Συνεργασία Ελλήνων Προσκόπων και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Date:

Share post:

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη εθελοντική Κίνηση νέων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλουν για την προστασία των ανήλικων μελών τους, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν έναν οδηγό για την προστασία ανηλίκων από κάθε μορφή κακοποίησης.

Παράλληλα έχουν σχεδιάσει να οργανώσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το έντυπο φέρει τον τίτλο «Η προστασία των παιδιών είναι ευθύνη ΟΛΩΝ ΜΑΣ» και απευθύνεται κυρίως στους πάνω από 7.000 ενήλικους εθελοντές των Ελλήνων Προσκόπων οι οποίοι έχουν υπό την εποπτεία τους τα Προσκοπικά Συστήματα και την ευθύνη όλων των ανήλικων μελών τους, αλλά και σε όλους τους ενήλικες που ασχολούνται με το παιδί. Περιέχει, εκτός από προτάσεις καλής συμπεριφοράς, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα είδη της βίας, τι είναι η κακοποίηση, η παρενόχληση και ποια είναι η διαδικασία αντιμετώπισης που πρέπει να ακολουθείται σε κάθε περίπτωση.

30.000 παιδιά κακοποιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο 30.000 παιδιά υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση, εγκατάλειψη και οικονομική εκμετάλλευση. Το 1/3 των παιδιών αυτών είναι κάτω των 5 ετών και συνολικά από όλες τις περιπτώσεις μόλις το 1/10 καταγγέλλεται. Το Μαζί για το Παιδί δέχεται καταγγελίες  κακοποίησης, μέσω της πανελλαδικής συμβουλευτικής «Γραμμής 115 25» και στην συνέχεια τις παραπέμπει στις αρμόδιες Αρχές. Παράλληλα, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί την κοινωνία μέσω του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Χριστόφορος Μητρομάρας, ανέφερε χαρακτηριστικά για τη συνεργασία: “Ο Προσκοπισμός, ως παγκόσμιος φορέας διαπαιδαγώγησης με 110 χρόνια ιστορίας και αδιάλειπτης προσφοράς στο παιδί και την κοινωνία, στέκεται αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που αφορά στην προστασία των ανηλίκων… Ο Ελληνικός Προσκοπισμός, έχει ήδη αναπτύξει σύγχρονα και καινοτόμα προγράμματα εκπαίδευσης των χιλιάδων ενηλίκων εθελοντών του, μέσω των οποίων διασφαλίζεται η προστασία των ανηλίκων από κάθε μορφή κακοποίησης και παράλληλα σχεδιάζει σειρά ενημερωτικών δράσεων για το θέμα αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, οι Έλληνες Πρόσκοποι και η Ένωση «Μαζί για το παιδί» ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε κάθε ενήλικα που ασχολείται με τα παιδιά…”.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Γιώργος Παπαδάκης, δήλωσε: “Το κοινό όραμα και οι κοινοί στόχοι για μια κοινωνία με παιδιά ευτυχισμένα και ξέγνοιαστα ήταν οι παρονομαστές σύμφωνα με τους οποίους η Ένωση Μαζί για το Παιδί και οι Έλληνες Πρόσκοποι ένωσαν τις δυνάμεις τους… Το Μαζί για το Παιδί επί είκοσι ένα συνεχή χρόνια κάνει πράξη το «ισχύς εν τη ενώσει» εξυπηρετώντας πάνω από 30.000 παιδιά ετησίως…”.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.