όπου δίνεται κάθε χρόνο η ευκαιρία στο σύλλογο να έρθει πιο κοντά και να ενημερώσει για τη δράση του το κοινό της Λάρισας.
– Έκδοση παραμυθιού “Αυτοί που περπατούσαν στο γελαστό πλανήτη” του Βασίλη Ραΐση με στόχο την καταπολέμηση του στίγματος και την αποδοχή της διαφορετικότητας

Νέες δράσεις
– Υλοποίηση του προγράμματος «Ενδυνάμωση και Υποστήριξη ομάδων οικογενειών ατόμων με αυτισμό» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Λειτουργία μονάδων
– Ξενώνας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση: Μανδηλαρά 49
412 22 Λάρισα
Τηλέφωνο / φαξ: 2410-613112
Email: info@autismthessaly.gr

Αρχική

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.