Συνέδριο Reload Greece17 στο Λονδίνο

Date:

Share post:

Παρουσία πλήθους επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών και φορέων, μεταξύ των οποίων το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (ΕΙF) και η Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (ΕΙΒ), πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 28 Οκτωβρίου, το τέταρτο ετήσιο συνέδριο Reload Greece με θέμα «The Unstoppable Generation: Hacking Entrepreneurship into a Culture».

Οι ομιλητές ανέδειξαν την ανάγκη αντίληψης της επιχειρηματικότητας ως μοχλό αλλαγής για τους πολλούς και για το κοινό καλό, και όχι απλά ως όχημα επιτυχίας για τους λίγους αναγνωρισμένους επιχειρηματίες.

Ο Simeon Djankov (Director, London School of Economics), δημιουργός του World Bank’s Doing Business Series, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής κουλτούρας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για την ταχεία ανάπτυξη μιας χώρας.

Η Δρ Charity Wayua (Research Scientist & Manager, IBM Research Lab & αξιόπιστος σύμβουλος της κυβέρνησης της Κένυας) αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι Κενυάτες συνεργάστηκαν για να μεταμορφώσουν την πατρίδα τους.

Το EIB και το EIF συμμετείχαν σε συζήτηση για την επενδυτική τους δράση στην Ελλάδα και ανέφεραν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα να αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση. “Φέτος θα υπογράψουμε συμβάσεις χρηματοδότησης με ελληνικές οντότητες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ. Αναπροσανατολίζουμε τον δανεισμό μας στον ιδιωτικό τομέα και χρηματοδοτούμε πρωτοβουλίες για να διατηρήσουμε ή να προσελκύσουμε πίσω τα επιστημονικά ταλέντα στην Ελλάδα”, ανέφερε ο Nicholas Jennett, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας.

“Περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν σε χρηματοδότηση seed και startup, ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας. Περίπου 200-300 νεοφυείς επιχειρήσεις (εταιρείες startup) μπορούν να επωφεληθούν από τα κεφάλαια χρηματοδότησης”, σημείωσε ο Iωάννης Τσακίρης, Διευθυντής, Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο.

Ο Gordon Innes (Economic Development, Bloomberg Associates) έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις για να βοηθήσει τις πόλεις να προετοιμασθούν για τις προκλήσεις του μέλλοντος. Στο Συνέδριο του Reload Greece, ανέφερε τους πυλώνες στους οποίους μπορούν να οικοδομηθούν επιτυχημένα επιχειρηματικά οικοσυστήματα. Επίσης μίλησε για τη συνεργασία που έχουν με τον Δήμαρχο της Αθήνας, δηλώνοντας: ‘’Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς και δομικό στοιχείο για την άνθιση της πόλης’’.

Επιτυχημένοι νέοι επιχειρηματίες μοιράστηκαν ιστορίες σχετικά με το πώς η επιχειρηματική συμπεριφορά τους έχει θετικό αντίκτυπο στις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές συνθήκες.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.