Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών (Σ.Π.Π.)

Date:

Share post:

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών είναι Ν.Π.Ι.Δ, σωματείο ειδικά αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό, βραβευμένο για την ανθρωπιστική του δράση από την Ακαδημία Αθηνών.
Παρέχει περίθαλψη, επαγγελματική κατάρτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη και κοινωνική ενσωμάτωση  σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες κάθε ηλικίας στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του στο Χολαργό Αττικής.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών έχει περιθάλψει στη μακρόχρονη διαδρομή του από το 1923 μέχρι και πρόσφατα ευρύ φάσμα αναξιοπαθούντων παιδιών και ΑμΕΑ, από κωφάλαλα μέχρι παιδιά φυλακισμένων  γυναικών στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Σήμερα, στη νέα μας δομή, στο αναγνωρισμένο από τη Νομαρχία Αθηνών Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας φροντίδας για Άτομα με Νοητική Υστέρηση παρέχονται οι εξής υπηρεσίες προς τα ΑμεΑ κάθε ηλικίας:

 • Μεταφορά των ΑμεΑ από το σπίτι στις εγκαταστάσεις μας και το αντίστροφο
 • Εργοθεραπευτικό πρόγραμμα
 • Υποστηρικτικές υπηρεσίες κοινωνικοποίησης και ειδικής συμπεριφοράς
 • Προγράμματα διαπαιδαγώγησης και εργασιοαπασχόλησης σε σύγχρονα εργαστήρια
 • Παροχή γεύματος και αντιμετώπιση δυσκολιών εστίασης
 • Πρόγραμμα ατομικής υγιεινής και αντιμετώπιση συναφών δυσκολιών
 • Ατομική και ομαδική άθληση
 • Υπηρεσίες οργανωμένου και σύγχρονου οικοτροφείου

Στις εγκαταστάσεις μας λειτουργεί επίσης εξειδικευμένο Κέντρο Ατόμων με Αναπηρίες (βεβαίωση πιστοποίησης ΕκεΠις 3901/2009) στο οποίο θα διεξάγονται αντίστοιχα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Τέλος, είμαστε αναγνωρισμένο Κέντρο Πρακτικής Άσκησης σπουδαστών του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας των Τ.Ε.Ι. (απόφαση Υπουργείου Υγείας Υ7γ/ΓΠ/39107/2009).

Κύρια προγράμματα κατάρτισης
1.EΡΓΑΣΙΟΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Κατά τη διάρκεια της εργασιοαπασχόλησης υλοποιούνται προγράμματα με στόχο την εκμάθηση κανόνων που αφορούν στην εργασιακή αγωγή, τη διερεύνηση – ανάπτυξη δεξιοτήτων και τον καθορισμό ρεαλιστικών στόχων  απασχόλησης των ΑμεΑ. Τα εργοθεραπευτικά προγράμματα και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία στα ΑμεΑ.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην απόκτηση αυτονομίας και αυτοπεποίθησης.2. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Η κατάρτιση, στόχο έχει, την παροχή βασικών επαγγελματικών γνώσεων, μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται στους νεόδμητους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους του Ε.Κ.Ε.Κ από έμπειρους εκπαιδευτές και ομάδα ειδικών.
Λειτουργούντα και εν δυνάμει εργαστήρια είναι τα παρακάτω:

 • Αγγειοπλαστική
 • Δερματοτεχνία
 • Κατασκευή Ειδών Δώρου-χειροτεχνίας
 • Μαγειρική
 • Ανθοκομία – κηποτεχνία

3. ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΑΘΛΗΣΗ
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιείται το πρόγραμμα αυτό τόσο εντός των σύγχρονων εγκαταστάσεών μας όσο και με την συμμετοχή μας σε συλλογικές εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες. Η ανταμοιβή των ΑμεΑ είναι πολλά έπαθλα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

4. ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ
Το οικοτροφείο μας είναι ο ξενώνας εκείνος που εξυπηρετεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις οικογένειες οι οποίες για μια ποικιλία κοινωνικών λόγων δεν μπορούν να έχουν στο σπίτι τους κάθε μέρα τα ΑμεΑ. Εξυπηρετεί γέροντες κηδεμόνες, επαγγελματίες που έχουν ακανόνιστη απασχόληση, κηδεμόνες που είναι άρρωστοι, ΑμεΑ που δεν έχουν κηδεμόνα ή ΑμεΑ από την επαρχία. Η λέξη ιδρυματική διαμονή δεν ταιριάζει στο οικοτροφείο μας επειδή πρόκειται για οικογενειακό κατά το δυνατόν περιβάλλον σε δίκλινους ή τρίκλινους κοιτώνες υψηλής ποιότητας. Η ζεστασιά προέρχεται τόσο από το κτίριο αυτό καθευατό όσο και από την συμπεριφορά των εργαζομένων.

4. ΝΗΠΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
Διαμορφώνεται το ειδικό για αυτό το σκοπό κτίριο με τις τελικές του ανακατασκευές προκειμένου να καλύψει το συντομότερο δυνατό βρέφη και νήπια ειδικών αναγκών τα οποία ή είναι εγκαταλειμμένα ή νοσηλεύονται σε κρατικά νοσοκομεία χωρίς αυτό να είναι κοινωνικά απαραίτητο και χρήσιμο.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση:    Β. Μελά 1, Χολαργός Αττικής
Τηλέφωνο:    210-6511432, 210-6518719
Fax:    210-6548174
Ε- mail :    coverAMEA@gmail.com

https://www.coveramea.gr/

Related articles

The Hellenic Initiative: Το Venture Fair ενδυναμώνει τις startups στην Ελλάδα 

Από την ίδρυσή του, το 2015, το Venture Fair έχει προσφέρει σε 72 συνολικά startups ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πρωτοβουλία του Nescafé στον Θερμαϊκό και νέο πρόγραμμα στην Εύβοια

H συνεργασία του καφέ Nescafé με τους οργανισμούς ΕΝΑΛΕΙΑ και Aegean Rebreath εστιάζει στις δράσεις συλλογής πλαστικών απορριμμάτων και ενημέρωσης.

Teleperformance Greece: Διάκριση στα Best Workplaces Hellas 2023

Η Teleperformance Greece συναντάται φέτος στην 8η θέση της λίστας Best Workplaces για εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.

ΕΕΣ: Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, η Μαριάννα Λάτση για το φιλανθρωπικό της έργο.
Skip to content