Συνάντηση εθελοντών του YouSmile με την Υφυπουργό Παιδείας

Date:

Share post:

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κου Κώστα Γιαννόπουλου, πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των παιδιών εθελοντών του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile για τη νέα σχολική χρονιά και τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας.

Τα παιδιά αναφέρθηκαν στα συναισθήματα και στις εμπειρίες που βιώσαν από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά την περίοδο της καραντίνας, στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων των Παιδιών, ενώ παράλληλα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την προώθηση και βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος εν μέσω των νέων συνθηκών της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι YouSmilers κατέθεσαν μια σειρά από νέες προτάσεις στην Υφυπουργό Παιδείας για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ συζήτησαν τους τρόπους διασύνδεσης του αναλυτικού σχολικού προγράμματος με όλες τις εκφάνσεις της Τέχνης και του Πολιτισμού. Τέλος, επισήμαναν ότι το σχολείο οφείλει να παρέχει ίσες ευκαιρίες μάθησης και να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες των παιδιών τόσο κατά διάρκεια τη φοίτησής τους όσο και κατά την προετοιμασία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που τα μέλη της Ομάδας Δικαιωμάτων συναντούν την Υφυπουργό Παιδείας. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο, κατόπιν πρωτοβουλίας των ίδιων των παιδιών κατέθεσαν στην κα Ζαχαράκη τις προτάσεις τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «302010 – Δώσε μου το δικαίωμα να χαμογελάσω». Την καμπάνια πραγματοποίησαν με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content